Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Mimosa, een bubblelicious cocktail

0 5.648

Mimosa, een bubblelicious cocktail

Ja, ik heb toch al de naam de ‘alcoholiste’ van Lekker Tafelen te zijn en ontkennen helpt geen zier; dat doen alle alcoholisten, dus eh…

Alle gekheid op een stokje; we proberen je wat ideeën aan de hand te doen voor een feestelijke dis. Dáár mag wat mij betreft een alcoholisch drankje bij. De ‘mimosa’! De mimosa wordt in één adem genoemd met de ‘Buck Fizz’ en vaak worden de namen van deze cocktails,  die nét even anders zijn samengesteld, dooreen gehaald.

Mimosa, een bubblelicious cocktailDe mimosa,  is een combinatie van vers geperst sinaasappelsap en champagne (of een alternatieve bubble) en een scheutje tripple sec/cointreau in. De cocktail is (vermoedelijk) vernoemd naar de geel bloeiende mimosastruik. Je schijnt er goed je kater mee te kunnen bestrijden (hahaha). In ieder geval, het is een heerlijk verfrissende, niet te zware cocktail die eigenlijk bij ieder feestje past, maar zeker bij een Paas brunch. Er zijn heel wat mensen die de cocktail zonder likeur (dat is de Buck Fizz) een mimosa noemen. ‘Mimosa’ klinkt ook lekkerder vind je niet?!

Wat heb je nodig voor een Mimosa of Buck Fizz

  • gekoelde champagne glazen
  • vers geperst sinaasappelsap, gekoeld
  • 10- 15 ml triple sec/ cointreau per glas (optioneel), gekoeld
  • ijskoude champagne, cava, mousserende witte wijn of prosecco
  • dun gesneden schijfjes sinaasappel als garnering

Glas tot ongeveer de helft met sinaasappelsap vullen, dan (eventueel) een scheutje likeur erbij en aanvullen met champagne (of een alternatief). Schijfje(s) sinaasappel tot driekwart insnijden en tot krul gedraaid in het glas steken. Klaar!

In plaats van champagne kan je een mousserende witte wijn nemen of een andere lekkere bubble, zoals prosecco. Je kunt de mengverhoudingen naar smaak aanpassen: iets meer sinaasappelssap of juist iets minder. De cointreau kan je weglaten (buck fizz) óf vervangen door grand marnier  of een andere favoriete likeur. Probeer bijvoorbeeld ook eens met een scheutje amaretto. Zo is het weliswaar geen officiële mimosa meer, maar who cares?! Wie een rode gloed onderin het glas wil, doet een scheutje grenadine onder in het glas.

De (kleine) kinderen krijgen hun eigen ‘mimosa’ van 7 up of sprite met sinaasappelsap.

Proost!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer