Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aziatische Maïssoep met ei; Probeer het ook met stukjes vis

Een snelle maïssoep waar je echt alle kanten mee op kunt. Het recept is eenvoudig, laat je niet weerhouden om er o.a. stukjes vis aan toe te voegen.

0 753

Maissoep, Aziatisch en simpel – Soep gemaakt van maïs komt in verschillende culturen voor. Zo zijn er recepten te vinden in de Mexicaanse keuken maar ook in de Aziatische keuken. Maïssoep is snel te maken en daarom gauw een favoriet. Dit recept vertelt je daarom een klein beetje over de geschiedenis en variaties op deze soep. Hieronder vindt je een mooi recept voor een snelle maïssoep. In dit recept is er gekozen voor maïs uit blik maar je kunt uiteraard de maïs ook vervangen door verse maïs die je dan zelf kookt.

Maïssoep in Europa?

Maïssoep komt van oorsprong niet voor in de Europese keuken. We hebben de soep overgenomen uit andere keukens. De mooie gele kolven komen namelijk van oorsprong uit midden Amerika. Het was Columbus die de plant meenam uit Amerika en introduceerde aan Europa. Door aanpassingen in het ras gedijd dit gewas niet ook erg goed in bijvoorbeeld Nederland. Al is de Nederlandse maïs vooral zogenaamd “voedermaïs” voor vee en niet geschikt voor menselijke consumptie.

Variaties in maïssoep.

Met maïssoep kun je eindeloos variëren. Zo word er in de Aziatische keuken vaak gecombineerd met vis en krab. Ook vind je vaak ei in maïs-soep. In de Mexicaanse keuken vind je veelal maïssoep die gemaakt worden van kippenbouillon. Als garnituur vind je dan ook vaak lekkere stukjes kip in de soep. Voor pikante versies word er uiteraard vaak chilipeper aan toegevoegd. Zoals met alle soepen kun je ook met deze soep eindeloos variëren. De soep hieronder is daar een voorbeeld van.


Maissoep in panAziatische maïssoep met ei

Voor 2 á 3 personen

  • 1 ui
  • 1 blikje cream style corn (toko, evt. vervangen door gewone maïs).
  • 1 blikje maïs a 400 gr.
  • ½ el zonnebloemolie
  • 2 blokjes kipbouillon
  • 8 dl. water
  • 2 eieren
  • 2 el. Soja-saus
  • 4 druppels vissaus

Extra nodig:

  • Keukenmachine met mesblad.

Maak de ui schoon en snipper deze heel fijn. Maal de maïs in de keukenmachine de tot deze fijn is maar ook nog stukjes bevat. Zet een pan met dikke bodem met een scheutje olie. Fruit de ui langzaam op zacht vuur. Dit duurt een minuutje of 10. Voeg hier nu de gemalen maïs aan toe met het water en de bouillonblokjes en breng dit aan de kook. Laat de soep nu 10 minuutjes zachtjes trekken.

Tik de eieren op de rand van de pan en voeg deze toe aan de soep. Roer de soep rustig door. Je krijg als het ware sliertjes en vlokken ei in je soep. Hoe meer je roert, des te kleiner de stukjes ei worden. Laat de soep nog 5 minuutjes zachtjes opstaan zodat het ei gaart. Voeg nu de soja- en vissaus toe. Proef de soep of hij op smaak is, eventueel kun je nog wat soja- en vissaus toevoegen naar smaak.

Deze maïssoep krijgt niet snel de schoonheidsprijs maar vult wel goed. Om je soep wat extra kleur en frisheid te geven kun je nog wat fijne gesneden lente-ui toevoegen als je de maïssoep serveert.

Tip: Vegetarisch? Vervang dan de kippenbouillonblokjes door vegetarische groentebouillonblokjes!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer