Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Asperge-honing mousse met rabarber-aardbei compote

Wat een feest! Het beste van het seizoen combineren tot een prachtig dessert. Serveer een Asperge-honing mousse met een huisgemaakte rabarber-aardbei compote en je zet een seizoenstopper op tafel. Krijg je gasten? Zet dit dessert op tafel. Zij zullen deze smaak combinatie zeker waarderen!

0 1.449

Asperge-honing mousse met rabarber-aardbei compote – Enigszins argwanend ben ik begonnen aan dit recept. Asperges, ik vind ze heerlijk en ken ook al wel heel wat variaties maar asperges eten als dessert, dat had ik nog nooit gedaan. Maar goed ik houd wel van af en toe een beetje experimenteren en dit leek me de moeite waard om eens te proberen.

Smaken van het seizoen

Van de asperges maak ik een mousse en wil dit graag combineren met een lekkere compote. Asperges en rabarber beide seizoensgroenten die perfect samengaan. Het bittere in de rabarbercompote vlak ik wat af door ze te combineren met aardbeien, de echte Hollandse, dus lekker zoet.

Het blijkt een verrassende combi, het zoete van de honing gaat perfect samen met de typische aspergesmaak, ik ben dan ook zelf meer dan tevreden over het resultaat, wat mij betreft kan een asperge prima gebruikt worden in een dessert.


Asperge-honing mousse

Nagerecht voor 4 personen

  • 500 gram witte asperges
  • 4 gelatine blaadjes (8 gram)
  • 200 ml slagroom
  • 3 eidooiers
  • 100 ml honing

Rabarber/aardbeien compote

Laat de gelatine wellen in koud water. Maak de asperges schoon en snijd ze in stukken van 4 cm. Kook de asperges vervolgens gaar. Giet de asperges af en laat ze helemaal afkoelen. Pureer de asperges fijn en druk ze met de bolle kant van een lepel door een zeef. Sla vervolgens de slagroom stijf.

Zet een pan met water op het vuur, breng het water aan de kook en zet dan het vuur laag. Zet op de pan een vuurvaste schaal met de eidooiers en klop deze samen met de honing au-bain-marie flink romig in ongeveer 6 minuten. Blijf goed kloppen zodat de eieren niet de kans krijgen te gaan stollen. Knijp de gelatine uit en meng samen met de aspergepuree door het eimengsel. Zet de schaal nu in een bak ijswater om af te laten koelen. Laat heel iets opstijven en roer dan de slagroom erdoor. Laat zeker 3 uur koelen.

Rabarbercompote

Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in stukjes van 3 cm. Haal het kroontje van de aardbei en snijd de aardbei in vieren. Doe de rabarber, de aardbeien en de suiker in de pan. Doe hierbij het water en breng aan de kook met de deksel op de pan. Laat 5 minuten doorkoken. Haal de deksel van de pan en laat verder inkoken tot de gewenste dikte.

Verdeel de compote over 4 borden en verdeel de asperge-honing mousse met behulp van bijvoorbeeld een ijslepel over de compote. Decoreer af met wat verse aardbeien, gehakte noten en een blaadje munt.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer