• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, maart 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Gebak

Appelbollen; ouderwets lekker bij de koffie of als dessert

Van onze eigen Hollandse appels

door Connie Derks
in Gebak, Nagerecht
0
2
Appelbollen

Appelbollen – Heerlijk bij de koffie, maar als nagerecht doen ze het ook erg goed.

Appel verstopt in een jasje

Een appelbol is gemaakt van een stevige niet te grote appel zoals bijvoorbeeld de welbekende Elstar. Het fruit krijgt vervolgens een jasje van bladerdeeg. Nu kun je zelf bladerdeeg maken, maar je kunt ook een pakje met plakjes bladerdeeg of een rol bladerdeeg nemen.

Appelbollen vullen

De appel wordt geschild en met een appelboor wordt er netjes een tunneltje uitgestoken. Dit is om het klokhuis te verwijderen, maar we maken er natuurlijk gelijk gebruik van om deze holte te vullen. Je kunt de holte zoals in dit recept vullen met een beetje suiker gemengd met kaneel, maar je kunt het ook spannender maken door koekkruimels van bijvoorbeeld bastogne of kletskoppen nemen. Ga je voor echt luxe dan kun je de appels vullen met amandelspijs. Neem de vulling die jou het lekkerste lijkt.

Serveer appelbollen met vanillesaus, slagroom of een bolletje ijs.

Probeer ook:

Appelbollen met Calvados - Bourdelots Normandië
Nagerecht

Appelbollen met Calvados – Bourdelots Normandië

Tijdens een vakantie ontdekte ik de Bourdelots Normandië. Een appel, geweekt in Calvados en omhuld met een knapperig jasje van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
appelgebak

Appelgebak; ontdek deze heerlijke recepten

Soms lekker luxe, maar meestal erg eenvoudig. In welke vorm dan ook, van huisgemaakt appelgebak smult iedereen.

toetjes met appel

10 keer de allerlekkerste toetjes met appel

Ontdek de meest verrassende toetjes met appel in de hoofdrol. Van super simpel tot echte klassiekers en frisse combinaties.

Appelbollen

Porties: 8 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 8 kleine Elstar appels
  • 8 plakjes bladerdeeg of een rol
  • suiker om te vullen en in te rollen
  • 2 theelepels kaneel

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je appelbollen:

Meng 3 eetlepels suiker met de kaneel en zet opzij. Doe en paar scheppen suiker in een soepkom en zet opzij.

Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat licht ontdooien, zorg wel dat ze nog koud en stevig zijn, dit werkt makkelijker. Haal daarom als je een rol bladerdeeg gebruikt deze pas op het laatste moment uit de koelkast.

Schil de appels en haal het klokhuis eruit met een appelboor. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rol de rol bladerdeeg uit en snij deze in 8 gelijke stukken. Zet midden op ieder plakje bladerdeeg een appel en vul de holtes met de kaneelsuiker.

Vouw nu een voor een de appels in het bladerdeeg door eerst de punten naar het midden te brengen en daarna de stukjes deeg die uitsteken ook naar het middelpunt te vouwen. De bovenkant wordt de onderkant.

Besmeer de bollen met een beetje water en rol deze door de suiker die in de soepkom zit.

Zet de appelbollen met de egale kant boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Steek met een mesje een gaatje in het midden om de stoom te kunnen laten ontsnappen. Doe je dit niet dan is de kans op barsten van de appelbol veel groter.

Bak de appelbollen in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Serveer de appelbollen lauwwarm met vanillesaus, slagroom of een bolletje ijs.

Tafel lekker !!

Tags: Jaarwisseling
DeelPin67Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Tarte tatin met ananas
Nagerecht

Tarte tatin met ananas

Appelflappen
Gebak

Appelflappen; echte zelfgemaakte appelflappen

Plaatcake met citrus
Gebak

Plaatcake met citrus en een heerlijke topping

Gekarameliseerde ananas met ijs
Nagerecht

Gekarameliseerde ananas met ijs

Oma's appeltjespudding
Nagerecht

Oma’s appeltjespudding; Maar dan op jouw manier

nockerln
Nagerecht

Salzburger nockerln

Koffie-karamel pudding
Nagerecht

Koffie-karamel pudding met amandelkrokant; Verslavend lekker!

Sinaasappelsoufflé
Nagerecht

Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven

Reacties 2

  1. Henny says:
    1 jaar geleden

    De appelbollen gemaakt . Heerlijk .ik doe-het-zelf voortaan
    maar ,want ze zijn hier niet meer te koop. Wel in Brabant , zag ik een keer. En zelf maken is natuurlijk veel lekker.
    Makkelijk leesbaar recept en zo klaar. Mijn visite deze week zullen ze wel lusten .bedankt en vriendelijke groet Henny

    Beantwoorden
    • Connie says:
      1 jaar geleden

      Appelbollen worden idd niet erg veel meer gebakken, erg jammer.
      Maar jij bakt ze voortaan zelf, zeker zo lekker en altijd vers.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Gefrituurde oesterzwammen
Hapjes

Gefrituurde oesterzwammen

Een lekkere snack uit de frituur? Maak eens gefrituurde oesterzwammen. Deze paddenstoelen geef je een heerlijk knapperig jasje! Proeven!

Check het recept of lees de info
Rösti

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen