- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Bananenijs; supergezond en lekker romig

Bananenijs; supergezond en lekker romig – Bananenijs is ijs waar je blij van wordt. Heerlijk puur ijs, romig van smaak en super gezond. Bananenijs is een populaire smaak maar zit meestal vol met kunstmatige smaakstoffen en heel veel suiker. Romig ijs bestaat vooral uit room, ook niet bepaald gezond. Daarom is roomijs vaak al snel van het menu geschrapt als je gezond wilt doen of wilt afvallen. Dit recept voor bananenijs bestaat alleen uit banaan, puur en vers. De honing is optioneel om het bananenijs iets zoeter te maken als je dat lekker vindt.

Dit recept voor bananenijs bestaat alleen uit banaan, puur en vers.

Bananenijs

Nagerecht[1] voor 4 personen

Zo maak je bananenijs:

Begin met het snijden van de bananen in plakjes. Dit met je voor de tijd doen, anders kan de motor van je machine het straks wellicht niet aan. Doe de plakjes banaan in een diepvrieszakje en vries de banaan in. Hij hoeft niet stijf bevroren te zijn, maar wel zo koud dat het ijs kan worden. Je kunt ook standaard een zakje bevroren bananenplakjes in je diepvries bewaren, maar laat ze dan iets ontdooien voor je ze gaat pureren.

Doe een hoeveelheid half bevroren banaan in de machine en pureer dit net zo lang tot een zachte ijsmassa ontstaat. De kleur gaat richtig crème. Herhaal dit tot de bananen op zijn. In een grote keukenmachine kan dit wellicht in 1 keer.

Verdeel het bananenijs over 4 glaasjes en verdeel over ieder glaasje een halve eetlepel honing als je dit lekker vindt.

Variaties:

Pimp het ijs met chocolade, kokos of noten. Ook stukjes vers fruit maken er een extra lekker en gezond feestje van. Waarschijnlijk kun je zelf nog veel meer lekkere varianten verzinnen. Met deze basis ga je het resultaat vanzelf naar je eigen hand zetten.

Tafel lekker!

Links in dit artikel
  1. Nagerecht: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/nagerecht/
  2. bananen: https://lekkertafelen.nl/special/banaan/