Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Mangomousse uit de blender

Geen tijd om een toetje te maken? Binnen tien minuten heb je een heerlijke mangomousse uit de blender. Geen gelatine, geen pannetjes, alleen maar blenden. Uitgeprobeerd in de Optimum 9200A van Froothie.

0 2.109

Mangomousse uit de blender – Snel een lekker toetje klaarmaken voor als onverwacht gasten komen bijvoorbeeld, of gewoon omdat je weinig tijd hebt, dat kan dus met de blender. Lekker Tafelen kreeg de Optimum 9200A van distributeur Froothie, een superblender die heel veel kan. Dus ook toetjes maken!

Mangomousse uit de blender

Nodig voor 4 – 6 personen:

  • 1 flinke mango of 2 kleintjes
  • 300 ml. yoghurt
  • mespuntje kardemom
  • 1 el. rum
  • 1 vanillestokje of 2 zakjes vanillesuiker
  • +/- 50 gr. suiker of 3 el. agavesiroop

Schil de mango(s) en verwijder pit(ten). De stukken vruchtvlees die je hebt, kunnen zó de blender in. Giet er yoghurt bij, de kardemom en de rum. Als je een vanillestokje gebruikt: deze in de lengte doorsnijden en het merg er met de botte kant van een aardappelschilmesje uit schrapen. Als je vanillesuiker gebruikt, gebruik dan iets minder suiker of agavesiroop.

Zet de blender aan, ik liet de blender 45 seconden blenden, en je krijgt een heerlijke dikke mousse. Verdeel de mousse in bakjes en zet die in de ijskast om nog wat op te stijven. Je hebt géén gelatine nodig, om toch een redelijk stevige mousse te krijgen. Decoreer eventueel nog met een takje groen, zoals wat munt.

Hmmm! Geniet…

Benieuwd geworden naar de Optimum 9200A blender van Froothie? Bekijk hier onze review.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer