• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, september 25, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Gebak

Appelbollen; ouderwets lekker bij de koffie of als dessert

Van onze eigen Hollandse appels

door Connie Derks
in Gebak, Nagerecht
0
2
Appelbollen

Appelbollen – Heerlijk bij de koffie, maar als nagerecht doen ze het ook erg goed.

Appel verstopt in een jasje

Een appelbol is gemaakt van een stevige niet te grote appel zoals bijvoorbeeld de welbekende Elstar. Het fruit krijgt vervolgens een jasje van bladerdeeg. Nu kun je zelf bladerdeeg maken, maar je kunt ook een pakje met plakjes bladerdeeg of een rol bladerdeeg nemen.

Appelbollen vullen

De appel wordt geschild en met een appelboor wordt er netjes een tunneltje uitgestoken. Dit is om het klokhuis te verwijderen, maar we maken er natuurlijk gelijk gebruik van om deze holte te vullen. Je kunt de holte zoals in dit recept vullen met een beetje suiker gemengd met kaneel, maar je kunt het ook spannender maken door koekkruimels van bijvoorbeeld bastogne of kletskoppen nemen. Ga je voor echt luxe dan kun je de appels vullen met amandelspijs. Neem de vulling die jou het lekkerste lijkt.

Serveer appelbollen met vanillesaus, slagroom of een bolletje ijs.

Probeer ook:

Appelbollen met Calvados - Bourdelots Normandië
Nagerecht

Appelbollen met Calvados – Bourdelots Normandië

Tijdens een vakantie ontdekte ik de Bourdelots Normandië. Een appel, geweekt in Calvados en omhuld met een knapperig jasje van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
toetjes met appel

10 keer de allerlekkerste toetjes met appel

Ontdek de meest verrassende toetjes met appel in de hoofdrol. Van super simpel tot echte klassiekers en frisse combinaties.

appelgebak

Appelgebak; ontdek deze heerlijke recepten

Soms lekker luxe, maar meestal erg eenvoudig. In welke vorm dan ook, van huisgemaakt appelgebak smult iedereen.

Appelbollen

Porties: 8 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 8 kleine Elstar appels
  • 8 plakjes bladerdeeg of een rol
  • suiker om te vullen en in te rollen
  • 2 theelepels kaneel

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je appelbollen:

Meng 3 eetlepels suiker met de kaneel en zet opzij. Doe en paar scheppen suiker in een soepkom en zet opzij.

Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat licht ontdooien, zorg wel dat ze nog koud en stevig zijn, dit werkt makkelijker. Haal daarom als je een rol bladerdeeg gebruikt deze pas op het laatste moment uit de koelkast.

Schil de appels en haal het klokhuis eruit met een appelboor. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rol de rol bladerdeeg uit en snij deze in 8 gelijke stukken. Zet midden op ieder plakje bladerdeeg een appel en vul de holtes met de kaneelsuiker.

Vouw nu een voor een de appels in het bladerdeeg door eerst de punten naar het midden te brengen en daarna de stukjes deeg die uitsteken ook naar het middelpunt te vouwen. De bovenkant wordt de onderkant.

Besmeer de bollen met een beetje water en rol deze door de suiker die in de soepkom zit.

Zet de appelbollen met de egale kant boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Steek met een mesje een gaatje in het midden om de stoom te kunnen laten ontsnappen. Doe je dit niet dan is de kans op barsten van de appelbol veel groter.

Bak de appelbollen in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Serveer de appelbollen lauwwarm met vanillesaus, slagroom of een bolletje ijs.

Tafel lekker !!

DeelPin71Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

appel rondo
Gebak

Appel rondo; een heerlijke koek met verse appels

Pompoen cake met sinaasappel en rozijnen
Cake

Pompoencake met sinaasappel en rozijnen

Appeltaart met peren
Taart

Appeltaart met peren en 5 spices – Het seizoen bij de koffie

chocoladebollen met slagroom
Gebak

Chocoladebollen met slagroom

eieren in beslag
Kookschool

Eieren in beslag; wat doen ze daar eigenlijk in?

Peren-amandelcake
Cake

Peren-amandelcake met kardemom

appel kruimel cake
Cake

Appel kruimel cake bakken. Garantie voor tevreden gasten

Reacties 2

  1. Henny says:
    2 jaar geleden

    De appelbollen gemaakt . Heerlijk .ik doe-het-zelf voortaan
    maar ,want ze zijn hier niet meer te koop. Wel in Brabant , zag ik een keer. En zelf maken is natuurlijk veel lekker.
    Makkelijk leesbaar recept en zo klaar. Mijn visite deze week zullen ze wel lusten .bedankt en vriendelijke groet Henny

    Beantwoorden
    • Connie says:
      2 jaar geleden

      Appelbollen worden idd niet erg veel meer gebakken, erg jammer.
      Maar jij bakt ze voortaan zelf, zeker zo lekker en altijd vers.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

Ben je een liefhebber van de oosterse keuken en hou je van vis? Dan is het tijd voor een lekkere viscurry in kokossaus. Die moet je proeven!

Check het recept of lees de info
Bloedworst met appel

Bloedworst met appel op brood

Tarte Tatin van rode bietjes

Tarte Tatin van rode bietjes

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen