Lang niet alle steaks hebben een marinade nodig.
Geef mij maar een sappige steak rechtstreeks van de houtskool grill, heerlijk die echte pure “houtskool smaak”.
Maar lang niet alle steaks zijn hier voor geschikt. Sommige steaks zijn namelijk wat droger of vaster, wat ook al snel het geval is als ze ingevroren zijn geweest.
Om deze steaks ook heerlijk mals te krijgen is een marinade op basis van bier uitermate geschikt, omdat bier ingrediënten bevat die de vezels in het vlees “breken”.
Deze T-Bone steak marinade geeft een licht zoete smaak aan het vlees.
Marinade voor T Bone Steak
- 2 T-Bone steaks
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1 fles donker bier
- 1 ui gesneden in ringen
- 1 eetlepel boter
- 1 bakje champignons, in partjes gesneden
- 2 eieren
- 3 theelepels olijfolie
Meng de bruine suiker, knoflook en donker bier in een kleine kom. Plaats de 2 steaks in een hersluitbare plastic zak en voeg de marinade toe. Plaats de zak in de koelkast minimaal 2 tot 4 uur. Hoe langer hoe beter. (Deze marinade maakt de vleesvezels zacht, wat resulteert in een overheerlijke malse steak)
Zodra de steaks zijn gemarineerd haal je ze uit de koelkast en zet je deze 15 minuten opzij zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Verwijder de T Bone steaks uit de plastic zak en dep ze grondig droog met keukenpapier. Smeer het gehele oppervlak in met olie. Strooi er wat zeezout en versgemalen zwarte peper overheen en leg de steaks op de barbecue. 5 minuten grillen aan beide kanten voor een medium resultaat. Eenmaal klaar leg je de steaks even apart (van het vuur af) om gedurende 10 minuten te laten rusten.
Neem in de tussentijd een koekenpan, doe er een klontje boter in, en bak de uien en champignons goudbruin. Doe nu 3 theelepels olijfolie in de nog hete pan, en bak de eieren aan 1 kant. (dooier heel laten is Uw eigen keus)
Serveer dit samen met de champignons en uien over de malse steak. Dit is een overheerlijke stevige maaltijd, en wordt in de volksmond ook wel boerensteak genoemd.
Smakelijk eten en Succes Paul