Asperge-honing mousse met rabarber-aardbei compote – Asperges als dessert met een fruitige compote van aardbeien en rabarber. Doe eens stoer!
Stoer koken
Af en toe moet je eens uit je comfortzone stappen. Dit recept is er één die buiten de comfortzone van de meesten gaat. Een dessert met rabarber is al niet heel gewoon, maar gekookte asperges als nagerecht serveren is beslist niet alledaags. Je zult er misschien wat argwanend aan beginnen, maar je zult ook ontdekken dat dit de combinatie van asperges met honing vergezeld van een fruitige compote van aardbei en rabarber een topper is.
Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges
Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.
Rabarber desserts; lekkere en inspirerende recepten
Lust je graag rabarber? Ga dan eens een stapje verder dan de bekende rabarber compote. Durf jij één van deze rabarber desserts te proberen?
Asperge-honing mousse met rabarber-aardbei compote
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram witte asperges
- 4 gelatineblaadjes (8 gram)
- 200 ml slagroom
- 3 eidooiers
- 100 ml honing
- 300 gram rabarber
- 300 gram Hollandse aardbeien
- 75 gram basterdsuiker
- 50 ml water
Bereidingswijze van dit recept
De asperge-honing mousse maak je zo:
Laat de gelatine wellen in koud water. Maak de asperges schoon en snijd ze in stukken van 4 cm. Kook de asperges vervolgens gaar. Giet de asperges af en laat ze helemaal afkoelen. Pureer de asperges fijn en druk ze met de bolle kant van een lepel door een zeef. Sla vervolgens de slagroom stijf.
Zet een pan met water op het vuur, breng het water aan de kook en zet dan het vuur laag. Zet op de pan een vuurvaste schaal met de eidooiers en klop deze samen met de honing au bain-marie flink romig in ongeveer 6 minuten. Blijf goed kloppen zodat de eieren niet de kans krijgen te gaan stollen. Knijp de gelatine uit en meng samen met de aspergepuree door het eimengsel. Zet de schaal nu in een bak ijswater om af te laten koelen. Laat heel iets opstijven en roer dan de slagroom erdoor. Laat zeker 3 uur koelen.
De rabarber-aardbei compote maak je zo:
Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in stukjes van 3 cm. Haal het kroontje van de aardbei en snijd de aardbei in vieren. Doe de rabarber, de aardbeien en de suiker in de pan. Doe hierbij het water en breng aan de kook met de deksel op de pan. Laat 5 minuten doorkoken. Haal de deksel van de pan en laat verder inkoken tot de gewenste dikte.
Verdeel de compote over 4 borden en verdeel de asperge-honing mousse met behulp van bijvoorbeeld een ijslepel over de compote. Decoreer af met wat verse aardbeien, gehakte noten en een blaadje munt.
Tafel lekker !!