Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardbeienbavarois; Lekker luchtig dessert

Aardbeienbavarois is lekker luchtig door de toevoeging van geklopte slagroom. Dit dessert krijgt binding door een combinatie van eieren en gelatine.

0 11.295

Aardbeienbavarois – Ja hoor daar zijn ze weer die heerlijk rode vruchtjes, ik kan er geen genoeg van krijgen. Inmiddels zijn er al heel wat door heen gegaan, zo uit het vuistje of in één of ander baksel maar deze keer kies ik voor een dessert met aardbeien.

Bavarois of bavaroise ?

Tegenwoordig zal het niet veel uitmaken of je een bavarois of een bavaroise besteld, wat je zult krijgen is een luchtig met slagroom opgeklopt dessert gemaakt op basis van vruchten of melk.

Echter in de 19e eeuw was dat wel anders, een bavaroise was een siroop-thee, thee met siroop die werd bereid uit het sap van varenkruid. De bavarois was het nagerecht zoals wij die nu nog steeds kennen.

In een bavarois zorgt een combinatie van eieren en gelatine voor de binding dit in tegenstelling tot veel andere puddingen waarin vaak zetmeel in de vorm van maizena wordt gebruikt. Daarnaast is een bavarois vele malen luchtiger dan andere puddingen dit komt voornamelijk door de toevoeging van geklopte slagroom en/of stijfgeslagen eiwitten.


Aardbeienbavarois

Zo maak je aardbeienbavarois:

Was en pureer de aardbeien (houd er een paar achter voor de garnering) Week de blaadjes gelatine in koud water en los ze op in een pannetje met het aanhangende vocht. Roer de gelatine door de aardbeienpuree en voeg naar smaak wat suiker toe. Zet de bavarois koud weg. Klop ondertussen de slagroom met suiker tot deze lobbig is. Roer als de aardbeienpuree een yoghurtdikte heeft gekregen de slagroom erdoorheen. Schenk het geheel over in een puddingvorm of in kleinere schaaltjes en laat het in de koelkast minimaal 4 uur opstijven. Garneer de aardbeienbavarois met de achtergehouden aardbeien.

Tip: Op Lekker Tafelen vind je nog veel meer ideeën met verse aardbeien. Kijk hier eens naar de mogelijkheden.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer