• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, maart 7, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Appelbollen met Calvados – Bourdelots Normandië

door Arianne Parent
in Nagerecht
0
0
Appelbollen met Calvados - Bourdelots Normandië

Appelbollen met Calvados – Bourdelots Normandië – Als de appels weer van de bomen rollen is het een feest om er in te bijten. De frisse, jonge smaak van een net geplukte appel is ieder jaar weer een feest. Hou die even vast! Kom je iets verder in het seizoen dan wordt de appel al snel weer heel gewoontjes. We zijn er niet meer van onder de indruk want appels, dat is gewoon standaard fruit. Het hoort erbij. Een hele rare gedachte, maar we herkennen het zelf ook. Het is een beetje zoals bij een vogel liefhebber die niet meer opkijkt van een merel of een huismus. We pakken dan ook direct weer even terug op dat feestje. Een feestelijk gevoel, een feestelijke smaak, die we graag nog heel lang vasthouden.

Door aan de slag te gaan met een appel ontstaan er soms recepten die je heel lang bijblijven. Tijdens een vakantie ontdekte ik de Bourdelots Normandië. Een appel, geweekt in Calvados (WOW) en omhuld met een knapperig jasje van bladerdeeg. Mijn echtgenoot was er dol op, en ja, ook dat verdwijnt weer. Nu met de komst van het nieuwe appelseizoen bedacht ik me die mooie tijd en dook ik de keuken in om deze appelbollen opnieuw te maken. Graag deel ik met jullie ons favoriete recept

Appelbollen met Calvados - Bourdelots Normandië

Tip 1: De appelbollen kun je gewoon bij de koffie of thee serveren maar ook als dessert. Voor een dessert serveer je met zelfgemaakte vanille-saus en wat karamel. Doe er wat Bresiliënne nootjes bij om textuur te krijgen.

Tip 2: In plaats van Calvados kun je ook een andere vloeistof of likeur gebruiken. Neem een drankje dat past bij de appel en bij je eigen smaak.

Appelbollen met Calvados

Porties: 4 stuks
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 kleine appels
  • 4 eetlepels karamelsaus
  • 4 ronde vellen bladerdeeg van 15 cm. in diameter
  • 1 ei, geklutst
  • Calvados
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • roomboter
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je appelbollen met Calvados:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Verwijder het klokhuis uit de appels met behulp van een appelboor. Snij de appels in, maar zo dat deze niet volledig openbarsten. Vul de appel met wat roomboter, doe er per appel 1 eetlepel kristalsuiker bij en vul af met Calvados.

Zet de appels in een ovenschaal met een beetje water op de bodem. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat de appels in 20 a 30 minuten licht garen. Haal ze weer uit de oven en laat rustig enige tijd afkoelen.

Vul de appels nogmaals met een klein klontje boter. Doe er een koffielepeltje karamelsaus bij en vul nogmaals af met calvados. Plaats elke appel nu op een bladerdeeg cirkel. Bestrijk de binnenkant van het bladerdeeg met losgeklopt ei zodat de randen goed sluiten. Vouw het bladerdeeg nu voorzichtig rond de appel.

Verwarm de oven alvast voor op 190 graden.

Van de restjes bladerdeeg maak je blaadjes, bestrijk deze met eigeel en plak ze op de ingepakte appels. Strijk nu de appels, met een bakkwast, volledig in met losgeklopt ei.

Bak de appels in de voorverwarmde oven in ca. 25 a 30 minuten gaar. Uiteraard is de baktijd volledig afhankelijk van de grote van de appels. Laat in ieder geval het bladerdeeg mooi goudbruin kleuren.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit - Appel
DeelPin34Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Appel citroen plaatcake recept
Cake

Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels

Oma's appeltjespudding
Nagerecht

Oma’s appeltjespudding; Maar dan op jouw manier

Apfelstrudel maken
Gebak

Apfelstrudel van filodeeg

appelflappen met noten
Gebak

Appelflappen met noten | Verrassen bij de koffie

Farmer salade
Salade

Farmer salade

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Mango
Specials

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit...

Lees verder
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Nieuwe recepten

gyros zelf maken 5665
Vleesgerechten

Gyros zelf maken doe je zo

Gyros zelf maken van schouderkarbonade. Hoe leuk is dat? Geef de Gyros lekker je eigen smaken mee. Natuurlijk helpen we...

Lees verder
tzatziki

Tzatziki; Zo maak je gegarandeerd de lekkerste

bloemkool curry

Bloemkool curry met champignons en lente-ui

Handige kooktips

gyroskruiden
Kookschool

Gyroskruiden

Het voordeel van het zelf maken van specerijen mengsels is dat je er je eigen smaak aan mee kunt geven....

Lees verder
Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Ravioli maken benodigheden

Ravioli maken

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Nettie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Redactie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Nettie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Rutger op Pasta Bolognese
  • Connie Derks op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Connie op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Wim Steinbusch op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen