• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Aardbeien tiramisu

door Elise de Haan
in Nagerecht
1
2
Aardbeien tiramisu

Aardbeien tiramisu – Je kent ongetwijfeld tiramisu, het heerlijke Italiaanse dessert, gemaakt van mascarpone, eieren en lange vingers, met espresso en amandellikeur en bestrooid met cacaopoeder. Maar wist je dat je hier een geweldige variatie op kunt maken met aardbeien? Als je van aardbeien houdt, zou je dit geweldige nagerecht zeker eens moeten maken. Daar ga je geen spijt van krijgen!

Aardbeien

Begin juni is de tijd dat er volop Nederlandse aardbeien zijn. En Nederlandse aardbeien zijn de lekkerste. Na de Lambada’s is het nu de tijd voor de Elsanta aardbei. Dit is het meest geteelde aardbeienras in Nederland. Eerst nog uit de kas, een paar weken later komt dit fruit van de volle grond!

Mascarpone

Deze Italiaanse kaas wordt al eeuwenlang geproduceerd in Lombardije, Noord-Italië. Mascarpone wordt gemaakt van room met 25% vet. Door de toevoeging van wijnsteenzuur wordt het een dik, romig product, dat goed smeerbaar is. Het wordt vooral gebruikt in Tiramisu.

tiramisu

Tiramisu; fantastische variaties vanuit één basisrecept

De bekende klassieker tiramisu in vele variaties. Mascarpone, lange vingers en nog veel meer lekkers met steeds een ander resultaat.

aardbeien recepten

Aardbeien recepten – De allerlekkerste met Hollandse aardbeien

Op veel bewerkte producten prijkt een foto van aardbeien maar het smaakt er niet naar. Met deze aardbeien recepten proef je ze wel.

Eieren

Eieren

Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.

Aardbeien tiramisu

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 265 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 ml vruchtensap, aardbei, sinaasappel, appel o.i.d.
  • 4 el aardbeien of bosvruchtenlikeur
  • 750 gr aardbeien, gewassen en in stukjes, eventueel een paar heel laten ter garnering
  • 3 eieren
  • ong. 30 lange vingers
  • 1 el citroensap
  • 3 el suiker
  • 250 gr mascarpone

Bereidingswijze van dit recept

Verder nodig: een rechthoekige schaal van ongeveer 20 bij 16 cm.

Zo maak je aardbeien tiramisu:

Splits de eieren. Zorg er voor dat er beslist geen spoortje eigeel in het eiwit terecht komt en dat de kom waarin je het eiwit doet vetvrij is. Anders is het eiwit niet stijf te kloppen. De mengkom eventueel nareinigen met citroensap.

Klop de eiwitten stijf met een mixer.

Klop in een andere kom de eierdooiers, suiker en citroensap met een garde schuimig. Roer hier lepel voor lepel de mascarpone doorheen. Als alle mascarpone is opgenomen spatel je voorzichtig het stijfgeklopte eiwit hier doorheen. Het moet een luchtig geheel blijven.

Doe het vruchtensap met de likeur in een laag schaaltje. Wil je geen alcohol gebruiken, laat de likeur dan weg.

Doop de lange vingers een voor een in het sap en leg ze in de rechthoekige schaal. Let er op dat ze niet te vochtig worden. Dus er in dopen en er gelijk weer uit. Je moet dus snel werken. Leg de helft van de lange vingers op de bodem van de schaal. Verdeel daar over de helft van het mascarponemengsel, en strijk glad met de achterkant van een lepel. Daar over heen de helft van de aardbeien.

Dan leg je er een tweede laag lange vingers op. Vervolgens de andere helft van het mascarponemengsel.

Als laatste laag gebruik je de andere helft van de aardbeien.

Dek de schaal aardbeien tiramisu af met aluminiumfolie of plastic huishoudfolie.

Zet de schaal minimaal voor 4 uur in de koelkast. Langer kan ook.

Als je de aardbeien tiramisu gaat serveren kun je eventueel als extra garnering een paar hele aardbeien en overgebleven lange vingers gebruiken.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin134Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Oma's appeltjespudding
Nagerecht

Oma’s appeltjespudding; Maar dan op jouw manier

nockerln
Nagerecht

Salzburger nockerln

Koffie-karamel pudding
Nagerecht

Koffie-karamel pudding met amandelkrokant; Verslavend lekker!

Sinaasappelsoufflé
Nagerecht

Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan
Nagerecht

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan

Meringue rol met pecannoten
Gebak

Meringue rol met pecannoten | Slechts 5 ingrediënten!

Desserts van schuimpjes
Nagerecht

Drie desserts van schuimpjes; gooi overtollige eiwitten niet weg!

Chipolatapudding
Nagerecht

Chipolatapudding; Een heerlijke klassieker uit de Nederlandse keuken

Reacties 2

  1. Henrike says:
    3 jaar geleden

    Zo .. Die ziet er lekker uit!! Heerlijk zomers!

    Beantwoorden
    • Elise says:
      3 jaar geleden

      Dankjewel Henrike. Het is echt een héérlijk zomer toetje. Dus… als de aardbeien in de aanbieding zijn…!??

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen