Wrap van ei met spinazie, avocado en feta – Een heerlijke, koolhydraat arme wrap van ei met spinazie, avocado en feta. Een bommetje vol met een lekkere gezonde vulling.
Wel of niet met brood
Brood is lekker en gezond, maar soms wil je tussendoor eens een dagje wat minder koolhydraten en lekker veel eiwitten. Wil je toch liever brood, dan kun je onderstaande wrap hier perfect bij eten, het is eigenlijk een goed gevulde omelet. Ook zou je de ei-wrap op een andere wrap kunnen leggen en die mee oprollen. Maar ook zonder brood is de wrap van ei met spinazie, avocado en feta een volwaardige lunch of ontbijt.
Lunch op je werk met een wrap van ei, avocado en feta
De wrap van ei met spinazie kun je zowel warm als koud eten. Ze zijn dus ook perfect om mee naar je werk te nemen voor de lunch. Het is altijd fijn om eens iets anders te eten dan een boterham met kaas, waar overigens niets mis mee is. Pak de wrap in een stuk bakpapier om hem makkelijk mee te kunnen nemen. Wil je de wrap toch liever warm eten, dan kun je hem prima opwarmen in het bakpapier in de magnetron die misschien wel in de kantine staat.
Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer
Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.
De omelet wrap; ontdek deze drie recepten
Een omelet wrap is heel eenvoudig te maken van eieren, water en kruiden. Vervolgens vul je die op jouw manier voor de lunch of maaltijd.
Wrap van ei met spinazie, avocado en feta
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 eieren
- 1 eetlepel water
- 50 gram feta
- 1/2 avocado
- een handje spinazie
- 1 tomaat
- pompoenpitten
- 1 eetlepel mayonaise, of Griekse yoghurt
- 1 theelepel cajunkruiden
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een wrap van ei met spinazie, avocado en feta:
Klop de eieren los met het water en een beetje zout en peper naar smaak.
Maak een sausje door een beetje mayonaise, of Griekse yoghurt te mengen met een klein beetje cajunkruiden. Het mag een beetje pit hebben.
Snijd de avocado en de tomaat in plakjes of blokjes.
Rooster een paar pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te springen. Haal ze direct uit de pan.
Verhit een klein beetje olie in de hete pan zodat de bodem net een heel dun laagje heeft. Giet het eimengsel in de pan en zet het vuur op halfhoog. Beweeg tussendoor nog 1 maal met de pan om het eimengsel goed te verdelen. Draai het vuur uit als het ei dof begint te zien en gestold is. Je hoeft hem dus niet te draaien.
Schuif de wrap uit de pan op een plank of bord en begin met beleggen. Eerst een dun laagje spinazie over de hele wrap. De tomaat in het midden in een lijn en de avocado aan beide zijden ernaast.
Verdeel een beetje saus over het geheel en verkruimel de feta erover. Bestrooi met wat pompoenpitjes en rol de wrap voorzichtig op.
Eet de wrap van ei met spinazie, avocado en feta het liefst lauwwarm. Wil je hem koud eten of meenemen naar je werk? Beleg de wrap dan pas als hij koud is.
Tafel lekker !!