Hoofdgerecht voor 4 personen
- 350 gram macaroni
- 250 gram spekblokjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 350 gram broccoli
- 0,5 deciliter slagroom
- 0,5 deciliter witte wijn
- zout en peper
- 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
Maak de ui schoon en snijd hem fijn. Pers de teentjes knoflook ui. Maak de broccoli schoon en verdeel hem in roosjes. Bak de blokjes spek uit in een pan. Neem de gebakken spekblokjes met een schuimspaan uit de pan en houd ze apart. Fruit de ui en knoflook ongeveer 3 minuten in het spekvet.Voeg dan de broccoli en de wijn toe. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de groente ongeveer 15 minuten zachtjes stoven tot hij gaar is. Kook intussen de macaroni volgens gebruiksaanwijzing op het pak gaar. Laat de macaroni uitlekken. Voeg de uitgelekte macaroni met de spekblokje en de slagroom toe aan het gare broccolimengsel. Schep alles goed door elkaar en laat het gerecht goed warm worden. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de macaroni in een schaal en bestrooi het met de geraspte kaas.