Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Marokkaanse kip brochettes in citroenmarinade

0

Marokkaanse kip brochettes in citroenmarinade. Het is hoog zomer en we kunnen nog lekker lang buiten zitten. Als Nederland vrij is en als het mooi weer is wat doet men dan? Jawel grillen of de barbecue aansteken. Dan is dit leuk, maar ook heel erg lekker. Probeer eens kip te grillen op z’n Marokkaans. Ik had een erg lekker sapje gemaakt en het eindresultaat was zo lekker dat ik het wil delen. Bovendien ziet het er nog leuk uit ook. Eet met een vers Turks brood.

  • 1 kilo kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 lente uitjes
  • Verse platte peterselie (garnering)

Marinade:

  • 2 citroenen
  • 3 cm verse gember
  • 4 kruidnagels (fijn)
  • 1 t majoraan
  • 1 t korianderpoeder
  • 1 t komijn (djinten)
  • 1 t kurkuma
  • ½ t kaneel
  • 2 safraandraadjes
  • 1 t bruine suiker
  • 2 ½ t zeezout
  • 2 t zwarte peper
  • 1 el olijfolie

Dipsaus:

  • Volle yoghurt
  • Vers gesnipperde koriander
  • Vers gesnipperde komkommer

Snijd de kipfilet in flinke brokken van 2 cm. Snijd paprika vierkante blokken, lenteui in stukjes van 1 cm en snipper de platte peterselie. Maak nu de marinde. Pers citroenen, voeg olijfolie toe. Voeg alle kruiden en specerijen toe en meng goed door elkaar. Tenslotte op (eigen) smaak brengen met zout en peper. Voeg blokjes kipfilet toe en meng goed met de marinade. Zet afgedekt enkele uren weg in de koelkast zodat die smaken goed kunnen intrekken. Neem 10 satéprikkers en laat die weken in koud water. Zo verbranden ze straks niet. Maak spiesjes en steek de paprika, kip en ui er om en om op. Van deze hoeveelheid maak je er wel 10. Smeer ze nogmaals in met een restje overgebleven marinade en leg ze op de barbecue of op de grill(plaat). Rooster nu gaar en keer regelmatig om.

Wat er nu nog is overgebleven van de marinade meng je met enkele eetlepels volle yoghurt, wat verse koriander en wat gesnipperde komkommer. Dat is een heerlijke dipsaus of maak zoveel je wilt. Ook lekker om Turks brood in te deppen. Garneer de brochettes met de verse platte peterselie en serveer met de dipsaus. Dit is heel erg lekker.

Printen

Misschien ben je ook geïnteresseerd in

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.