Ananas soufflé met verse ananas – Een soufflé moeilijk? Nee hoor, met dit recept gaat het je vast lukken.
Een frisse ananas soufflé, licht en luchtig als een wolk! Heerlijk met wat verse ananas en eventueel een bolletje ijs.
Dit recept is voor 8-10 ovenvaste schaaltjes of koffiekopjes van ongeveer 125 ml inhoud. Heb je grotere vuurvaste kopjes of bakjes dan kan dat ook. Let er wel op dat de oventijd dan verlengt moet worden. Een kleinere hoeveelheid maken is bijna niet te doen, omdat je de ananas dan niet goed kunt pureren en koken, daarom houd ik deze hoeveelheid aan. Ze zijn tenslotte zo licht en lekker dat je er misschien wel twee van eet. Het ananasmengsel is wel een paar dagen in de koelkast te bewaren dus je kunt het recept eventueel zelfs verdelen over 2 keer. Neem dan steeds net zoveel ananasmengsel als eiwit en de helft suiker.
Soufflé maken; hier vind je tips en tricks
Een soufflé maken is leuk om te doen. Zet iets origineels op tafel. Soufflé maken wordt als moeilijk ervaren, met deze tips is dat het niet.
Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas
Heerlijk fris zo uit het vuistje, maar ook erg lekker in zowel hartige als zoete gerechten, verse ananas is een topper in de keuken.
Eieren
Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.
Ananas soufflé met verse ananas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 80 gram ananas
- 6 gram maizena
- 75 gram eiwit
- 40 gram suiker
- roomboter
- fijne suiker
- ananas en ijs naar wens om er bij te serveren
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de ananas soufflé met verse ananas:
Maak als eerste het ananasmengsel door ananas in kleine stukjes te snijden en dit met een staafmixer te pureren. Heb je geen staafmixer, snij het dan superfijn en plet de fijngesneden ananas met het mes. Meng er het aardappelmeel door en verwarm tot een gebonden mengsel. Het wordt nu iets helderder van kleur. Laat afkoelen tot lauw.
Weeg het eiwit af, meten is weten, dus echt afwegen! Zorg ervoor dat de kom en de gardes vetvrij zijn, was ze eerst heel goed af met water en afwasmiddel en spoel ze heet na. Niet afdrogen want in de handdoek kunnen weer vetsporen zitten, gewoon uit laten druppelen!
Weeg de suiker af in een kommetje. Smeer de vormpjes in met boter en strooi er fijne suiker in zodat de gehele binnenkant bedekt is. Tot zover kun je alles voorbereiden.
Zet een kwartier voordat je aan de soufflés wil beginnen de oven op 180 graden zodat deze goed voorverwarmd is. Begin een kwartiertje voordat je ze wil serveren met het opkloppen van het eiwit waar je in kleine beetjes de suiker bij doet. Klop 75 gram ananasmengsel goed los, voeg er een lepel van het eiwitschuim bij en roer dit er door heen. Spatel dit mengsel door de rest van het eiwitschuim en verdeel over de schaaltjes. Zet de schaaltjes direct in de oven en bak ze in 8 tot 10 minuten gaar. De tijd hangt af van de grootte van de schaaltjes. Reken op ca. 8 minuten. Zet de bordjes met ananas en eventueel ijs klaar zodat je de ananas soufflé er bij kunt zetten zodra ze klaar zijn zodat je ze direct kunt serveren.
Tafel lekker !!