• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, augustus 19, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken High Tea recepten

Mini kaasscones

door Redactie
in High Tea recepten, Recepten
0
0
Mini kaasscones

Mini kaasscones – Of je ze nu ’s middags bij een kopje thee neemt of ze serveert tijdens een lekkere brunch of dinch (diner-lunch), deze mini kaasscones zijn een leuke variant op de naturel zoete scones. We gaan je wat vertellen over de Engelse theemomenten en hoe je deze lekkere mini kaasscones maakt.

High tea, afternoon tea en cream tea? Hoe zit het.

Hier in Nederland kennen en noemen we alle Engelse theegelegenheden een High tea. Maar dat is onterecht. En dan is er nog de “cream tea”. Deze is in Nederland een stuk minder bekend maar net zo smakelijk. Hieronder vind je ze alle drie op een rijtje.

Afternoon tea: Traditioneel vind dit om 4 uur s` middags plaats om het gat tussen de lunch en het diner op te vangen. Vroeger at men in Engeland namelijk om 20.00  ’s avonds warm. Tegenwoordig met de moderne tijd veranderd dit en eten ook Engelsen steeds meer tussen 17.00 en 19.00.

Afternoon tea is echt voor de hogere klasse en vind plaats op lage comfortabele stoelen (lounge). De afternoon tea bestaat uit thee, sandwiches, scones en zoete cakejes en kleine gebakjes. Men begint altijd bij het hartige en eindigt zoet.

High tea: Dit is het theemoment van de arbeidersklasse en vond later op de middag plaats. De arbeiders waren immers om 4 uur nog gewoon aan het werk. Dit theemoment was vaak een vervanger voor de avondmaaltijd en bestond uit meer hartige gerechtjes met thee. Meestal was dit tussen 5 en 6. Wat tegenwoordig ons tijdstip is voor de avondmaaltijd.

De naam High tea is gegeven omdat dit theemoment aan de hoge tafel met hoge stoelen word genuttigd. De high tea bestaat uit koud vlees, vis en/of ei-gerechten. Verder bestaat het uit sandwiches, fruit, koekjes of zoete lekkernijen.

Cream tea: Cream tea zie je veel in Engeland. Waarbij Afternoon tea en High tea niet meer dagelijks gebruikt worden en meer voor speciale gelegenheden zijn, is een cream tea veel toegankelijker. En dat is begrijpelijk want dit theemoment bestaat uit thee met lekkere scones, clotted cream (zoete crème achtige boter) en jam. Tegenwoordig wordt deze cream tea ook vooral voor mannen hartig geserveerd met kaasscones, boter en kleine blokjes kaas erbij.

Om deze lekkere hartige scones te maken hebben we dit recept voor je.

Mini kaascones

Nodig voor 16 mini scones:

  • 250 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl. bakpoeder
  • 40 gr. zachte roomboter
  • 25 gr. witte basterdsuiker
  • 1 snuf vers gemalen peper
  • 1 ei maat L
  • 1 plak kaas à 1 cm dik.
  • 100 ml volle melk

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het zelfrijzende bloem en het bakpoeder in een grote kom. Doe de boter erbij en wrijf de boter en bloem tussen je vingertoppen tot je een kruimelige massa hebt. Roer dan de suiker en peper erdoorheen.

Hou een paar eetlepels melk apart voor het glaceren van de scones. Doe bij de rest van de melk het ei en kluts deze goed door elkaar. Kneed alles goed door tot een mooi deeg. Het deeg moet een kleine beetje plakkerig zijn. Rol het deeg vervolgens uit tot 2 cm. Met een ronde koekjes-uitsteker van ongeveer 3 a 4 cm steek je de scones uit. Kneed het deeg weer samen en steek weer nieuwe scones uit. Net zo lang tot het deeg op is.

BELANGRIJK: Draai de steker niet rond! Je scones zullen dan niet even rijzen en scheef worden.

Neem een plak kaas van ongeveer 1 cm doorsnee. Snij hier ongeveer 16 blokjes uit. Met de melk die je apart gehouden hebt en glaceer ze met de melk met een kwastje. Steek nu de blokjes kaas in het midden van de scones. Bak de scones ongeveer 10 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn.

Serveertip: Serveer ze met roomboter of een lekkere mosterd.

Tags: zelfrijzend bakmeel
DeelPin18Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn
Ovenschotel

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn

Pittige aardappelsalade
Bijgerecht

Pittige aardappelsalade

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Tartiflette
Ovenschotel

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle
Nagerecht

Ananas soufflé met verse ananas

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Gebakken tong met kruidensaus
Visgerechten

Gebakken tong met kruidensaus

broccoli-brie quiche
Quiche

Broccoli-brie quiche; Lekker vegetarisch

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn
Ovenschotel

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn is zo'n heerlijk familiegerecht of de schotel die je op tafel zet als je eters krijgt.

Check het recept of lees de info
Pittige aardappelsalade

Pittige aardappelsalade

Eenvoudige Griekse salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Handige kooktips

vis pocheren
Kookschool

Vis pocheren; makkelijker dan je denkt

Best vreemd dat we niet vaker vis pocheren, dit heeft namelijk veel voordelen! Het is smaakvol verantwoord en makkelijker dan je denkt.

Check het recept of lees de info
Tête de Moine

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor Janssen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen