Wraps met asperges – Asperges, daar kun je zo lekker mee variëren. Toch hoor je heel vaak de traditionele asperge met ham en ei voorbij komen. Op zich vind ik dit niet zo’n vreemd gegeven want de combinatie is niet alleen bekend en maar ook erg lekker. Toch kun je deze uitvoering weer verrassend anders maken door de combinatie van de traditionele ingrediënten samen te laten komen op een iets minder traditionele manier. Stop de asperges met de ham en het ei bijvoorbeeld eens in een wrap. Op deze manier heb je een heerlijk, licht lunchgerecht, dat net weer anders is.
Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges
Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.
Wraps met asperges
Voor 4 wraps gebruik je;
- 12 witte asperges
- 2 hard gekookte eieren
- 4 plakken boerenham
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepels grove mosterd
- 1/2 theelepel suiker
- wat verse rucola
- peper en zout
- 4 tortilla wraps
De wraps met asperges maak je zo:
Leg de asperges 30 minuten in koud water, schil ze zorgvuldig van net onder het kopje tot onderaan, haal de schiller 2 keer langs de asperge op zodat je zeker bent dat er geen stugge draden achterblijven. Snijd de onderste houterige eindjes er royaal af ongeveer 2 cm.
Breng water aan de kook en leg de geschilde asperges in het kokende water en breng opnieuw aan de kook. Draai na 10 minuten het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten in het water liggen.
Haal de asperges uit de pan en bewaar het kookvocht nog even.
Prak de eieren en snijd de ham in fijne reepjes. Meng de mayonaise met 3 eetlepels van het kookwater, de mosterd en de suiker. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Was de rucola. Bestrijk de tortilla’s met de dressing. Leg wat rucola op elke tortilla. Leg hierop 3 asperges en garneer met hamreepjes en eikruim. Rol de tortilla’s op en snijd deze schuin doormidden. Steek er eventueel een satéprikker in en serveer de wraps met asperges direct.
Tafel lekker!