Aardbeien pannenkoeken met ijs en slagroom – Een heerlijke verwennerij van pannenkoeken, verse aardbeien, met ijs en slagroom. Eet het als dessert of tussendoor met een kop koffie erbij.
Verwennerij
Wil je jezelf en je tafelgenoten eens goed verwennen met een heerlijk dessert? Maak dan eens pannenkoeken met aardbeien, een bolletje ijs en slagroom. Niet het lichtste toetje, maar wel verschrikkelijk lekker. Niet alleen als nagerecht, maar ook om zo te eten. Pannenkoeken, aardbeien, ijs en slagroom … wie kan dat nou weerstaan?
Aardbeien pannenkoeken
Van mei tot en met augustus zijn deze heerlijke rode vruchten volop verkrijgbaar. Vanaf juni komen ze van de volle grond en dan zijn ze op hun lekkerst. Dus, hou je van aardbeien, sla dan je slag en geniet van dit gezonde fruit. Als ontbijt, dessert, of gewoon als tussendoortje … aardbeien zijn van alle markten thuis!
Het lekkerste pannenkoeken beslag maak je zelf! Neem eens geen kant-en-klare pannenkoekenmix en meng de ingrediënten zelf. Deze ingrediënten heb je waarschijnlijk al gewoon in huis. Het is heel makkelijk, veel goedkoper en zeker veel lekkerder. Op Lekker Tafelen vind je een goed basisrecept voor pannenkoeken.
Toetjes met aardbeien; lekker vers en helemaal zelfgemaakt
Verse aardbeien, een paar andere ingrediënten en een klein beetje tijd. Meer is er niet nodig voor de allerlekkerste toetjes met aardbeien.
Aardbeien pannenkoeken met ijs en slagroom
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 maal basisrecept pannenkoekenbeslag ( link in de bereidingswijze )
- 250 gram aardbeien, gewassen en in heel kleine blokjes gesneden
- 250 gram aardbeien, gewassen en eventueel gehalveerd indien ze erg groot zijn
- 4 bolletjes roomijs
- stijfgeklopte slagroom naar smaak
- 1 limoen, schoongeboend
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je aardbeien pannenkoeken:
Maak het pannenkoekenbeslag volgens dit recept. Meng de blokjes aardbei hier doorheen. Bak 4 pannenkoeken van dit beslag in een grote koekenpan. Dit zullen door de aardbeienblokjes geen heel dunne pannenkoekjes worden.
Leg een pannenkoek op een bord, vouw deze dubbel en leg op de helft een kwart van de aardbeien.
Sla de andere helft van de pannenkoek daar overheen. Schep er een bolletje roomijs bij en garneer met slagroom naar smaak. Garneer met wat geraspte limoenschil.
Maak op deze manier 4 borden met aardbeien, pannenkoeken met ijs en slagroom en serveer ze direct.
Tafel lekker !!