Recepten om zelf te maken



Nachos, gehakt en homemade Mexicaanse kruidenmix

Nachos, gehakt en homemade Mexicaanse kruidenmix

Nachos met gehakt – Soms zijn de simpele dingen het allerlekkerste, dit is zo’n gerecht. Snel, gemakkelijk en echt van het type dooreten. Je serveert dit gerecht het beste op een gezellige avond met familie en vrienden en het smaakt heel lekker met een Mexicaans biertje of biertje zoals een radler.

De tortilla chips en het gehakt maken het gerecht vol, maar door de verse tomaat en crème frâiche komt het prachtig in balans. Je kunt je eigen tortilla chips maken maar de tortilla chips uit de winkel is een snel alternatief. Tip gebruik een ovenvaste schaal voor dit gerecht!

Maak je eigen Mexicaanse kruidenmix

Je eigen kruidenmix maken is ontzettend gemakkelijk. Helemaal als je een goede basis van specerijen in je voorraadkast hebt staan. Meng onderstaande ingrediënten:

  • 1 el. gemalen komijn
  • 1 el. gemalen koriander
  • 1 el. paprikapoeder
  • 1 el. gemalen oregano
  • ½ el. chilipoeder
  • ½ el. knoflookpoeder

Alles mixen en in een kruidenpotje bewaren.

Nachos met gehakt maak je zo

  • 150 gr. gehakt
  • 1 el. margarine
  • ½ el. Mexicaanse kruidenmix
  • 150 gr. Goudse 48+ kaas
  • 150 gr. tortillachips
  • 1 tomaat
  • 2 jalapenopepertjes
  • Peterselie, handjevol
  • 75 ml crème frâiche

nachos-gehakt-homemade-mexicaans-kruidenmix-schaal

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Bak het gehakt heel fijn in de margarine en breng dit op smaak met mexicaanse kruidenmix. Ondertussen kun je de kaas raspen. En de jalapenopepertjes in ringetjes snijden.

Doe op de bodem van een ovenvaste schaal de helft van de tortillachips. Verdeel de helft van het gehakt er overheen. Vervolgens de helft van de kaas. Dan de andere helft van de tortillachips, gehakt en kaas. Verdeel als laatste de jalapenopepertjes erover. Bak dit 6 minuten in de oven of tot alle kaas gesmolten is.

Snij terwijl de schaal in de oven staat, de tomaat in kleine blokjes. En hak de peterselie fijn. Haal de schaal uit de oven, garneer met de tomatenblokjes. Doe er de crème frâiche op en als laatste de peterselie eroverheen verdelen.

Tip: Lekker met deze guacamole of tomatensalsa!

Tafel Lekker!




Vraag, tip of opmerking? Laat het ons weten in het reactieveld hieronder! Ga in gesprek over dit onderwerp of recept en krijg antwoord van de schrijver zelf. Deel ook gerust jouw recept of variatie. Een foto uploaden kan ook.


Je las: Nachos, gehakt en homemade Mexicaanse kruidenmix

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*