Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Mini kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes met rozijnen voor je paasbrunch of high tea. Snel, makkelijk en vooral erg lekker. Serveer ze warm, de heerlijke geur zorgt voor blije gezichten.

0 1.737

Deze mini kaneelbroodjes zijn een feest bij je relaxte weekend ontbijt, Paas brunch of je high tea! Door het gebruik van croissantdeeg maak je deze kaneelbroodjes lekker snel klaar. De broodjes zijn lekker zoet en kleverig. Ik heb ook rozijnen gebruikt, maar je kunt er ook voor kiezen om deze weg te laten. Gelukkig hoeven deze broodjes maar een kwartiertje in de oven, door de heerlijk geur die zich verspreid in je huis staat iedereen te trappelen om aan tafel te gaan!

Kaneelbroodjes maak je zo:

Voor ongeveer 24 mini kaneelbroodjes heb je nodig;

  • 1 blik croissantdeeg voor 24 croissantjes
  • Lichte basterdsuiker
  • Kaneel
  • Handje rozijnen
  • +/- 5 eetlepels poedersuiker
  • scheutje melk

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.

Rol het croissantdeeg uit. Druk de stippellijntjes goed tegen elkaar zodat er een rechthoek ontstaat zonder openingen.

Bestrooi het deeg met lichte basterdsuiker, kaneel en rozijnen, hoeveelheden naar wens. Rol het deeg op zodat je een rol krijgt. Snijd de rol in plakjes voor ongeveer 2cm breed.

Leg de plakjes met het snijvlak naar boven op het bakpapier. Bak de mini kaneelbroodjes voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen het glazuur door z’n 5 eetlepels poedersuiker te mengen met een klein scheutje melk. Roer dit mengsel goed door elkaar totdat je een mooi glazuur hebt.

Haal de mini kaneelbroodjes uit de oven en besprenkel met het glazuur. Nu snel aan tafel, de broodjes zijn warm het lekkerst!

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer