Mossel barbecue spiesjes met Thaise curry. Mosselspiesje op de grill of barbecue, nou deze is lekker. Niet helemaal van mezelf, maar de inspiratie komt van een kookprogramma. Mosselen zitten boordevol vitaminen en mineralen dus lekker van genieten en koop ze vers.
Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem
Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.
Dit heb je nodig voor:
Mossel barbecue spiesjes met Thaise curry
- 1 kg mosselen
- 1 sjalot, ragfijn gesneden
- 60 ml witte wijn
- 40 ml kippenbouillon
- 100 ml kokosmelk
- 1 el rode currypasta
- 3 takjes munt
- 2 takjes Thaise basilicum
- 4 takjes koriander
- zout en peper
Was de mosselen goed in koud lopend water en doe ze in een pan met de sjalot, wijn en bouillon. Zet een deksel op de pan en breng op hoog vuur aan de kook. Schep de mosselen direct uit het vocht zodra ze open gaan staan, haal ze uit de schelpen en laat ze in de koelkast afkoelen. Voeg de kokosmelk en de currypasta toe aan het gezeefde mosselvocht en roer tot een gladde massa. Rijg de mosselen aan de spiesjes en gril om en om op een medium gestookte barbecue (190 °C), smeer ze regelmatig in met de curry. Serveer met rode curry en groene kruiden.
Mosselen; niet alleen op de barbecue!
Natuurlijk, mosselen van de barbecue is een niet alledaags fenomeen. Op Lekker Tafelen vind je nog veel meer inspiratie met mosselen. Vind je dit een stap te ver? Kijk dan eens bij al die andere ideeën met verse mosselen. Vind er tips om mosselen te bewaren, welke wijn drink je erbij, en welke groenten kun je combineren met deze typisch Zeeuwse lekkernij?
Sausjes bij mosselen
Zoek je ook een lekker sausje bij de mosselen? Daar weten we wel raad mee. Bekijk onderstaande special maar eens.