Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Mosselen in wijn en knoflook

0 9.096

Mosselen eten, een feestje op zich. en met deze absolute basisbereiding eet je mosselen ook nog eens heerlijk puur. Dat smaakt naar meer. Tip: Je kunt mosselen ongeveer zeven dagen in leven houden. Leg ze in een emmer, bedek ze met een natte doek en daarbovenop ijsblokjes. Bewaar ze op een koele plaats. Als het ijs gesmolten is, giet je het water af en vervang je het ijs. De mosselen mogen niet in het water liggen, anders verdrinken ze.

  • 30 gram boter
  • 4 zilveruitjes of sjalotjes, fijngehakt
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • 500 ml witte wijn
  • 250 ml visbouillon
  • 2 kilo mosselen, schoongemaakt en ontbaard
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie

Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur en bak hierin de uitjes of sjalotjes en de knoflook al roerend 5 minuten of tot ze goudbruin zijn. Schenk de wijn en de bouillon in de pan, breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de mosselen toe en kook ze 5 minuten of tot de schelpen open gaan. Gooi na 5 minuten koken ongeopende mosselen weg. Schep met een schuimspaan de mosselen uit de pan en leg ze op een schaal. Breng de saus op smaak met zwarte peper, schenk hem over de mosselen en bestrooi het geheel met peterselie.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer