Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Mosseltajine met muntcouscous; Op Marokkaanse wijze snoepen van Mosselen

Deze Mosseltajine met muntcouscous is een Marokkaanse verse van een heerlijke mosselpot. Probeer mosselen eens op een heel andere wijze te serveren.

0 598

Mosseltajine met muntcouscous – Met z’n tweeën mosselen eten terwijl de andere twee een biefstuk bakken. Dat is natuurlijk vaak het verhaal. Mosselen is niet bij iedereen geliefd en gewaardeerd. Maar, degene die mosselen wel lusten zouden ze het liefst wekelijks eten. Neem er dan ook maar even lekker de tijd voor. Bereid ze eens in de tajine. Misschien kun je die biefstuk-eters dan ook verleiden tot een hapje van deze echte lekkernij.

Mosseltajine met muntcouscous

Let op, onderstaande ingrediënten zijn voor 2 personen. Gebruik bij 4 personen het dubbele, maar ook een extra grote tajine, of verdeel het gerecht in 2 kleine tajines.

Mosseltajine met muntcouscous

  • 1 kilo mosselen
  • 5 eetlepels olijolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 rode puntpaprika, in reepjes
  • 2 theelepel tomatenpuree
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 400 gram ontvelde tomaten
  • 100 ml. visbouillon
  • 150 gram couscous
  • 1 1/2 limoen
  • 4 eetlepels vers munt, fijngehakt
Controleer de mosselen. Verhit in een tajine of hapjespan 2 el olijfolie.Fruit de knoflook aan. Voeg de ui toe en bak 4 minuten.Voeg de paprika, tomatenpuree en komijn toe en bak 2 minuten.Voeg de ontvelde tomaten toe en druk de tomaten met een spatel klein. Voeg de visbouillon toe. Leg de mosselen op de groenten. Dek de tajine af en stoof de mosselen 8 minuten of tot alle schelpen openstaan. Breng op smaak met zout en peper.
Strooi intussen de couscous in een schaal. Schenk er 250 ml heet water op. Wel de couscous 5 minuten. Roer de korrels met een vork los en breng de couscous op smaak met de laatste 3 el olijfolie, het sap van ½ limoen, de munt en zout en peper naar smaak. Snijd de laatste limoen in partjes.
Serveer de mosseltajine met de couscous en de partjes limoen.

Geef er brood bij om in het geurige mosselvocht te dopen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer