• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, juli 6, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Aardbeiensalade met limoncello en munt

De aardbeien van tevoren proeven is het vervelendste deel

door Connie Derks
in Nagerecht
0
0
aardbeiensalade

Aardbeiensalade met limoncello en munt; echt lekker hoeft niet moeilijk te zijn, marineer verse aardbeien voor een heerlijk frisse aardbeiensalade.

De kracht van de eenvoud

Vaak denken we bij een fruitsalade: Wat kan er allemaal bij elkaar? Je kunt ook denken: Ik wil aardbeiensalade, wat heb ik voor erbij? Het hoeven niet altijd meerdere soorten vers fruit te zijn om tot een lekkere salade te komen. Kijk in de koelkast, de tuin en voorraadkast wat je hebt en maak daar iets mee.

In de koelkast stonden dus aardbeien, deze zijn zo ook al lekker dus daar hoeft niet echt veel mee te gebeuren. Maar er was ook nog munt over die ik voor muntthee uit de tuin had gehaald. Op de fruitschaal lag een limoen, maar er was ook limoncello. Tja, dat was een lastige keuze, maar hoe verrassend, de limoncello mocht als basis in de marinade voor de aardbeiensalade.

Je kunt een aardbeiensalade niet op smaak brengen als je niet weet hoe de aardbeien smaken

Marineren voor meer smaak

Aardbeien zijn er in veel soorten en smaken. De ene soort is iets zoeter dan de ander. Als je kleinere aardbeien hebt kunnen deze ook iets harder of minder zoet zijn. Proef daarom altijd de aardbeien (vervelend!) om te bepalen hoe zoet ze zijn. Je kunt een gerecht niet op smaak brengen als je niet weet hoe iets smaakt.

Als je maar weinig ingrediënten gebruikt moet je deze ook goed benutten. Marineren is een goede manier om zacht fruit tot leven te laten komen. De munt knip je in fijne reepjes en die meng je met limoncello. Als je liever geen alcohol gebruikt, neem dan limoensap. Er mag dan een beetje honing of suiker bij om de aardbeiensalade niet te zuur te laten worden. Limoncello bevat vaak al genoeg suiker van zichzelf, dus hierbij is dit niet echt nodig als de aardbeien tenminste zoet genoeg zijn. Snijd de aardbeien in stukken en schud alles even door elkaar. Zet dit een uurtje koud weg en klaar is de gemarineerde aardbeiensalade.

Een aardbeiensalade serveer je puur of met lekkere zuivel

Al hebben aardbeien niet veel nodig het is toch leuk en ook erg lekker om er net iets meer aandacht aan te besteden. Dit hoeft niet iedere dag, maar zo af en toe vers fruit anders bereiden dan je gewend bent leert hoe je smaken kunt combineren.

Deze aardbeiensalade is puur al erg lekker als nagerecht, maar met een bolletje ijs of een flinke schep yoghurt of geklopte slagroom maak je er een echt feestje van.

aardbeien recepten

Aardbeien recepten – De allerlekkerste met Hollandse aardbeien

Op veel bewerkte producten prijkt een foto van aardbeien maar het smaakt er niet naar. Met deze aardbeien recepten proef je ze wel.

Aardbeiensalade met limoncello en munt

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram aardbeien
  • 4 eetlepels limoncello
  • 8-10 blaadjes munt
  • eventueel suiker naar smaak

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aardbeiensalade met limoncello en munt:

Doe de limoncello in een kommetje. Snijd of knip de muntblaadjes in fijne reepjes en meng deze even krachtig met de limoncello. Proef de aardbeien en bepaal of je er suiker bij wil, deze mag dan vermengd worden met de limoncello en munt. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd deze in kwarten. Meng ze losjes zonder ze teveel te kneuzen met de marinade en zet alles een kwartiertje koud weg. Serveer de aardbeiensalade puur, met yoghurt of met ijs.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Souffle van kwark en rode bessen
Nagerecht

Soufflé van kwark en rode bessen

romig dessert met frambozen
Nagerecht

Romig dessert met frambozen en rabarber

bavarois van kwark
Nagerecht

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

panna cotta met abrikozen
Nagerecht

Panna cotta met abrikozen en een vleugje rozemarijn

Rabarbertaart upside down
Nagerecht

Upside down rabarbertaart

Nectarine ijstaart
Nagerecht

Nectarine ijstaart of toch liever een cheesecake?

Trifle met nectarine
Nagerecht

Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht

panna cotta van yoghurt
Nagerecht

Panna cotta van yoghurt

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

beefburgers - recept - barbecue
Vleesgerechten

Beefburgers; Jouw creatie is het lekkerst

Beefburgers van puur rundvlees. Het ideale recept als er mensen blijven eten na een feestje. Grill ze met verse groenten op de barbecue.

Check het recept of lees de info
Mediterrane maaltijdsalade met kip, pasta en zongedroogde tomaten

Mediterrane maaltijdsalade met kip

Souffle van kwark en rode bessen

Soufflé van kwark en rode bessen

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Joop Hermes op Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden
  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen