Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Mosselen met een frisse salade en knoflookmayonaise

1 3.703

Een simpel, maar heerlijk fris mosselrecept. Mosselen zijn niet alleen lekker, maar ook super gezond. Ze zitten boordevol eiwitten, vitamines en vooral mineralen. Houdt altijd 1 kilo Mosselen aan per persoon. Doorgaans is dit voldoende. Gooi kapotte mosselen of dichte mosselen na het koken onmiddellijk weg want die zijn niet geschikt voor consumptie.

mosselen_fris

  • 4 kilogram mosselen
  • 2 preien
  • 2 uien
  • Bladselderij, bosje 15 gram.
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 glas droge witte wijn, water of bier
  • Diverse soorten sla voor vier personen
  • Verse kruiden, zoals dille, bieslook, lavas
  • knoflookmayonaise
  • olijfolie
  • Zwarte peper

Spoel de mosselen af en verwijder eventuele kapotte mosselen. Snijd de prei en de ui in dunne ringen. Snijd de bladselderij grof. Doe dit mengsel samen met de wijn/water/bier in een grote pan. Doe de mosselen in de pan, strooi er wat peper over en breng het geheel met gesloten deksel op hoog vuur aan de kook. Door het kookvocht zal de deksel opgelicht worden wanneer de mosselen koken. Licht de deksel dan even op zodat het vocht weer zakt. Schep/schud de mosselen even om, zet de deksel weer op de pan en laat op dezelfde manier het vocht de deksel nog tweemaal omhoog drukken, de mosselen zijn nu gaar. Maak een frisse salade van diverse slasoorten en de verse kruiden en vermeng dit met olijfolie. Serveer de mosselen op een bord samen met de salade en de knoflookmayonaise. Lekker met vers, warm stokbrood met verse kruidenboter of knapperige frietjes.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Josef van Overmeeren zegt

    In dit recept staat om slechte mosselen na het koken weg te gooien. Welnu, het is verstandig om de mosselen vóór het koken te kontroleren door ze één voor één vast te pakken en te proberen de schelpen tussen duim en wijsvinger met een licht druk van elkaar te schuiven. Lukt dit niet dan is de mossel goed. Zo voorkom je dat er slechte mosselen meegekookt worden, en dit is echt niet lekker. Ik spreek uit ervaring, ik kook al zo’n veertig jaar mosselen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer