Ananas van de grill – want ook een dessert maak je makkelijk op de barbecue.
Dessert van de grill
Na een heerlijke barbecue met vaak veel vlees, vis, salades en brood is vaak iedereen voldaan. Maar voor een nagerecht met ananas van de grill is altijd nog wel een plekje. Warme ananas bedekt met een laagje karamel met een vleugje kaneel, wie wil dat nu niet. Zeker als er een bolletje room of vanille-ijs bij wordt geserveerd.
Grillen doe je met verse ananas
Ananas van de grill maak je met verse ananas, ananas uit blik haalt het wat smaak betreft niet bij verse ananas. Vers fruit zoals ananas is friszuur, wat erg lekker is in combinatie met het zoete laagje van de karamel.
De ananas snijd je vooraf in halve ringen. Net voor je ananas op de grill legt haal je ze even door de suiker waar een klein beetje kaneel aan toegevoegd is. Doe dit niet vooraf want dan gaat de suiker smelten, behalve dat het een knoeiboel wordt moet je ze weer opnieuw door de suiker halen, dubbel werk dus.
Ananas grillen, lekker en snel
Maak de grill vrij van eventuele resten van vlees, vis of groenten en veeg er met een stukje papier of kwast een dun laagje olie op. De ananas hoeft maar kort te grillen. Als deze mooi bruin van kleur is is hij goed. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van hoe heet de barbecue nog is. Pas wel op want de suiker wordt echt heel heet!
Liever in de pan?
Als je een grillpan hebt werk je hetzelfde als bij de barbecue. Heb je een gewone koekenpan? Verwarm dan een klein beetje olie in de hete pan en bak de ananas hierin aan beide zijden bruin.
Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer
Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.