• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, september 26, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Aardbeien bavarois; samen delen zoals bij oma!

door Connie Derks
in Nagerecht
1
1
Aardbeien bavarois

Aardbeien bavarois; samen delen zoals bij oma! – Wie tegenwoordig zin heeft in een toetje giet een pak leeg in een kommetje of trekt een bak ijs open. Overal kun je kant-en-klaar toetjes kopen. Vroeger ging dat anders. Ja, in de tijd van jouw oma! O, en stiekem zijn we daar stik jaloers op. Oma maakte pudding of bavarois. Zo eentje die qua smaak niet te vergelijken is met de bavarois uit een bakje. Ze maakte dan in het voorjaar zo’n hele grote aardbeien bavarois. Als het niet opging, werd de rest bewaart voor morgen, maar als de hele familie kwam eten was er ook genoeg. Diezelfde bavarois kwam dan op tafel, maar aangevuld met een bolletje ijs, extra fruit of gekopte slagroom. 

Sharing dinner

Wat we tegenwoordig met een luxe woord een sharing dinner noemen noemden we vroeger gewoon delen. Deze aardbeienbavarois is daar het perfecte voorbeeld van. Een heerlijk luxe een lekker luchtig gerecht. Precies wat een nagerecht zou moeten zijn. We zeiden het al, dit haalt het in de verste verte niet bij de kant-en-klaar toetjes. In deze aardbeien bavarois proef je vers fruit. De keuze van de aardbeien is dan ook een belangrijke. Een lekkere, sappige, supersmaakvolle aardbei is de absolute basis. Van die aardbeien waar je het bakje al van leeg snoept voor je aan de bavarois begint dus. Daarnaast is slagroom een belangrijk ingrediënt. Aardbeien met slagroom dus, maar dan in een minder bekende vorm. En eigenlijk is dat heel jammer, want dit is zo’n nagerecht dat je wel van tevoren in moet plannen (het moet minimaal 12 uur opstijven in de koelkast) maar het is een goedkoop en écht lekker dessert. Zet die aardbeienbavarois op tafel, zet er extra fruit, ijs en slagroom bij en jij geniet straks van het beste sharing dinner (oké, nagerecht) dat je in tijden gezien en geproefd hebt.

Toetjes met aardbeien

Toetjes met aardbeien; lekker vers en helemaal zelfgemaakt

Verse aardbeien, een paar andere ingrediënten en een klein beetje tijd. Meer is er niet nodig voor de allerlekkerste toetjes met aardbeien.

Aardbeien bavarois

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 225 gram aardbeien
  • sap van een halve citroen
  • 6 gram gelatineblaadjes
  • 25 gram water
  • 175 gram slagroom
  • 65 gram suiker
  • extra aardbeien en slagroom voor decoratie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aardbeien bavarois:

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer de aardbeien en het citroensap met de staafmixer of prak ze zo fijn mogelijk met een vork. Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water. Kop de slagroom met de suiker lobbig. Verwarm 25 gram water en een paar eetlepels aardbeienpuree en los hier de uitgeknepen gelatineblaadjes in op, roer goed tot de gelatine is opgelost. Laat het mengsel niet koken want dan werkt de gelatine niet meer, verwarmen mag wel. Wanneer de gelatine is opgelost voeg je er de rest van de aardbeienpuree aan toe en roer goed door. Schep er nu de voorzichtig de geslagen room doorheen. Spoel een kom met water en doe in de nog vochtige kom de bavarois. Zet dit minimaal 12 uur in de koelkast om op te stijven. Spoel een bord met water en leg het vochtige bord omgekeerd op de kom. Draai alles nu in een keer om. Wanneer de bavarois niet los laat kun je eventueel de kom kort in wat heet water zetten, maar let op niet te lang!! Werk de aardbeien bavarois af naar smaak met ijs, extra fruit, slagroom en misschien een stukje chocolade.

Tafel lekker !!

DeelPin234Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

chocoladebollen met slagroom
Gebak

Chocoladebollen met slagroom

Dragonsaus
Saus

Dragonsaus een zalige romige kruidensaus

panna cotta van yoghurt
Nagerecht

Panna cotta van yoghurt

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan
Nagerecht

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan

Meringue rol met pecannoten
Gebak

Meringue rol met pecannoten | Slechts 5 ingrediënten!

Chipolatapudding
Nagerecht

Chipolatapudding; Een heerlijke klassieker uit de Nederlandse keuken

Bavarois van kwark met mandarijn
Nagerecht

Bavarois van kwark met mandarijn

Reacties 1

  1. philip clissen says:
    2 maanden geleden

    Graag informeer ik mij over speciale technieken met diverse desserten met een speciale afwerking

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Gehaktbrood met verse kruiden
Vleesgerechten

Gehaktbrood met verse kruiden

Een groot stuk vlees serveren, maar niet ingewikkeld? Een gehaktbrood met verse kruiden zet je zo op tafel, en mislukken kan bijna niet!

Check het recept of lees de info
pompoen ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen