Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardbeienyoghurt waar wel aardbeien in zitten

Zet jij ook regelmatig een pak aardbeienyoghurt op tafel? Let er eens op hoeveel aardbeien daar in zitten. Zelf maken is echt zoveel lekkerder!

0 2.353

Aardbeienyoghurt waar wel aardbeien in zitten. Aardbeienyoghurt, er zijn er maar weinig die dit niet lusten. Vaak wordt er maar snel een pak gekocht maar. Heb je er dan ook al eens op gelet hoeveel aardbeien daar nu echt in zitten? Vaak is dat nog geen 10 % dus op een hele liter zitten een stuk of 5 aardbeien. Dan kunnen we toch beter gewoon yoghurt kopen en de aardbeien er zelf in doen? Dan proef je ook echte aardbeien en geen kunstmatige smaakjes.

Minder dan 10% aardbeien in een pak aardbeienyoghurt

Stukjes of toch liever niet

De ene vindt het lekker om grote stukken aardbeien in de blanke yoghurt te eten en de andere heeft liever geen stukjes in zijn yoghurt.  Heb je liever geen stukjes dan blender je de aardbeien of maakt ze fijn met de staafmixer. Doe dit voordat je de yoghurt erbij doet anders wordt de yoghurt erg slap.

Suiker

In de kant en klare pakken zit vaak erg veel suiker. Vaak zijn de aardbeien al zo zoet dat er verder geen suiker meer nodig is om je aardbeienyoghurt op smaak te brengen. Hou je van een iets zoetere versie voeg er dan wat honing of een klein beetje suiker naar smaak aan je aardbeienyoghurt toe. In kant-en-klare fruityoghurt of vruchtenkwark zit veel te veel suiker. Ga er dus niet ook teveel suiker in stoppen. Tip: Gebruik een dikkere yoghurt zoals Griekse yoghurt, Turkse Yoghurt, Skyr of gebruik kwark. Het is voedzamer, je eet er minder van en je hebt dan ook minder nodig van de wat duurdere, maar o zo lekker zoete Hollandse aardbeien. De suiker kun je dan gewoon weglaten.


Aardbeienyoghurt

Het recept is simpel. Neem 250 gram verse Hollandse aardbeien. Spoel ze af indien nodig en haal dan pas de kroontjes ervan af.  Laat ze absoluut niet in water staan want dan vervlakt de smaak. Maak ze fijn met de staafmixer of in de blender. Doe ze in een kom en giet er 500 gram naturel yoghurt naar keuze overheen. Roer door en klaar is je aardbeien yoghurt.

Extra: Ben je een echte keukenprins of keukenprinses? Maak dan ook eens de yoghurt zelf. Hier lees je hoe.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer