Aardbeienkwark met chocolade – Die kwark mag zeker aardbeienkwark genoemd worden, want er zitten lekker veel verse aardbeien in en als verrassing ook nog stukjes chocolade. Zoek je toetjes met aardbeien? Dan heb je er een gevonden waar je mee voor de dag kunt komen.
Aardbeienkwark
Je hebt kwark met aardbeien en kwark met aardbeien smaak. Dit zijn twee totaal verschillende gerechten. De kwark met aardbeien smaak zit vol met kunstmatige smaakstof en maar een heel klein beetje aardbei. Vaak vergezeld van een berg suiker omdat die de smaak omhoog haalt of zoetstof omdat je minder suiker wilt eten. Die kwark kost vaak ook nog het dubbele van een pot gewone kwark.
Uit gewoonte of voor het gemak wordt vaak de kant-en-klare aardbeienkwark gekocht, maar je bent bijna net zo snel klaar als je zelf de aardbeien aan de kwark toevoegt. Of je daar dan suiker of zoetstof bij wil mag je zelf weten, maar zonder is het ook erg lekker, zeker als je van die heerlijke Hollandse aardbeien hebt. Die aardbeien zijn vanaf midden april ongeveer tot laat in de zomer overal te verkrijgen. Maak er een leuk uitje van met je kinderen en ga naar de boer aardbeien halen, tegenwoordig heeft bijna iedere teler wel een automaat staan. Ze zijn dan supervers.
Kwark mager of vol?
Je hebt volle kwark en magere kwark. Welke je neemt, is heel persoonlijk. De magere kwark is vooral heerlijk als ontbijt, omdat die niet zo zwaar valt. De volle is meer geschikt voor een dessert of om een kwarktaart van te maken, al kun je daar ook rustig de magere voor nemen.
Lekker luxe, maar ook zeker gezond
In dit nagerecht van aardbeienkwark met chocolade zitten lekker veel stukjes verse aardbeien, maar er zijn ook stukjes extra pure chocolade in gedaan. De chocolade geeft een lekker krokantje aan de aardbeienkwark en maakt van dit nagerecht echt iets speciaals.
Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel
Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.
Toetjes met aardbeien; lekker vers en helemaal zelfgemaakt
Verse aardbeien, een paar andere ingrediënten en een klein beetje tijd. Meer is er niet nodig voor de allerlekkerste toetjes met aardbeien.
Aardbeienkwark met chocolade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram magere kwark
- 400 gram aardbeien
- 50 gram extra pure chocolade
- eventueel suiker of zoetstof
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je aardbeienkwark met chocolade:
Roer de kwark los.
Snijd op een paar aardbeien na, de aardbeien in kleine stukjes.
Rasp of snijd de chocolade in grove schilfers. Roer de gesneden aardbeien samen met ⅔ van de chocolade door de kwark en voeg eventueel suiker of zoetstof toe naar wens.
Verdeel de aardbeienkwark over glazen of doe ze in een grote schaal en decoreer met schijfjes van de achtergehouden aardbeien en de rest van de chocolade. Serveer de aardbeienkwark met chocolade liefst binnen 1 uur dan is die het lekkerste.
Tafel lekker !!