Mixed traditionele shaslick sticks van de BBQ. Dit is een lekker en leuk “doe-het-zelf” recept en kan iedereen (zelfs de kinderen) maken. Ook leuk om in de vakantie te doen. Met ui, paprika en courgette, varkensvlees en kipfilet. Iedereen lust zo’n heerlijk spiesje, vooral de kinderen en ziet er op da barbecue nog leuk uit ook. Je kunt ze ook binnen in een grillpan maken of op de elektrische plaatgrill voor de mensen die deze hebben. Zo kan straks de zomer niet meer stuk.
Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer
Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.
- 500 gram varkenshaas of hamlappen
- 500 gram kipfilet
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels cayennepeper
- 2 theelepels extra milde paprikapoeder
- 5 eetlepels olijfolie
- Snufje zwarte peper uit de molen
- Snufje zeezout fijn
- 4 rode uitjes (middel)
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 bosje selderij
- 1 courgette
Neem het vlees uit de verpakking en snij het in flinke dobbelstenen (2×2 CM). Leg de blokjes kip en het varkensvlees apart. Neem een schaaltje van RVS en doe daar de ingrediënten in voor de marinade. Was de paprika`s en de courgette en snij daar leuke stukjes van ter grootte van het vlees en snij de uitjes ook in partjes. Doe de helft van de marinade bij de kip en de andere helft bij het varkensvlees. Laat een nachtje afgedekt staan in de koelkast. Neem dan de lange saté prikkers (even in water weken want anders kunnen ze verbranden) en doe er om en om een stukje vlees, blokje paprika, stukje van het andere vlees, courgetterondje en een stukje ui op. Doe dit totdat de spiesjes vol zijn en alles op is. Leg ze tenslotte op de hete BBQ , bestrijk ze met het restant van de marinade en rooster ze al omdraaiend lekker bruin.
Eet smakelijk !