Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bananenbootjes, zoet en plakkerig maar lekker

Zodra thuis de barbecue aangaat, dan staan deze bananenbootjes standaard op het menu!

0 706

Bananenbootjes op de barbecue, zoet, plakkerig maar lekker – Wie heeft er vroeger niet bij de padvinders of zoals het tegenwoordig heet de scouting gezeten?? Nou, ik dus niet maar mijn kinderen wel, die vonden het prachtig. Iedere zaterdag was er wel iets leuks te beleven, ze bouwden hutten, vlotten en klommen in bomen, ze vonden het geweldig en het hoogtepunt was altijd aan het eind van het seizoen op kamp gaan. Dan ging ‘s avonds een groot kampvuur aan waar ze zich met z’n allen omheen verzamelden en dan werd in dat kampvuur hun eten bereid, oerkoken ten voeten uit.

Trip down memorylane

Aan deze periode hebben wij een lekker zoet barbecuedessert overgehouden en zodra thuis de barbecue aangaat, dan staan deze bananenbootjes standaard op het menu, de kinderen zijn er zelfs zo gek op dat wij ze tijdens gure winterdagen nog wel eens in de open haard verwarmen. Zoet en plakkerig dat zijn ze wel maar voor de kinderen zijn deze bananenbootjes een “trip down memorylane”.

Eerlijk is eerlijk, heel erg smakelijk zien ze er niet direct uit, het lijkt een beetje een rommeltje als het aluminiumfolie eenmaal verwijderd is, maar gelukkig doet dit aan de smaak niks af, ze blijven zoet, ze blijven plakkerig en zoetekauwen zullen er van smullen.


Bananenbootjes

Nagerecht voor de barbecue

Neem 6 vellen aluminiumfolie die groot genoeg zijn om de bananen in te verpakken en smeer deze aan de binnenkant lichtjes in met wat olie.

Snijd de schil van de banaan van boven naar onder open met een scherp mesje, begin met snijden een halve cm van de bovenkant tot een halve cm van de onderkant zodat de schil niet helemaal los van elkaar is. Eventueel kun je de banaan (in de schil) nu in plakjes snijden, dit eet straks iets makkelijker. Vouw de schil van de banaan ver genoeg open om er de chocolade en de marshmallows tussen te stoppen. Vouw het aluminiumfolie helemaal om de banaan en leg de pakketjes direct op de kooltjes. Laat ze daar ongeveer 8 minuten liggen zodat de chocolade en de marshmallows de kans krijgen om te smelten. Open het pakketje en lepel de banaan leeg met een lepel.

Eventueel kun je ook pindakaas over de banaan smeren voor je de chocolade erin stopt of als laatste wat kokosrasp over de chocolade strooien.

Ik probeerde hetzelfde ook met peer en ook dit was verrassend lekker, neem wel een peer die al wat rijper is.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer