• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 24, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Aardbeien tiramisu

door Elise de Haan
in Nagerecht
Aardbeien tiramisu
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Aardbeien tiramisu – Je kent ongetwijfeld tiramisu, het heerlijke Italiaanse dessert, gemaakt van mascarpone, eieren en lange vingers, met espresso en amandellikeur en bestrooid met cacaopoeder. Maar wist je dat je hier een geweldige variatie op kunt maken met aardbeien? Als je van aardbeien houdt, zou ik dit geweldige nagerecht zeker eens maken. Ga je geen spijt van krijgen!

Aardbeien

Begin mei is de tijd dat de Nederlandse aardbeienproductie goed op gang begint te komen. En Nederlandse aardbeien zijn de lekkerste. Na de Lambada’s is het nu de tijd voor de Elsanta aardbei. Dit is het meest geteelde aardbeienras in Nederland. Nu nog even uit de kas, over een paar weken komt dit fruit van de volle grond!

Mascarpone

Deze Italiaanse kaas wordt al eeuwenlang geproduceerd in Lombardije, Noord-Italië. Mascarpone wordt gemaakt van room met 25% vet. Door de toevoeging van wijnsteenzuur wordt het een dik, romig product, dat goed smeerbaar is. Het wordt vooral gebruikt in Tiramisu.

 

Aardbeien tiramisu

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 265 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 ml vruchtensap, aardbei, sinaasappel, appel o.i.d.
  • 4 el aardbeien of bosvruchtenlikeur
  • 750 gr aardbeien, gewassen en in stukjes, eventueel een paar heel laten ter garnering
  • 3 eieren
  • ong. 30 lange vingers
  • 1 el citroensap
  • 3 el suiker
  • 250 gr mascarpone

Bereidingswijze van dit recept

Verder nodig: een rechthoekige schaal van ongeveer 20×16 cm

Zo maak je aardbeien tiramisu:

Splits de eieren. Zorg er voor dat er beslist geen spoortje eigeel in het eiwit terecht komt en dat de kom waarin je het eiwit doet vetvrij is. Anders is het eiwit niet stijf te kloppen. De mengkom eventueel nareinigen met citroensap.

Klop de eiwitten stijf met een mixer.

Klop in een andere kom de eierdooiers, suiker en citroensap met een garde schuimig. Roer hier lepel voor lepel de mascarpone doorheen. Als alle mascarpone is opgenomen spatel je voorzichtig het stijfgeklopte eiwit hier doorheen. Het moet een luchtig geheel blijven.

Doe het vruchtensap met de likeur in een laag schaaltje. Wil je geen alcohol gebruiken, laat de likeur dan weg.

Doop een voor een de lange vingers in het sap en leg ze in de rechthoekige schaal. Let er op dat ze niet te vochtig worden. Dus er in dopen en er gelijk weer uit. Je moet dus snel werken. Leg de helft van de lange vingers op de bodem van de schaal. Verdeel daar over de helft van het mascarponemengsel, en strijk glad met de achterkant van een lepel. Daar over heen de helft van de aardbeien.

Dan leg je er een tweede laag lange vingers op. Vervolgens de andere helft van het mascarponemengsel.

Als laatste laag gebruik je de andere helft van de aardbeien.

Dek de schaal aardbeien tiramisu af met aluminiumfolie of plastic huishoudfolie.

Zet de schaal minimaal voor 4 uur in de koelkast. Langer kan ook.

Als je de aardbeien tiramisu gaat serveren kun je eventueel als extra garnering een paar hele aardbeien en overgebleven lange vingers gebruiken.

Tafel lekker!

Tags: Fruit - Aardbeien

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Belegde broodjes
Ontbijt en lunch

Belegde broodjes voor een luxe lunch of picknick

aardbeienjam
Recepten

Aardbeienjam

Wentelteefjes met kwark en aardbeien
Ontbijt en lunch

Wentelteefjes met kwark en aardbeien

Smoothie van aardbeien en sinaasappel
Ontbijt en lunch

Smoothie van aardbeien en sinaasappel

Aardbeien pannenkoeken
Nagerecht

Aardbeien pannenkoeken met ijs en slagroom

Reacties 2

  1. Henrike says:
    7 maanden geleden

    Zo .. Die ziet er lekker uit!! Heerlijk zomers!

    Beantwoorden
    • Elise says:
      7 maanden geleden

      Dankjewel Henrike. Het is echt een héérlijk zomer toetje. Dus… als de aardbeien in de aanbieding zijn…!??

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...

Lees verder
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Fish & Chips

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie op Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
  • Irma van Dijk op Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen