• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Gebak

Appelbollen

door Connie Derks
in Gebak, Nagerecht
0
0
Appelbollen

Appelbollen – Heerlijk bij de koffie, maar als nagerecht doen ze het ook erg goed.

Appel verstopt in een jasje

Een appelbol is gemaakt van een stevige niet te grote appel zoals bijvoorbeeld de welbekende Elstar. Het fruit krijgt vervolgens een jasje van bladerdeeg. Nu kun je zelf bladerdeeg maken maar je kunt ook een pakje met plakjes bladerdeeg of een rol bladerdeeg nemen.

Appelbollen vullen

De appel wordt geschild en met een appelboor wordt er netjes een tunneltje uitgestoken. Dit is om het klokhuis te verwijderen maar we maken er natuurlijk gelijk gebruik van om deze holte te vullen. Je kunt de holte zoals in dit recept vullen met een beetje suiker gemengd met kaneel maar je kunt het ook spannender maken door koekkruimels van bijvoorbeeld bastogne of kletskoppen nemen. Ga je voor echt luxe dan kun je de appels vullen met amandelspijs. Neem de vulling die jou het lekkerste lijkt.

Serveer appelbollen met vanillesaus, slagroom of een bolletje ijs.

Probeer ook:

Appelbollen met Calvados – Bourdelots Normandië

Appelbollen met Calvados - Bourdelots Normandië

Tijdens een vakantie ontdekte ik de Bourdelots Normandië. Een appel, geweekt in Calvados (WOW) en omhuld met een knapperig jasje van bladerdeeg.

Lees verder

Appelbollen

Porties: 8 stuks
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 8 kleine Elstar appels
  • 8 plakjes bladerdeeg of een rol
  • suiker om te vullen en in te rollen
  • 2 theelepels kaneel

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je appelbollen:

Meng 3 eetlepels suiker met de kaneel en zet opzij. Doe en paar scheppen suiker in een soepkom en zet opzij. Haal de plakje uit de vriezer en laat licht ontdooien, zorg wel dat ze nog koud en stevig zijn dit werkt makkelijker. Haal daarom als je een rol bladerdeeg gebruikt deze pas op het laatste moment uit de koelkast. Schil de appels en haal het klokhuis eruit met een appelboor. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol de rol bladerdeeg uit en snij deze in 8 gelijke stukken. Zet midden op ieder plakje bladerdeeg een appel. Vul de holtes met de kaneelsuiker. Vouw nu een voor een de appels in de bladerdeeg door eerst de punten naar het midden te brengen en daarna de stukjes deeg die uitsteken ook neer het middelpunt te vouwen. De bovenkant wordt de onderkant. Besmeer de bollen met een beetje water en rol deze door de suiker die in de soepkom zit. Zet de appelbollen met de egale kant boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Steek met een mesje een gaatje in het midden om de stoom te kunnen laten ontsnappen. Doe je dit niet dan is de kans op barsten van de appelbol veel groter. Bak de appelbollen in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer de appelbollen lauwwarm. Erg lekker erbij vanillesaus, slagroom of een bolletje ijs.

Tafel lekker !!

Tags: FruitFruit - Appel
DeelPin25Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Appel citroen plaatcake recept
Cake

Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels

Oma's appeltjespudding
Nagerecht

Oma’s appeltjespudding; Maar dan op jouw manier

Apfelstrudel maken
Gebak

Apfelstrudel van filodeeg

appelflappen met noten
Gebak

Appelflappen met noten | Verrassen bij de koffie

sinaasappel - citrus - recept - recepten
Specials

Sinaasappel; Dat is meer dan alleen een glaasje versgeperst sap

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje
Bijgerecht

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Eierragout kennen we nauwelijks meer maar is echt een lekker bijgerecht. Als warme maaltijd met aardappelen en sla, of met...

Lees verder
Mango mousse

Mango mousse

Pastinaaksalade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen