Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

De allerlekkerste gewokte Hollandse Zeeuwse mosselen

0 11.179

Het verse mosselseizoen is weer begonnen. Ik kon het niet laten, maar dit zijn de allerlekkerste verse Zeeuwse mosselen die je kan krijgen in een restaurant of eetcafé. Zodra er iets onbekends in zit, trekken Nederlanders en Belgen hun neus er voor op.  Dit is een basic recept van verse Zeeuwse mosselen op Nederlandse wijze klaargemaakt. Gewokte Zeeuwse mosselen, want koken doen we niet meer. Dat wokken gaat veel sneller, is lekkerder en de mosselen blijven verser. Uiteraard zijn de verse Zeeuwse mosselen MSC gecertificeerd, d.w.z. dat ze  duurzaam zijn. Dit recept barst van de smaken. Verse mosselen is supervoedsel want ze barsten van de goede eiwitten, vitamines en vooral mineralen.

Mosselen uit de wok

  • mosselen uit de wok1 grote ui (halve ringen)
  • 1 grote winterpeen (plakjes)
  • 1 stengel bleekselderij (halve ringen)
  • 1 bosje verse bladselderij (gesnipperd)
  • 1 dikke prei (halve ringen)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • bosje verse peterselie (fijn)
  • ½ verse venkelknol (fijn)
  • droge witte wijn (Chardonnay, Riesling, Sylvaner)
  • 2 kilo verse Zeeuwse mosselen
  • olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper

Doe olijfolie in de wok, royaal. Voeg knoflook en vers gemalen zwarte peper toe. Verhit op hoog vuur. Doe de helft van de groente er in. Roerbak 3 minuten. Voeg dan de gewassen mosselen toe. Als ze dicht zijn dan zijn ze levend en goed. Slechte mosselen gooi je weg. Roerbak 2 minuten totdat alle mosselen open staan. Blus af met witte wijn. Deze gaat verdampen en roerbak 2 minuten door. De groenten en de wijn ruiken lekker en de mosselen staan wijd open. Serveer warm op een diep bord. Lekker met knoflooksaus, whisky-cocktailsaus en zoetzure saus. Eet er vers knapperig brood  bij of verse frietjes. Mmmm smullen !

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer