• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, mei 29, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Bavarois van kwark met mandarijn

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht
0
0
Bavarois van kwark met mandarijn

Bavarois van kwark met mandarijn grote vorm

Bavarois van kwark met mandarijn – Bavarois wordt vaak gemaakt op basis van fruit. Maar een bavarois van kwark kan ook. Dat kan maar daar worden vaak rauwe eieren in verwerkt. Je kunt echter ook een lekkere en romige bavarois van kwark maken waarbij de eieren wel verhit worden zodat iedereen dit nagerecht kan en mag eten.

Mandarijntjes

Zoek een groenteboer waar je de mandarijnen mag proeven voor je ze koopt. Je kunt dan verse mandarijnen gebruiken voor deze bavarois van kwark met mandarijn. Dat is echt veel lekkerder dan de bewerkte mandarijntjes uit blik.

Bavarois van kwark met…..

Zoals bij zoveel recepten kun je hier ook weer volop variëren met fruit. Varieer met het seizoen. Bijvoorbeeld met bosbessen, frambozen, aardbei, perzik, mango. In het recept staat ‘mandarijn rasp’ dit kun je dan weglaten en in plaats van het mandarijn sap neem je een ander sap naar keuze bijvoorbeeld citroen of limoen. Overigens is mandarijn ook erg lekker in combinatie met ander fruit. Volle kwark is het lekkerst maar als je liever de magere variant neemt kan dat natuurlijk ook.

Bavarois of bavaroise?

Bavarois kennen we wel maar de bavaroise is minder bekend. Hè zal je denken, dat is toch hetzelfde maar verkeerd / anders geschreven? Nee hoor een bavaroise is een puddingachtig dessert met room en gelatine en vaak nog fruit of andere toevoegingen. Bavaroise is een ouderwetse koffie of thee variant met eidooiers, melk en een alcoholische drank.

Bavarois van kwark met mandarijn
Bavarois van kwark met mandarijn grote vorm
Bavarois van kwark met mandarijn klein
Bavarois van kwark met mandarijn kleine vorm

Tip: Spoel je bord of schaal af met koud water, laat uitdruppen maar droog niet af. Doordat het bord vochtig is kun je de bavarois eventueel nog verschuiven als deze niet goed op het bord staat.

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.

mandarijn

Mandarijn; niet alleen lekker als tussendoortje

Ze staan erom bekend dat ze zo lekker uit het vuistje te eten zijn maar met mandarijn kan nog verrassend veel meer.

Bavarois van kwark met mandarijn

Porties: 6 - 8 personen
Bereidingstijd: 390 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram kwark
  • 2 eidooiers
  • 50 gram melk
  • 100 gram suiker
  • 10 gram gelatine ( 6 kleine blaadjes )
  • sap en rasp van 1 mandarijn
  • 2 mandarijnen in partjes
  • 200 gram slagroom
  • 150 gram slagroom
  • 15 gram suiker
  • 2 mandarijnen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bavarois van kwark met mandarijn:

Leg de gelatine in koud water om te wellen. Ontvlies de 2 mandarijntjes en vang het sap op. Was een mandarijn en maak droog. Rasp de schil bij het opgevangen sap en pers de mandarijn uit.

Klop de slagroom op tot lobbig en zet deze koud weg. Klop de dooiers met de suiker en de melk in een klein pannetje schuimig. Zet op het vuur en verwarm onder voortdurend roeren tot de eieren beginnen te binden. Let op! Het mag niet koken want dan krijg je klontjes. Haal de pan gelijk van het vuur als de eieren gebonden zijn en los hier dan de uitgeknepen gelatine in op. Zorg dat deze geheel opgelost is.

Voeg er het sap, de rasp en de kwark aan toe. Roer goed door en zet opzij. Laat de massa enigszins geleren. Roer tussen door om te checken. Hoe snel de gelatine geleert ligt aan de temperatuur van je ingrediënten en aan de omgevingstemperatuur. Je moet er een streep door kunnen trekken zonder dat deze gelijk dicht loopt.

Voeg er nu 1/3 van de lobbige slagroom aan toe en roer met een spatel door. Dit heet familie maken. Spatel er dan de rest van de slagroom voorzichtig doorheen om er zo veel mogelijk lucht in te houden. Schep er de uitgelekte mandarijntjes doorheen. Als het goed is zakken deze nu niet direct naar de bodem. Anders de bavarois nog even staan laten.

Spray een tulbandvorm in met bakspray of spoel een glazenschaal of siliconen vorm naar wens om met koud water. Verdeel de bavarois in de vormen en zet deze een nachtje koud weg. Gebruik je een siliconenvorm met veel reliëf zoals de kleine variant van de foto? Vries de bavarois dan in anders krijg je deze niet mooi gelost. Laat deze als ze eenmaal gelost zijn minimaal 4-6 uur ontdooien in de koelkast.

Snij de mandarijntjes in partjes of plakjes naar wens. Klop de slagroom op met de suiker. Zet je vorm zeer kort in een bak met heet water. Leg je bord erop en draai snel om. Geef eventueel een tik en de bavarois komt uit de vorm.

Decoreer de bavarois van kwark met slagroom en fruit en eventueel een beetje chocolade naar wens.

Tafel lekker !!

Tags: FruitZuivelZuivel - Slagroom
DeelPin45Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

panna cotta van yoghurt
Nagerecht

Panna cotta van yoghurt

Cheesecake met frambozen
Nagerecht

Cheesecake met frambozen

Rabarber-meringue taartjes
Nagerecht

Rabarber-meringue taartjes

witte chocolade bramen dessert
Nagerecht

Witte chocolade bramen dessert

Cantaloupe meloen in een heerlijke marinade
Nagerecht

Cantaloupe meloen in een heerlijke marinade

trifle met bosbessen
Nagerecht

Trifle met bosbessen; een zalig zomers nagerecht

Fruitsalade van cantaloupe meloen
Nagerecht

Fruitsalade van cantaloupe meloen

Gebakken rijstepap
Nagerecht

Gebakken rijstepap met lekker veel fruit

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen