Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Groentesoep met een broodje

0 1.000

Je krijgt eters maar hebt geen zin om te koken. Hoe Hollands is het dan om een lekkere pan groentesoep te maken. Daar kun je ingewikkeld over doen, maar dat kun je ook heel simpel houden. Zorg wel dat ie smaakt.

voor de bouillon:

  • 3 ons schenkelvlees of runderpoulet per liter water
  • 1 winterpeen
  • 1 prei
  • 1 tomaat
  • kruidnagelen, tijm, foelie, zwarte peperkorrels, laurierblad
  • 1 kruidenbuiltje
  • evt. zout

voor in de soep:

  • 300 gram boeren soepgroenten (je kunt het natuurlijk ook allemaal zelf snijden)
  • rode paprika, in kleine reepjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook uit de knijper
  • handvol diepvriesdoperwten
  • flinke handvol rijst of vermicelli

Was de winterpeen en de prei en snijd ze in grote stukken. Halveer de tomaat. Vlees en groente opzetten in koud water. Zodra het kookt op een klein pitje zetten en zo nodig afschuimen. De kruiden en het kruidenbuiltje toevoegen en minstens 3 uur laten trekken. Haal dan het vlees en de groente eruit en zeef de bouillon. Doe de overige ingrediënten in de bouillon, samen met het in stukjes gesneden soepvlees. Laat zachtjes doorkoken totdat de groente gaar is.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer