Luxe bladerdeeghapjes – Dit bladerdeeg hapje is echt super snel gemaakt en is werkelijk verrukkelijk. Handig wanneer er ineens mensen op visite komen, of wanneer je snelle trek hebt. Ik ben op dit recept gekomen toen ik vrienden op visite kreeg, vrienden die ook van gezond eten houden. Ik had er voor kunnen kiezen om uit de diepvries in de supermarkt wat bladerdeeghapjes te pakken maar na één blik op de achterkant van de verpakking te hebben geworpen, was ik overtuigd dat ik toch echt beter zelfs iets in elkaar kon flansen. Dit recept is eigenlijk een basisrecept. De groentes hieronder zijn namelijk te vervangen voor bijna ieder andere groente. Ook de kaas die ik gebruik kun je vervangen door welke kaas dan ook. Kwestie van uitproberen en proeven.
Luxe bladerdeeghapjes
Voor 4 personen:
- 4 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries)
- 50 gram zachte geitenkaas (of andere kaas die jij lekker vindt zoals Parmezaanse kaas)
- Ongeveer 20 groene mini asperges (of andere groente die jij lekker vindt zoals. lente ui, doperwten of broccoli)
- Peper en zout
Verwarm de oven op 200 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg op bakpapier. Afhankelijk van de groente(s) die je hebt gekozen kook je de groente beetgaar. Voor de mini asperges is dit ongeveer 1 minuut. Heb je lente-ui gekozen, dan hoef je deze niet te koken. Laat de groente uitlekken en leg het daarna op het bladerdeegplakje. Ik heb per bladerdeegplakje een aparte groente uitgekozen om te experimenteren. Uiteraard kun je ook met verschillende kazen experimenteren, deze verdeel je gewoon over de groente(s).
Breng het met peper en zout op smaak en leg het 25 minuten in de oven totdat het bladerdeeg mooi goudbruin en krokant is. Serveer het warm!
Mijn favoriet was absoluut het bladerdeeghapje met de groene mini asperges en geitenkaas maar ga vooral lekker zelf creatief aan de slag op zoek naar een lekkere combinatie. Ik ben benieuwd naar jouw favoriet!
Tip: Wil je dat je bladerdeeg helemaal goudbruin uit de oven komt? Smeer ze dan voor je de groente er op legt even in met een los geklopt ei.