• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, maart 6, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Marinade

Sinaasappelmarinade voor stoofvlees

door Connie Derks
in Marinade
0
0
sinaasappelmarinade voor stoofvlees

Sinaasappelmarinade voor stoofvlees – Hoe kan vlees de ene keer heerlijk zacht zijn en de andere keer helemaal droog? Een marinade kan het verschil maken tussen een heerlijk mals stukje vlees en een droge taaie lap. Maar niet alleen de marinade, ook de manier van bereiden is van belang. Hoe je dit doet lees je hier.

Waarom marineren

Bij marineren denk je het eerste aan smaak toevoegen. Dit klopt en vooral bij marinades op basis van olie is dit het geval. De oliemarinades kennen we vooral van het vlees voor de BBQ. Behalve marinades op oliebasis heb je ook marinades op basis van zuur. Meestal is dit wijn maar er wordt ook wel gebruik gemaakt van azijn of vruchtensap. De zuren breken het bindweefsel van het vlees af waardoor het vlees veel malser wordt. Marineren heeft tijd nodig dus begin de dag voordat je het vlees wil bakken of op het laatst ‘s morgens vroeg met het marineren met deze sinaasappelmarinade.

Gemarineerd en toch taai?

Wanneer je je vlees marineert staat het in een koude marinade. Wanneer je het vlees direct uit de koude en natte marinade in de pan doet schrikt het vlees van het temperatuurverschil hierdoor wordt het vlees taai en krijg je het niet mooi bruin gebakken omdat de temperatuur van de pan te laag is. Laat daarom altijd het vlees met marinade minimaal een uur op temperatuur komen.

Haal het vlees uit de marinade en dep het altijd droog met een stukje keukenpapier. Bak het in gedeeltes zodat de pan niet te hard afkoelt en je de stukken vlees mooi bruin kunt kleuren. Ook erg belangrijk voor een zacht stukje vlees is dat je nooit maar dan ook nooit koude vloeistof over je vlees mag schudden. Ook hier schrikt het vlees van. Verwarm altijd eerst je marinade of wanneer je een simpele jus maakt je water voordat je dit bij het vlees doet. De makkelijkste manier is om je vlees uit de pan te halen en dan de vloeistof in de pan te verwarmen, zo kun je ook die heerlijke aanbaksels die voor heel veel smaak zorgen losroeren. Breng de vloeistof aan de kook en bind dit eventueel met een beetje opgeloste maïzena voor een gebonden jus. Leg daarna pas waar het vlees terug in de pan en warm het nog even door.

Laat vlees met marinade altijd minimaal een uur op temperatuur komen en giet nooit een koude vloeistof over je vlees

Dit vlees is geschikt voor deze sinaasappelmarinade

  • Runderriblappen
  • Sukadelapjes
  • Runder stoofvlees
  • Runder- en varkenspoulet
  • Varkens schouderkarbonades
  • Lamsbout
  • Konijn
Runderriblappen stoven
sinaasappelmarinade voor stoofvlees

Sinaasappelmarinade voor stoofvlees

Porties: Voor 1 kg vlees
Bereidingstijd: 240 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • schil van 1 sinaasappel
  • sap van 3 sinaasappels
  • 300 milliliter rode wijn
  • 2 takken rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 2 theelepel zout
  • 1 kilo runder stoofvlees naar keuze

Bereidingswijze van dit recept

Vlees met sinaasappelmarinade maak je zo:

Het marineren

Haal de schil van 1 sinaasappel met een dunschiller, zorg ervoor dat je het oranje gedeelte hebt en niet het witte. Het witte van de schil smaakt namelijk bitter. Maak de knoflook schoon en snijd deze in plakjes. Meng alles in een grote schaal. Dep het vlees droog en snijd het desgewenst in stukken. Meng het vlees met de sinaasappelmarinade en dek de schaal af met huishoudfolie. Zet dit minimaal 6 uur koud weg.

Het bereiden

Haal de schaal uit de koelkast en laat alles op kamertemperatuur komen. Haal het vlees uit de sinaasappelmarinade maar gooi de marinade niet weg. Dep het vlees droog met keukenpapier. Zet een braadpan op het vuur en verwarm hierin een royale eetlepel boter of olie. Bak het vlees in gedeeltes aan zodat het mooi donkergekleurd is. Leg het gebakken vlees steeds op een bord en bak een volgende batch. Wanneer alles aangebakken is en op een bord ligt doe je de sinaasappelmarinade in de pan. Breng dit aan de kook en roer de aanbaksels los. Doe het vlees weer terug in de pan en zet het vuur op laag. Doe de deksel op de pan en laat het vlees ongeveer 3-4 uur zachtjes gaar stoven tot dit bijna uit elkaar valt. Haal het vlees voorzichtig uit de pan en meng een eetlepel maïzena met een klein beetje water. Giet dit al roerende bij de saus tot deze naar wens gebonden is. Doe het vlees weer terug in de pan en warm nog even kort door.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit - SinaasappelVlees
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

gyros zelf maken 5665
Vleesgerechten

Gyros zelf maken doe je zo

Goulash
Stoofschotel

Goulash; Een grote pan vol verse ingrediënten

Chocolade-sinaasappel muffin
Cake

Chocolade-sinaasappel muffin

hele kip delen
Kookschool

Een hele kip snijden in acht delen

Beef Stroganoff
Vleesgerechten

Beef Stroganoff; Feest op tafel

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Mango
Specials

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit...

Lees verder
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Nieuwe recepten

gyros zelf maken 5665
Vleesgerechten

Gyros zelf maken doe je zo

Gyros zelf maken van schouderkarbonade. Hoe leuk is dat? Geef de Gyros lekker je eigen smaken mee. Natuurlijk helpen we...

Lees verder
tzatziki

Tzatziki; Zo maak je gegarandeerd de lekkerste

bloemkool curry

Bloemkool curry met champignons en lente-ui

Handige kooktips

gyroskruiden
Kookschool

Gyroskruiden

Het voordeel van het zelf maken van specerijen mengsels is dat je er je eigen smaak aan mee kunt geven....

Lees verder
Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Ravioli maken benodigheden

Ravioli maken

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Connie op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Wim Steinbusch op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Iris op Nasi Goreng; authentiek recept
  • Linda op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Saskia op Koffiedik kijken met de DIY Mushroom farm kit
  • Johan Souman op Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie
  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen