• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Maaltijdsoep

Aziatische Maïssoep met ei; Probeer het ook met stukjes vis

door Redactie
in Maaltijdsoep, Recepten, Soep
0
0
Aziatische Maïssoep met ei; Probeer het ook met stukjes vis

Maissoep, Aziatisch en simpel – Soep gemaakt van maïs komt in verschillende culturen voor. Zo zijn er recepten te vinden in de Mexicaanse keuken maar ook in de Aziatische keuken. Maïssoep is snel te maken en daarom gauw een favoriet. Dit recept vertelt je daarom een klein beetje over de geschiedenis en variaties op deze soep. Hieronder vindt je een mooi recept voor een snelle maïssoep. In dit recept is er gekozen voor maïs uit blik maar je kunt uiteraard de maïs ook vervangen door verse maïs die je dan zelf kookt.

Maïssoep in Europa?

Maïssoep komt van oorsprong niet voor in de Europese keuken. We hebben de soep overgenomen uit andere keukens. De mooie gele kolven komen namelijk van oorsprong uit midden Amerika. Het was Columbus die de plant meenam uit Amerika en introduceerde aan Europa. Door aanpassingen in het ras gedijd dit gewas niet ook erg goed in bijvoorbeeld Nederland. Al is de Nederlandse maïs vooral zogenaamd “voedermaïs” voor vee en niet geschikt voor menselijke consumptie.

Variaties in maïssoep.

Met maïssoep kun je eindeloos variëren. Zo word er in de Aziatische keuken vaak gecombineerd met vis en krab. Ook vind je vaak ei in maïs-soep. In de Mexicaanse keuken vind je veelal maïssoep die gemaakt worden van kippenbouillon. Als garnituur vind je dan ook vaak lekkere stukjes kip in de soep. Voor pikante versies word er uiteraard vaak chilipeper aan toegevoegd. Zoals met alle soepen kun je ook met deze soep eindeloos variëren. De soep hieronder is daar een voorbeeld van.

Maissoep in panAziatische maïssoep met ei

Voor 2 á 3 personen

  • 1 ui
  • 1 blikje cream style corn (toko, evt. vervangen door gewone maïs).
  • 1 blikje maïs a 400 gr.
  • ½ el zonnebloemolie
  • 2 blokjes kipbouillon
  • 8 dl. water
  • 2 eieren
  • 2 el. Soja-saus
  • 4 druppels vissaus

Extra nodig:

  • Keukenmachine met mesblad.

Maak de ui schoon en snipper deze heel fijn. Maal de maïs in de keukenmachine de tot deze fijn is maar ook nog stukjes bevat. Zet een pan met dikke bodem met een scheutje olie. Fruit de ui langzaam op zacht vuur. Dit duurt een minuutje of 10. Voeg hier nu de gemalen maïs aan toe met het water en de bouillonblokjes en breng dit aan de kook. Laat de soep nu 10 minuutjes zachtjes trekken.

Tik de eieren op de rand van de pan en voeg deze toe aan de soep. Roer de soep rustig door. Je krijg als het ware sliertjes en vlokken ei in je soep. Hoe meer je roert, des te kleiner de stukjes ei worden. Laat de soep nog 5 minuutjes zachtjes opstaan zodat het ei gaart. Voeg nu de soja- en vissaus toe. Proef de soep of hij op smaak is, eventueel kun je nog wat soja- en vissaus toevoegen naar smaak.

Deze maïssoep krijgt niet snel de schoonheidsprijs maar vult wel goed. Om je soep wat extra kleur en frisheid te geven kun je nog wat fijne gesneden lente-ui toevoegen als je de maïssoep serveert.

Tip: Vegetarisch? Vervang dan de kippenbouillonblokjes door vegetarische groentebouillonblokjes!

Tags: GroenteGroente - Vruchtgroenten - MaïsLanden - Aziatischsoep als voorgerecht
DeelPin10Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

eieren met mayonaise
Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese
Voorgerecht

Risotto alla Milanese

hamrolletjes met zuurkool uit de oven
Ovenschotel

Hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Kip met 40 teentjes knoflook
Vleesgerechten

Kip met 40 teentjes knoflook

Gefrituurde uienringen
Hapjes

Gefrituurde uienringen

groene salade met ananasdressing
Salade

Groene salade met ananasdressing

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen