Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bananenijs; supergezond en lekker romig

Bananenijs; supergezond en lekker romig – Dit is zo’n recept waar ik super blij mee ben. Heerlijk puur ijs, romig van smaak en super gezond. Bananenijs is een populaire smaak maar zit meestal vol met kunstmatige smaakstoffen en heel veel suiker. Romig ijs bestaat vooral uit room, ook niet bepaald gezond. Daarom is roomijs vaak al snel van het menu geschrapt als je gezond wilt doen of wilt afvallen. Dit recept voor bananenijs bestaat alleen uit banaan, puur en vers. De honing is optioneel om het bananenijs iets zoeter te maken als je dat lekker vindt.

Bananensoorten

Een banaan lijkt maar een banaan maar er zijn verschillende soorten bananen. De bekende banaan is de meest bekende en heet Giant Cavendish. Deze wordt ook wel dessertbanaan genoemd omdat je hem rauw kunt eten en hij zoet en zacht smaakt. Ideaal als handfruit, voor in je smoothie of om mee te bakken. Let wel op dat de gewone banaan zijn stevigheid verliest als je hem gaat verwerken in een gerecht.

Dan zijn er nog mini-bananen. Heerlijk zoet en klein handfruit die je zo op kunt eten. Maar er zijn ook bananen die je niet rauw kunt eten, deze hebben een bereiding nodig. Ze heten bakbananen. Je kunt ze kopen in de Toko en op de markt maar in de supermarkt zie je ook hem steeds meer. Vooral in de Surinaamse en Aziatische keuken word veel gekookt met dit exotische fruit. Maar voor vandaag gaan we dus gebruik maken van de gewone banaan.

Bananenijs

Nagerecht voor 4 personen

  • 4 gewone bananen
  • 1 hakmolen, blender of een andere keukenmachine met mesbladen.
  • 2 el. honing (evt.)

Begin met het snijden van de bananen in plakjes. Dit met je voor de tijd doen, anders kan de motor van je machine het straks wellicht niet aan. Doe de plakjes banaan in een diepvrieszakje en vries de banaan in. Hij hoeft niet stijf bevroren te zijn, maar wel zo koud dat het ijs kan worden. Je kunt ook standaard een zakje bevroren bananenplakjes in je diepvries bewaren, maar laat ze dan iets ontdooien voor je ze gaat pureren.

Doe een hoeveelheid half bevroren banaan in de machine en pureer dit net zo lang tot een zachte ijsmassa ontstaat. De kleur gaat richtig crème. Herhaal dit tot de bananen op zijn. In een grote keukenmachine kan dit wellicht in 1 keer.

Verdeel het bananenijs over 4 glaasjes en verdeel over ieder glaasje een halve eetlepel honing als je dit lekker vindt.

Tafel Lekker!

PrintenBananenijs; supergezond en lekker romig

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.