• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, september 21, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Aardbeiensalade met limoncello en munt

De aardbeien van tevoren proeven is het vervelendste deel

door Connie Derks
in Nagerecht
0
0
aardbeiensalade

Aardbeiensalade met limoncello en munt; echt lekker hoeft niet moeilijk te zijn, marineer verse aardbeien voor een heerlijk frisse aardbeiensalade.

De kracht van de eenvoud

Vaak denken we bij een fruitsalade: Wat kan er allemaal bij elkaar? Je kunt ook denken: Ik wil aardbeiensalade, wat heb ik voor erbij? Het hoeven niet altijd meerdere soorten vers fruit te zijn om tot een lekkere salade te komen. Kijk in de koelkast, de tuin en voorraadkast wat je hebt en maak daar iets mee.

In de koelkast stonden dus aardbeien, deze zijn zo ook al lekker dus daar hoeft niet echt veel mee te gebeuren. Maar er was ook nog munt over die ik voor muntthee uit de tuin had gehaald. Op de fruitschaal lag een limoen, maar er was ook limoncello. Tja, dat was een lastige keuze, maar hoe verrassend, de limoncello mocht als basis in de marinade voor de aardbeiensalade.

Je kunt een aardbeiensalade niet op smaak brengen als je niet weet hoe de aardbeien smaken

Marineren voor meer smaak

Aardbeien zijn er in veel soorten en smaken. De ene soort is iets zoeter dan de ander. Als je kleinere aardbeien hebt kunnen deze ook iets harder of minder zoet zijn. Proef daarom altijd de aardbeien (vervelend!) om te bepalen hoe zoet ze zijn. Je kunt een gerecht niet op smaak brengen als je niet weet hoe iets smaakt.

Als je maar weinig ingrediënten gebruikt moet je deze ook goed benutten. Marineren is een goede manier om zacht fruit tot leven te laten komen. De munt knip je in fijne reepjes en die meng je met limoncello. Als je liever geen alcohol gebruikt, neem dan limoensap. Er mag dan een beetje honing of suiker bij om de aardbeiensalade niet te zuur te laten worden. Limoncello bevat vaak al genoeg suiker van zichzelf, dus hierbij is dit niet echt nodig als de aardbeien tenminste zoet genoeg zijn. Snijd de aardbeien in stukken en schud alles even door elkaar. Zet dit een uurtje koud weg en klaar is de gemarineerde aardbeiensalade.

Een aardbeiensalade serveer je puur of met lekkere zuivel

Al hebben aardbeien niet veel nodig het is toch leuk en ook erg lekker om er net iets meer aandacht aan te besteden. Dit hoeft niet iedere dag, maar zo af en toe vers fruit anders bereiden dan je gewend bent leert hoe je smaken kunt combineren.

Deze aardbeiensalade is puur al erg lekker als nagerecht, maar met een bolletje ijs of een flinke schep yoghurt of geklopte slagroom maak je er een echt feestje van.

Toetjes met aardbeien

Toetjes met aardbeien; lekker vers en helemaal zelfgemaakt

Verse aardbeien, een paar andere ingrediënten en een klein beetje tijd. Meer is er niet nodig voor de allerlekkerste toetjes met aardbeien.

Aardbeiensalade met limoncello en munt

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram aardbeien
  • 4 eetlepels limoncello
  • 8-10 blaadjes munt
  • eventueel suiker naar smaak

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aardbeiensalade met limoncello en munt:

Doe de limoncello in een kommetje. Snijd of knip de muntblaadjes in fijne reepjes en meng deze even krachtig met de limoncello. Proef de aardbeien en bepaal of je er suiker bij wil, deze mag dan vermengd worden met de limoncello en munt. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd deze in kwarten. Meng ze losjes zonder ze teveel te kneuzen met de marinade en zet alles een kwartiertje koud weg. Serveer de aardbeiensalade puur, met yoghurt of met ijs.

Tafel lekker !!

DeelPin15Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Wortelsalade
Bijgerecht

Wortelsalade; super simpel, super lekker!

Oesterzwammen op toast
Lunch

Oesterzwammen op toast

Ovenschotel met spruitjes
Ovenschotel

Ovenschotel met spruitjes, appel en rookworst

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Gebraden kip
Specials

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Kip curry lasagne
Ovenschotel

Kip curry lasagne; verras iedereen aan tafel met deze lekkernij

haring
Specials

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Oesterzwammen kweken
Lokale producten

Oesterzwammen kweken? Dat kun jij ook!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Gebraden kip
Specials

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Goede recepten voor gebraden kip inclusief tips voor de beste bereiding. Van schoonmaken tot vlinderen en het braden van een hele kip.

Check het recept of lees de info
haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

smoothie met banaan

Smoothie met banaan

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Recept in de picture

Wortelsalade
Bijgerecht

Wortelsalade; super simpel, super lekker!

Je denkt er niet snel aan, maar een zelfgemaakte wortelsalade is een snel en makkelijk bijgerecht. Met een wat zoet, maar ook een beetje pit.

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen op toast

Oesterzwammen op toast

Ovenschotel met spruitjes

Ovenschotel met spruitjes, appel en rookworst

Handige kooktips

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Mosselen bewaren is in deze tijd eigenlijk helemaal niet nodig. Wil je je gekochte mosselen toch wat langer bewaren? Hier vind je tips.

Check het recept of lees de info
Aardappelen bewaren

Aardappelen bewaren; ontdek deze handige tips

karbonade bakken

Karbonade bakken; Tips voor de perfecte karbonade

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel
  • Riet Zuidema op Aardappelmuffin van geraspte aardappel
  • Connie Derks op Aardappel-courgetteschotel met kaas
  • Ria op Aardappel-courgetteschotel met kaas
  • Redactie op Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma
  • Arno Tiemens op Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen