• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, februari 6, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken High Tea recepten

Mini kaasscones

door Redactie
in High Tea recepten, Recepten
0
0
Mini kaasscones

Mini kaasscones – Of je ze nu ’s middags bij een kopje thee neemt of ze serveert tijdens een lekkere brunch of dinch (diner-lunch), deze mini kaasscones zijn een leuke variant op de naturel zoete scones. We gaan je wat vertellen over de Engelse theemomenten en hoe je deze lekkere mini kaasscones maakt.

High tea, afternoon tea en cream tea? Hoe zit het.

Hier in Nederland kennen en noemen we alle Engelse theegelegenheden een High tea. Maar dat is onterecht. En dan is er nog de “cream tea”. Deze is in Nederland een stuk minder bekend maar net zo smakelijk. Hieronder vind je ze alle drie op een rijtje.

Afternoon tea: Traditioneel vind dit om 4 uur s` middags plaats om het gat tussen de lunch en het diner op te vangen. Vroeger at men in Engeland namelijk om 20.00  ’s avonds warm. Tegenwoordig met de moderne tijd veranderd dit en eten ook Engelsen steeds meer tussen 17.00 en 19.00.

Afternoon tea is echt voor de hogere klasse en vind plaats op lage comfortabele stoelen (lounge). De afternoon tea bestaat uit thee, sandwiches, scones en zoete cakejes en kleine gebakjes. Men begint altijd bij het hartige en eindigt zoet.

High tea: Dit is het theemoment van de arbeidersklasse en vond later op de middag plaats. De arbeiders waren immers om 4 uur nog gewoon aan het werk. Dit theemoment was vaak een vervanger voor de avondmaaltijd en bestond uit meer hartige gerechtjes met thee. Meestal was dit tussen 5 en 6. Wat tegenwoordig ons tijdstip is voor de avondmaaltijd.

De naam High tea is gegeven omdat dit theemoment aan de hoge tafel met hoge stoelen word genuttigd. De high tea bestaat uit koud vlees, vis en/of ei-gerechten. Verder bestaat het uit sandwiches, fruit, koekjes of zoete lekkernijen.

Cream tea: Cream tea zie je veel in Engeland. Waarbij Afternoon tea en High tea niet meer dagelijks gebruikt worden en meer voor speciale gelegenheden zijn, is een cream tea veel toegankelijker. En dat is begrijpelijk want dit theemoment bestaat uit thee met lekkere scones, clotted cream (zoete crème achtige boter) en jam. Tegenwoordig wordt deze cream tea ook vooral voor mannen hartig geserveerd met kaasscones, boter en kleine blokjes kaas erbij.

Om deze lekkere hartige scones te maken hebben we dit recept voor je.

Mini kaascones

Nodig voor 16 mini scones:

  • 250 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl. bakpoeder
  • 40 gr. zachte roomboter
  • 25 gr. witte basterdsuiker
  • 1 snuf vers gemalen peper
  • 1 ei maat L
  • 1 plak kaas à 1 cm dik.
  • 100 ml volle melk

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het zelfrijzende bloem en het bakpoeder in een grote kom. Doe de boter erbij en wrijf de boter en bloem tussen je vingertoppen tot je een kruimelige massa hebt. Roer dan de suiker en peper erdoorheen.

Hou een paar eetlepels melk apart voor het glaceren van de scones. Doe bij de rest van de melk het ei en kluts deze goed door elkaar. Kneed alles goed door tot een mooi deeg. Het deeg moet een kleine beetje plakkerig zijn. Rol het deeg vervolgens uit tot 2 cm. Met een ronde koekjes-uitsteker van ongeveer 3 a 4 cm steek je de scones uit. Kneed het deeg weer samen en steek weer nieuwe scones uit. Net zo lang tot het deeg op is.

BELANGRIJK: Draai de steker niet rond! Je scones zullen dan niet even rijzen en scheef worden.

Neem een plak kaas van ongeveer 1 cm doorsnee. Snij hier ongeveer 16 blokjes uit. Met de melk die je apart gehouden hebt en glaceer ze met de melk met een kwastje. Steek nu de blokjes kaas in het midden van de scones. Bak de scones ongeveer 10 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn.

Serveertip: Serveer ze met roomboter of een lekkere mosterd.

Tags: zelfrijzend bakmeel
DeelPin19Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook
Recepten

Geroosterde knoflook

Geroosterde knolgroenten
Bijgerecht

Geroosterde knolgroenten; vitamientjes in de winter

Kaassoep met geroosterde knoflook
Soep

Kaassoep met geroosterde knoflook

Gekarameliseerde ananas met ijs
Nagerecht

Gekarameliseerde ananas met ijs

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

eieren met mayonaise
Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen