• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, juli 6, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Maaltijdsoep

Aziatische Maïssoep met ei; Probeer het ook met stukjes vis

door Redactie
in Maaltijdsoep, Recepten, Soep
0
0
Aziatische Maïssoep met ei; Probeer het ook met stukjes vis

Maissoep, Aziatisch en simpel – Soep gemaakt van maïs komt in verschillende culturen voor. Zo zijn er recepten te vinden in de Mexicaanse keuken maar ook in de Aziatische keuken. Maïssoep is snel te maken en daarom gauw een favoriet. Dit recept vertelt je daarom een klein beetje over de geschiedenis en variaties op deze soep. Hieronder vindt je een mooi recept voor een snelle maïssoep. In dit recept is er gekozen voor maïs uit blik maar je kunt uiteraard de maïs ook vervangen door verse maïs die je dan zelf kookt.

Maïssoep in Europa?

Maïssoep komt van oorsprong niet voor in de Europese keuken. We hebben de soep overgenomen uit andere keukens. De mooie gele kolven komen namelijk van oorsprong uit midden Amerika. Het was Columbus die de plant meenam uit Amerika en introduceerde aan Europa. Door aanpassingen in het ras gedijd dit gewas niet ook erg goed in bijvoorbeeld Nederland. Al is de Nederlandse maïs vooral zogenaamd “voedermaïs” voor vee en niet geschikt voor menselijke consumptie.

Variaties in maïssoep.

Met maïssoep kun je eindeloos variëren. Zo word er in de Aziatische keuken vaak gecombineerd met vis en krab. Ook vind je vaak ei in maïs-soep. In de Mexicaanse keuken vind je veelal maïssoep die gemaakt worden van kippenbouillon. Als garnituur vind je dan ook vaak lekkere stukjes kip in de soep. Voor pikante versies word er uiteraard vaak chilipeper aan toegevoegd. Zoals met alle soepen kun je ook met deze soep eindeloos variëren. De soep hieronder is daar een voorbeeld van.

Maissoep in panAziatische maïssoep met ei

Voor 2 á 3 personen

  • 1 ui
  • 1 blikje cream style corn (toko, evt. vervangen door gewone maïs).
  • 1 blikje maïs a 400 gr.
  • ½ el zonnebloemolie
  • 2 blokjes kipbouillon
  • 8 dl. water
  • 2 eieren
  • 2 el. Soja-saus
  • 4 druppels vissaus

Extra nodig:

  • Keukenmachine met mesblad.

Maak de ui schoon en snipper deze heel fijn. Maal de maïs in de keukenmachine de tot deze fijn is maar ook nog stukjes bevat. Zet een pan met dikke bodem met een scheutje olie. Fruit de ui langzaam op zacht vuur. Dit duurt een minuutje of 10. Voeg hier nu de gemalen maïs aan toe met het water en de bouillonblokjes en breng dit aan de kook. Laat de soep nu 10 minuutjes zachtjes trekken.

Tik de eieren op de rand van de pan en voeg deze toe aan de soep. Roer de soep rustig door. Je krijg als het ware sliertjes en vlokken ei in je soep. Hoe meer je roert, des te kleiner de stukjes ei worden. Laat de soep nog 5 minuutjes zachtjes opstaan zodat het ei gaart. Voeg nu de soja- en vissaus toe. Proef de soep of hij op smaak is, eventueel kun je nog wat soja- en vissaus toevoegen naar smaak.

Deze maïssoep krijgt niet snel de schoonheidsprijs maar vult wel goed. Om je soep wat extra kleur en frisheid te geven kun je nog wat fijne gesneden lente-ui toevoegen als je de maïssoep serveert.

Tip: Vegetarisch? Vervang dan de kippenbouillonblokjes door vegetarische groentebouillonblokjes!

Tags: GroenteGroente - Vruchtgroenten - MaïsLanden - Aziatischsoep als voorgerecht
DeelPin10Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

beefburgers - recept - barbecue
Vleesgerechten

Beefburgers; Jouw creatie is het lekkerst

Mediterrane maaltijdsalade met kip, pasta en zongedroogde tomaten
Salade

Mediterrane maaltijdsalade met kip

Souffle van kwark en rode bessen
Nagerecht

Soufflé van kwark en rode bessen

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

zomers taartje kwark rode bessen
Taart

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Gefrituurde kippenvleugeltjes
Hapjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta
Bijgerecht

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

beefburgers - recept - barbecue
Vleesgerechten

Beefburgers; Jouw creatie is het lekkerst

Beefburgers van puur rundvlees. Het ideale recept als er mensen blijven eten na een feestje. Grill ze met verse groenten op de barbecue.

Check het recept of lees de info
Mediterrane maaltijdsalade met kip, pasta en zongedroogde tomaten

Mediterrane maaltijdsalade met kip

Souffle van kwark en rode bessen

Soufflé van kwark en rode bessen

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Joop Hermes op Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden
  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen