• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juni 10, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken High Tea recepten

Mini kaasscones

door Redactie
in High Tea recepten, Recepten
0
0
Mini kaasscones

Mini kaasscones – Of je ze nu ’s middags bij een kopje thee neemt of ze serveert tijdens een lekkere brunch of dinch (diner-lunch), deze mini kaasscones zijn een leuke variant op de naturel zoete scones. We gaan je wat vertellen over de Engelse theemomenten en hoe je deze lekkere mini kaasscones maakt.

High tea, afternoon tea en cream tea? Hoe zit het.

Hier in Nederland kennen en noemen we alle Engelse theegelegenheden een High tea. Maar dat is onterecht. En dan is er nog de “cream tea”. Deze is in Nederland een stuk minder bekend maar net zo smakelijk. Hieronder vind je ze alle drie op een rijtje.

Afternoon tea: Traditioneel vind dit om 4 uur s` middags plaats om het gat tussen de lunch en het diner op te vangen. Vroeger at men in Engeland namelijk om 20.00  ’s avonds warm. Tegenwoordig met de moderne tijd veranderd dit en eten ook Engelsen steeds meer tussen 17.00 en 19.00.

Afternoon tea is echt voor de hogere klasse en vind plaats op lage comfortabele stoelen (lounge). De afternoon tea bestaat uit thee, sandwiches, scones en zoete cakejes en kleine gebakjes. Men begint altijd bij het hartige en eindigt zoet.

High tea: Dit is het theemoment van de arbeidersklasse en vond later op de middag plaats. De arbeiders waren immers om 4 uur nog gewoon aan het werk. Dit theemoment was vaak een vervanger voor de avondmaaltijd en bestond uit meer hartige gerechtjes met thee. Meestal was dit tussen 5 en 6. Wat tegenwoordig ons tijdstip is voor de avondmaaltijd.

De naam High tea is gegeven omdat dit theemoment aan de hoge tafel met hoge stoelen word genuttigd. De high tea bestaat uit koud vlees, vis en/of ei-gerechten. Verder bestaat het uit sandwiches, fruit, koekjes of zoete lekkernijen.

Cream tea: Cream tea zie je veel in Engeland. Waarbij Afternoon tea en High tea niet meer dagelijks gebruikt worden en meer voor speciale gelegenheden zijn, is een cream tea veel toegankelijker. En dat is begrijpelijk want dit theemoment bestaat uit thee met lekkere scones, clotted cream (zoete crème achtige boter) en jam. Tegenwoordig wordt deze cream tea ook vooral voor mannen hartig geserveerd met kaasscones, boter en kleine blokjes kaas erbij.

Om deze lekkere hartige scones te maken hebben we dit recept voor je.

Mini kaascones

Nodig voor 16 mini scones:

  • 250 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl. bakpoeder
  • 40 gr. zachte roomboter
  • 25 gr. witte basterdsuiker
  • 1 snuf vers gemalen peper
  • 1 ei maat L
  • 1 plak kaas à 1 cm dik.
  • 100 ml volle melk

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het zelfrijzende bloem en het bakpoeder in een grote kom. Doe de boter erbij en wrijf de boter en bloem tussen je vingertoppen tot je een kruimelige massa hebt. Roer dan de suiker en peper erdoorheen.

Hou een paar eetlepels melk apart voor het glaceren van de scones. Doe bij de rest van de melk het ei en kluts deze goed door elkaar. Kneed alles goed door tot een mooi deeg. Het deeg moet een kleine beetje plakkerig zijn. Rol het deeg vervolgens uit tot 2 cm. Met een ronde koekjes-uitsteker van ongeveer 3 a 4 cm steek je de scones uit. Kneed het deeg weer samen en steek weer nieuwe scones uit. Net zo lang tot het deeg op is.

BELANGRIJK: Draai de steker niet rond! Je scones zullen dan niet even rijzen en scheef worden.

Neem een plak kaas van ongeveer 1 cm doorsnee. Snij hier ongeveer 16 blokjes uit. Met de melk die je apart gehouden hebt en glaceer ze met de melk met een kwastje. Steek nu de blokjes kaas in het midden van de scones. Bak de scones ongeveer 10 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn.

Serveertip: Serveer ze met roomboter of een lekkere mosterd.

Tags: zelfrijzend bakmeel
DeelPin19Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Lamsbiefstuk met verse salsa
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met verse salsa

fruitsalade met mango en kiwi
Salade

Fruitsalade met mango en een zalige dressing van limoen en munt

steak sandwich bavette
Ontbijt en lunch

Steak sandwich met rundvlees

lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen
Soep

Lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip
Salade

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Toad in the hole
Vleesgerechten

Toad in the hole; Britse comfortfood

Aardbei mocktail mojito style
Drankjes

Een feestelijke aardbei mocktail in de stijl van een mojito

cordon bleu
Vleesgerechten

Cordon bleu maken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

vier × vier =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Eieren van de boer
  • Hollandse nieuwe haring komt een beetje later dit jaar
  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?

Uitgelicht

Kip op de barbecue
Specials

Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen

Kip op de barbecue grillen, er zijn ontelbare manieren om dat te doen. Een kip op een bierblik, kipsaté, of kippenpoten, het kan allemaal!

Check het recept of lees de info
Varkensvlees op de barbecue

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Recept in de picture

Lamsbiefstuk met verse salsa
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met verse salsa

Van een sappige lamsbiefstuk met verse salsa wordt elke vleesliefhebber blij. Heerlijk lamsvlees met een Zuid-Amerikaans accentje!

Check het recept of lees de info
fruitsalade met mango en kiwi

Fruitsalade met mango en een zalige dressing van limoen en munt

steak sandwich bavette

Steak sandwich met rundvlees

Handige kooktips

Cheddar
Kookschool

Cheddar; maar dan de echte

Cheddar is een populaire en veelzijdige kaas. En dan bedoelen we niet de 'plastic' plakjes in de supermarkt. Wat weet jij van cheddar?

Check het recept of lees de info
Vers fruit bewaren

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Petra H op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • J.F. Feunekes op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen