Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Macaronischotel met ham, groenten en kaas

0

Macaronischotel met ham, groenten en kaas – Een heerlijke macaroni schotel die vrij snel klaar is en heel veel smaken bevat door alle kruiden. Hij smaakt een klein beetje pittig door de gember en cayennepeper en dat maakt hem juist heel erg lekker! De andere kruiden maken de smaken verder af. Ik ben wat voorzichtig met gember en cayennepeper want té vinden enkele mensen vaak minder. Natuurlijk kun je er zoveel indoen als je zelf wilt. Gewoon een kwestie van blijven proeven tijdens het koken. Het lijken veel ingrediënten maar dat valt reuze mee, veel hiervan zijn specerijen, ingrediënten en kruiden die je vaak wel al op de plank hebt staan.

Macaroni, hoe en wat.

Macaroni betekent holle pasta, maar verwijst niet specifiek naar onze elleboogjesmacaroni. Waarschijnlijk is de verwijzing van macaroni naar elleboogjespasta ontstaan in Noord Amerika waar de ‘macaroni and cheese’ populair werd als kant-en-klaar maaltijd. Waarschijnlijk vanaf ongeveer de jaren 60 toen Italiaanse seizoensarbeiders hier kwamen is pasta en ook macaroni hier bekend geworden. Maar dat staat nergens vast, we laten dat dan ook maar over aan de geleerden. Wel weten we dat macaroni één van de meest populaire pasta soorten in ons land is geworden. Maak daar eens deze macaroni met ham, groenten en kaas mee.

Macaronischotel met ham, groenten en kaas

  • 1 grote witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 prei
  • 1 paprika
  • 1 kleine courgette
  • 200 gr. hamschijven
  • 2 el. olijfolie
  • 40 gr. verse kruiden zoals bladselderij, peterselie, basilicum en bieslook
  • 1 tl. kerriepoeder
  • 1/2 tl. cayennepeper
  • 1/2 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. oregano
  • 1/2 tl. majoraan
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 100 ml kippenbouillon
  • Flinke snuf zout & peper
  • 300 gr. elleboogjesmacaroni
  • Geraspte kaas naar smaak zoals Parmezaanse of oude kaas

Neem een grote kookpan en vul die met water en voeg een flinke snuf zout toe. Breng deze aan de kook. Kook vervolgens de macaroni volgens de verpakking al dente.

Snij de hamschijven in blokjes, snipper de ui en pers de knoflook. Snij de groenten in de gewenste grote en zet dit apart. Snipper de verse kruiden en zet alvast de specerijen klaar. Neem een grote hapjespan of wok en doe daar de olijfolie in. Voeg de hamblokjes toe en roerbak deze tot ze wat gaan kleuren. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot de ui glazig is. Voeg de overige groenten toe en de specerijen en bak deze tot de gewenste gaarheid. Let op dat de specerijen niet verbranden. Blus af met de kippenbouillon. Voeg alle kruiden toe en laat dit een minuutje pruttelen. Het meeste kookvocht verdampt tijdens het pruttelen zodat je het verder niet hoeft te binden. Breng op smaak met zout & peper.

Giet de macaroni af en voeg deze toe aan de ham met groenten en roer het goed door elkaar. Als laatste voeg je de geraspte kaas toe als je het hebt opgeschept. Serveer een lekkere salade bij deze macaronischotel met ham voor wat extra groenten.

Tafel Lekker!

Printen

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.