Macaroni met gehakt en paprika; makkelijk en snel – Dit is echt een recept in de categorie “doordeweekse recepten”. Het is in een handomdraai klaar. Als alternatief voor het pakje macaroni-kruidenmix hebben wij zelf een aantal specerijen toegevoegd die toch bijna diezelfde smaak geven. Het recept is ook handig om al die restjes groente in je koelkast op te maken. Want niet alleen de groente die we noemen gaan er goed in maar ook andere groenten zoals selderij, prei, wortel en ga zo maar door. Want er blijft bijna altijd wel groente liggen. Snel aan de slag en over 30 minuten heb jij deze macaronischotel op tafel staan.
Macaroni met gehakt en paprika
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gr. macaroni
- 500 gr. mager rundergehakt
- 2 el. olijfolie
- 2 paprika’s
- 150 gr. champignons
- 3 grote uien (gesnipperd)
- 2 teentje knoflook (geperst)
- 4 el. tomatenpuree
- 150 ml kookvocht
- 2 el. ketjap manis
- 150 gr. geraspte kaas
- 1 tl. kurkuma
- 1 tl. paprikapoeder
- 1 tl. gemberpoeder
- 1 tl. nootmuskaat
- 1 tl. gemalen komijn
- 1,5 el. oregano
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je macaroni met gehakt en paprika:
Neem een pan met water en breng dit aan de kook met een vleugje zeezout. Doe de macaroni erbij en kook het gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem een hapjespan, doe er wat olijfolie in, doe de gesnipperde ui en de knoflook erin en fruit tot het glazig is. Voeg het gehakt toe en roerbak het totdat het er van roze is verkleurd naar bruin, dus gaar. Snij de paprika’s in blokjes en snij de champignons partjes. Voeg deze toe aan de pan samen met de alle specerijen.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even mee en voeg dan het kookvocht toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen. In die tijd ga ik meestal even wat anders doen zoals het aanrecht opruimen of de tafel dekken. Doe de saus door de macaroni en klaar is je makkelijke macaroni met gehakt en paprika.
Tafel lekker!!