Aardbeienyoghurt – Maar dan yoghurt waar wel aardbeien in zitten.
Aardbeienyoghurt, er zijn er maar weinig mensen die dit niet lusten. Vaak wordt er maar snel een pak gekocht, maar heb je er dan ook al eens op gelet hoeveel aardbeien daar nu echt in zitten? Vaak is dat nog geen 10 %. Dus op een hele liter zitten er een stuk of vijf aardbeien in. Dan kun je toch beter gewoon yoghurt kopen en de aardbeien er zelf in doen? Dan proef je in de vruchtenyoghurt ook echte aardbeien en geen kunstmatige smaakjes.
Er zit minder dan 10% aardbeien in een pak aardbeienyoghurt
Stukjes aardbei in de aardbeienyoghurt, of toch liever niet?
De ene persoon vindt het lekker om grote stukken aardbeien in de blanke yoghurt te eten en de andere heeft liever geen stukjes in zijn yoghurt. Heb je liever geen stukjes dan blender je de aardbeien of je maakt ze fijn met de staafmixer. Doe dit voordat je de yoghurt erbij doet, anders wordt de yoghurt erg slap.
Suiker, dat is helemaal niet altijd nodig
In de kant-en-klare pakken zit vaak erg veel suiker. Vaak zijn de aardbeien echter al zo zoet, dat er verder geen suiker meer nodig is om de aardbeienyoghurt op smaak te brengen. Houd je van een iets zoetere variant, voeg dan wat honing of een klein beetje suiker naar smaak, aan de aardbeienyoghurt toe. In kant-en-klare fruityoghurt of vruchtenkwark zit veel te veel suiker. Ga er dus niet ook teveel suiker in stoppen. Tip: gebruik een dikkere yoghurt zoals Griekse yoghurt, Turkse Yoghurt, Skyr of gebruik kwark. Het is voedzamer, je eet er minder van en je hebt dan ook minder nodig van de wat duurdere, maar o zo lekkere, zoete Hollandse aardbeien. De suiker kun je dan gewoon weglaten.
Extra: Ben je een echte keukenprins of keukenprinses? Maak dan ook eens yoghurt zelf. Hier lees je hoe.
De aardbeienyoghurt is een verse vruchtenyoghurt die je bij het ontbijt kunt serveren, maar diezelfde aardbeienyoghurt biedt natuurlijk ook mogelijkheden als tussendoortje of als dessert. Iedereen houdt van toetjes met aardbeien. En gewoon yoghurt met verse aardbeien, dat is al een toetje op zich.
Toetjes met aardbeien; lekker vers en helemaal zelfgemaakt
Verse aardbeien, een paar andere ingrediënten en een klein beetje tijd. Meer is er niet nodig voor de allerlekkerste toetjes met aardbeien.
Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit
De definitie van vruchtenyoghurt is yoghurt + fruit. Veel fruit uiteraard. De gemiddelde vruchtenyoghurt voldoet hier niet aan.
Aardbeienyoghurt
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram verse Hollandse aardbeien
- 500 gram naturel yoghurt
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je zelf aardbeienyoghurt:
Neem 250 gram verse Hollandse aardbeien. Spoel ze af als dat nodig is en haal dan pas de kroontjes ervan af. Laat ze absoluut niet in het water staan, want dan vervlakt de smaak.
Maak de aardbeien fijn met de staafmixer of in de blender.
Doe ze in een kom en giet er 500 gram naturel yoghurt naar keuze overheen. Roer door en klaar is je aardbeienyoghurt.
Tafel lekker !!