Ananas soufflé met verse ananas – Een soufflé moeilijk? Nee hoor, met dit recept gaat het je vast lukken.
Een frisse ananas soufflé, licht en luchtig als een wolk! Heerlijk met wat verse ananas en eventueel een bolletje ijs.
Tja, je moet het maar durven
Een soufflé maken is niet een alledaagse bezigheid, en de meeste mensen schrikken al van tevoren. Degene die er wel aan durven te beginnen zien er tegenop, want er is een risico dat die inzakt. Dus ja, je moet het maar durven. Toch gaat het ook jou met dit recept voor ananas soufflé ook lukken om een echte soufflé te maken.
Ananas soufflé zelf maken
Als je aan dit recept begint, ga je zelf een ananas soufflé maken. Ja, echt! Gewoon doen. Want als je dit straks serveert, kun je ook echt zeggen dat je iets gepresteerd hebt. Dat is iets heel anders dan een pak vla leegschenken in een schaaltje. En als je het truckje eenmaal kent, zul je zien dat je het vaker wil maken.
Hoe groter, hoe langer
In dit recept voor ananas soufflé ga je aan de slag met 8 tot 10 ovenvaste schaaltjes of koffiekopjes met een inhoud van ongeveer 125 ml. Als je groter kopjes hebt kan dat zeker ook, maar let er dan wel op dat de oventijd wat verlengt moet worden.
Een kleinere hoeveelheid maken is bijna niet te doen, omdat je de ananas dan niet goed kunt pureren en koken. Maar waarom zou je een kleinere hoeveelheid willen maken? Ze zijn tenslotte zo licht en lekker dat je er misschien wel twee van eet. Het ananasmengsel kun je trouwens wel een paar dagen in de koelkast bewaren, dus je kunt het recept eventueel zelfs verdelen over 2 keer. Dan eet je later in de week, als je vrienden ook komen, nog een keer een ananas soufflé. Je hoeft natuurlijk niet te zeggen dat je al geoefend hebt. Neem dan steeds net zoveel ananasmengsel als eiwit en de helft suiker.
Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas
Heerlijk fris zo uit het vuistje, maar ook erg lekker in zowel hartige als zoete gerechten, verse ananas is een topper in de keuken.
Soufflé maken; hier vind je tips en tricks
Een soufflé maken is leuk om te doen. Zet iets origineels op tafel. Soufflé maken wordt als moeilijk ervaren, met deze tips is dat het niet.
Ananas soufflé met verse ananas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 80 gram ananas
- 6 gram maizena
- 75 gram eiwit
- 40 gram suiker
- roomboter
- fijne suiker
- ananas en ijs naar wens om er bij te serveren
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de ananas soufflé met verse ananas:
Maak als eerste het ananasmengsel door ananas in kleine stukjes te snijden en dit met een staafmixer te pureren. Heb je geen staafmixer, snij het dan superfijn en plet de fijngesneden ananas met het mes. Meng er het aardappelmeel door en verwarm tot een gebonden mengsel. Het wordt nu iets helderder van kleur. Laat afkoelen tot lauw.
Weeg het eiwit af, meten is weten, dus echt afwegen! Zorg ervoor dat de kom en de gardes vetvrij zijn, was ze eerst heel goed af met water en afwasmiddel en spoel ze heet na. Niet afdrogen want in de handdoek kunnen weer vetsporen zitten, gewoon uit laten druppelen!
Weeg de suiker af in een kommetje. Smeer de vormpjes in met boter en strooi er fijne suiker in zodat de gehele binnenkant bedekt is. Tot zover kun je alles voorbereiden.
Zet een kwartier voordat je aan de soufflés wil beginnen de oven op 180 graden zodat deze goed voorverwarmd is. Begin een kwartiertje voordat je ze wil serveren met het opkloppen van het eiwit waar je in kleine beetjes de suiker bij doet. Klop 75 gram ananasmengsel goed los, voeg er een lepel van het eiwitschuim bij en roer dit er door heen. Spatel dit mengsel door de rest van het eiwitschuim en verdeel over de schaaltjes. Zet de schaaltjes direct in de oven en bak ze in 8 tot 10 minuten gaar. De tijd hangt af van de grootte van de schaaltjes. Reken op ca. 8 minuten. Zet de bordjes met ananas en eventueel ijs klaar zodat je de ananas soufflé er bij kunt zetten zodra ze klaar zijn zodat je ze direct kunt serveren.
Tafel lekker !!