Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Mexicaanse tonijn wrap

0 2.851

Mexicaanse tonijn wrap. Ook mensen die eigenlijk niet van verse vis houden, maken voor tonijn uit blik vaak nog wel een uitzondering. Ik heb bijna altijd wat blikjes tonijn op voorraad omdat je er zo veel leuke dingen mee kunt doen. Natuurlijk combineer ik de tonijn met verse producten! Hier volgt een recept voor een heerlijke tonijnvulling. De vulling is heel  geschikt om wraps mee te maken. Is je vulling eenmaal klaar dan draai je zo een wrap! De wrap eet je koud. Maar, deze vulling van tonijn in een empanada (een deegflapje)  is ook niet te versmaden.  Zowel de wraps als de empanadas kunnen van te voren gemaakt worden en zijn daarom ideaal voor een picknick of een feestje. Wij genieten ervan onder alle omstandigheden! De empanadas kunnen bovendien zowel warm als koud gegeten worden. De smaak is uitdagend! Je proeft verse kruiden, je proeft de pittige peper, iets hartigs, maar ook iets zoets. Kortom, je proeft Mexico!!

Wil je empanadas maken om deze overheerlijke tonijnvulling in te stoppen, kijk dan bij de werkwijze voor “empanada van bladerdeeg”  of kijk bij “Empanadadeeg naar een recept van de Spaanse nonnen

Ingrediënten voor de vulling, geschikt voor circa 8 tortilla wraps of 16 empanadas met een doorsnede van circa 10 cm:

  • myphoto (1)3 blikjes tonijn, uitgelekt
  • ½ witte ui, in blokjes gehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 6 romatomaten (pomodori/pruimtomaten), ontveld, in blokjes gehakt
  • 10-12 groene olijven met piment (Manzanilla olijven), grof gehakt
  • 1 klein handje rozijnen, grof gehakt
  • 1-2 el grof gehakte jalapeñopepers (potje, supermarkt)
  • 1 el kappertjes, grof gehakt
  • 2 el fijngehakte platte peterselie
  • 1 tl fijngehakte verse oregano
  • 1 tl fijngehakte verse tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • olijfolie om in te bakken
  • zeezout naar smaak

Extra voor de wraps:

  • 8 -10 tortilla’s
  • 4 bladeren ijsbergsla, in reepjes gesneden
  • crème fraîche
  • aluminiumfolie

Het maken van de vulling:

Verhit een scheut olijfolie op een zeer matig vuurtje in een braadpan of een pan met een zware bodem. Voeg de gehakte ui toe en laat in 5 tot 10 minuten rustig garen en zacht worden. Roer af en toe om. Voeg de knoflook toe en bak ongeveer 1 minuutje mee. Roer de blokjes tomaat (met sap) erdoor en kook het geheel op een iets hoger vuur door tot de stukjes tomaat helemaal zacht en gaar zijn en uit elkaar vallen, ongeveer 15 minuten.

Doe de uitgelekte tonijn bij de tomaten in de pan en ris het vlees met een vork in sliertjes. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer alles goed door elkaar. Pas op met de hoeveelheid zout. Zout kan je achteraf ook nog toevoegen. Bepaal zelf hoeveel jalapeñopepers je aan denkt te kunnen, rode of groene naar keuze! Doe een deksel op de pan en draai het vuur tot medium-laag.  Laat het tomaten-tonijnmengsel ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. Contoleer tussentijds een keer of de boel niet aanbrandt. Het mengsel moet lekker smeuïg blijven, maar mag niet te waterig zijn. Proef op smaak en voeg eventueel extra zout toe. Zet de pan opzij en laat het mengsel afkoelen.

De afgekoelde tonijnvulling kan je een dag of twee in de koelkast bewaren.

Het maken van een tonijn wrap:

Leg een (gekochte) tortilla op een werkvlak. Bestrijk de tortilla met een dun laagje crème fraîche.  Leg in het midden van de tortilla wat reepjes sla, maar laat aan de onderkant van de tortilla een stukje vrij; dat wordt straks naar binnen geklapt. Giet eventueel vrijgekomen vocht van de tonijnvulling af. Schep een gedeelte van het tonijnmengsel -in de vorm van een dijkje- op de slablaadjes. Klap nu de vrijgelaten onderkant van de tortilla over de tonijn naar binnen en rol de tortilla vanaf een zijkant op tot een stevige wrap. Pak de wrap in met aluminiumfolie, maar zo dat je zelf nog kunt zien welke kant van de rol open is en welke kant je dicht hebt gevouwen (de onderkant). Maak zo ook de overige wraps. Bewaar de ingepakte wraps in de koelkast tot gebruik. Geschikt voor een feestelijke lunch, buiten in het zonnetje of als bijgerecht bij de barbecue. Neem de wraps mee in je picknickmand of geniet ervan bij een borrel…..

Serveertip! Eet de wraps uit de hand met de dichtgevouwen kant naar beneden en een servetje in de buurt. Vouw een gedeelte van het aluminiumfolie vanaf de bovenkant naar beneden zodat je lekker kunt happen vanaf de opengelaten bovenkant van de tortilla wrap. Pas op, er kan onverhoopt wat vocht uit de wrap lopen en dat wil je niet op je kleding krijgen.

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer