Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Muffins met appel en kaneel. Vers uit eigen oven

0 673

Elke dag een appel? Dat wordt veel leuker als je deze muffins op tafel zet. Lekker, fris, verleidelijk en van het seizoen.

  • 230 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 125 gram boter
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 4 middelgrote eieren
  • 2 goudrenetten, in blokjes
  • kaneel
  • 100 ml melk
  • een mespuntje zout

Ingrediënten voor de glazuur:

  • 200 gram boter
  • 175 gram poedersuiker
  • 10 ml melk
  • 2 theelepels vanille extract

Maak het muffin beslag:
Verwarm je oven voor op 175ºC en plaats de muffin vormpjes in een ovenschaal. Mix de boter totdat deze zacht is, voeg daarna de suiker en de eieren toe en mix dit voor ongeveer 3 minuten.
Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout in een schaal en voeg dit met de melk en vanille extract aan je beslag toe en meng dit alles tot een geheel. Als het beslag te dik is voeg je nog een klein beetje melk toe. Schep de stukjes appel door het beslag.
Verdeel het beslag over de vormpjes (vul ze tot de helft) en bak de muffins voor 15 tot 20 minuten. Prik met een tandenstoker in het midden van je muffin, komt deze er schoon uit dan zijn je muffins klaar en kun je ze laten afkoelen.

Glazuur:
Doe de boter in een schaal en mix dit m.b.v. een staafmixer totdat het zacht is. Voeg dan de poedersuiker en melk toe en mix dit voor een minuut of vier.
Zodra de muffins afgekoeld zijn kun je beginnen met het aanbrengen van het glazuur. Decoreer het eventueel nog met wat appelstukjes en kaneel.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer