• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, oktober 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Bavarois van kwark met mandarijn

door Connie Derks
in Nagerecht
0
0
Bavarois van kwark met mandarijn

Bavarois van kwark met mandarijn grote vorm

Bavarois van kwark met mandarijn – Bavarois wordt vaak gemaakt op basis van fruit. Maar een bavarois van kwark kan ook. Dat kan, maar daar worden vaak rauwe eieren in verwerkt. Je kunt echter ook een lekkere en romige bavarois van kwark maken waarbij de eieren wel verhit worden zodat iedereen dit nagerecht kan en mag eten.

Mandarijntjes

Zoek een groenteboer waar je de mandarijnen mag proeven voor je ze koopt. Je kunt dan verse mandarijnen gebruiken voor deze bavarois van kwark met mandarijn. Dat is echt veel lekkerder dan de bewerkte mandarijntjes uit blik.

Bavarois van kwark met …

Zoals bij zoveel recepten kun je hier ook weer volop variëren met fruit. Varieer met het seizoen. Bijvoorbeeld met bosbessen, frambozen, aardbei, perzik, mango. In het recept staat ‘mandarijn rasp’ dit kun je dan weglaten en in plaats van het mandarijnensap neem je een ander sap naar keuze, bijvoorbeeld citroen of limoen. Overigens is mandarijn ook erg lekker in combinatie met ander fruit. Volle kwark is het lekkerst, maar als je liever de magere variant neemt kan dat natuurlijk ook.

Bavarois of bavaroise?

Bavarois kennen we wel maar de bavaroise is minder bekend. Hè zul je denken, dat is toch hetzelfde, maar verkeerd of anders geschreven? Nee hoor, een bavarois is een puddingachtig dessert met room en gelatine en vaak nog fruit of andere toevoegingen. Bavaroise is een ouderwetse koffie of thee variant met eidooiers, melk en een alcoholische drank.

Bavarois van kwark met mandarijn
Bavarois van kwark met mandarijn grote vorm
Bavarois van kwark met mandarijn klein
Bavarois van kwark met mandarijn kleine vorm

Tip: Spoel je bord of schaal af met koud water, laat uitdruppen maar droog niet af. Doordat het bord vochtig is kun je de bavarois eventueel nog verschuiven als deze niet goed op het bord staat.

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.

mandarijn

Mandarijn; niet alleen lekker als tussendoortje

Ze staan erom bekend dat ze zo lekker uit het vuistje te eten zijn, maar met mandarijn kan nog verrassend veel meer.

Bavarois van kwark met mandarijn

Porties: 6 - 8 personen
Bereidingstijd: 390 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram kwark
  • 2 eidooiers
  • 50 gram melk
  • 100 gram suiker
  • 10 gram gelatine ( 6 kleine blaadjes )
  • sap en rasp van 1 mandarijn
  • 2 mandarijnen in partjes
  • 200 gram slagroom
  • 150 gram slagroom
  • 15 gram suiker
  • 2 mandarijnen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bavarois van kwark met mandarijn:

Leg de gelatine in koud water om te wellen. Ontvlies de 2 mandarijntjes en vang het sap op. Was een mandarijn en maak droog. Rasp de schil bij het opgevangen sap en pers de mandarijn uit.

Klop de slagroom op tot lobbig en zet deze koud weg. Klop de dooiers met de suiker en de melk in een klein pannetje schuimig. Zet op het vuur en verwarm onder voortdurend roeren tot de eieren beginnen te binden. Let op! Het mag niet koken want dan krijg je klontjes. Haal de pan gelijk van het vuur als de eieren gebonden zijn en los hier dan de uitgeknepen gelatine in op. Zorg dat deze geheel opgelost is.

Voeg er het sap, de rasp en de kwark aan toe. Roer goed door en zet opzij. Laat de massa enigszins geleren. Roer tussen door om te checken. Hoe snel de gelatine geleert, ligt aan de temperatuur van je ingrediënten en aan de omgevingstemperatuur. Je moet er een streep door kunnen trekken zonder dat deze gelijk dicht loopt.

Voeg er nu 1/3 van de lobbige slagroom aan toe en roer met een spatel door. Dit heet familie maken. Spatel er dan de rest van de slagroom voorzichtig doorheen om er zo veel mogelijk lucht in te houden. Schep er de uitgelekte mandarijntjes doorheen. Als het goed is zakken deze nu niet direct naar de bodem. Anders de bavarois nog even staan laten.

Spray een tulbandvorm in met bakspray of spoel een glazenschaal of siliconen vorm om met koud water. Verdeel de bavarois in de vormen en zet deze een nachtje koud weg. Gebruik je een siliconenvorm met veel reliëf zoals de kleine variant van de foto? Vries de bavarois dan in anders krijg je deze niet mooi gelost. Laat deze als ze eenmaal gelost zijn minimaal 4-6 uur ontdooien in de koelkast.

Snij de mandarijntjes in partjes of plakjes naar wens. Klop de slagroom op met de suiker. Zet de vorm zeer kort in een bak met heet water. Leg je bord erop en draai snel om. Geef eventueel een tik en de bavarois komt uit de vorm.

Decoreer de bavarois van kwark met slagroom en fruit en eventueel een beetje chocolade naar wens.

Tafel lekker !!

DeelPin54Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Raita
Saus

Raita; uit de Indiase keuken

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Kwark
Specials

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

chocoladebollen met slagroom
Gebak

Chocoladebollen met slagroom

chocoladepudding
Nagerecht

Chocoladepudding met echte chocolade

yorkshire pudding
Bijgerecht

Yorkshire pudding

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Kai Panang, dat is heerlijke Thaise kip in pindacurry. Als je een liefhebber bent van de Aziatische keuken moet je dit gerecht echt proeven!

Check het recept of lees de info
Mosselen in gele curry

Mosselen in gele curry

quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen