• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, maart 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Bavarois van kwark met mandarijn

door Connie Derks
in Nagerecht
0
0
Bavarois van kwark met mandarijn

Bavarois van kwark met mandarijn grote vorm

Bavarois van kwark met mandarijn – Bavarois wordt vaak gemaakt op basis van fruit. Maar een bavarois van kwark kan ook. Dat kan, maar daar worden vaak rauwe eieren in verwerkt. Je kunt echter ook een lekkere en romige bavarois van kwark maken waarbij de eieren wel verhit worden zodat iedereen dit nagerecht kan en mag eten.

Mandarijntjes

Zoek een groenteboer waar je de mandarijnen mag proeven voor je ze koopt. Je kunt dan verse mandarijnen gebruiken voor deze bavarois van kwark met mandarijn. Dat is echt veel lekkerder dan de bewerkte mandarijntjes uit blik.

Bavarois van kwark met …

Zoals bij zoveel recepten kun je hier ook weer volop variëren met fruit. Varieer met het seizoen. Bijvoorbeeld met bosbessen, frambozen, aardbei, perzik, mango. In het recept staat ‘mandarijn rasp’ dit kun je dan weglaten en in plaats van het mandarijnensap neem je een ander sap naar keuze, bijvoorbeeld citroen of limoen. Overigens is mandarijn ook erg lekker in combinatie met ander fruit. Volle kwark is het lekkerst, maar als je liever de magere variant neemt kan dat natuurlijk ook.

Bavarois of bavaroise?

Bavarois kennen we wel maar de bavaroise is minder bekend. Hè zul je denken, dat is toch hetzelfde, maar verkeerd of anders geschreven? Nee hoor, een bavarois is een puddingachtig dessert met room en gelatine en vaak nog fruit of andere toevoegingen. Bavaroise is een ouderwetse koffie of thee variant met eidooiers, melk en een alcoholische drank.

Bavarois van kwark met mandarijn
Bavarois van kwark met mandarijn grote vorm
Bavarois van kwark met mandarijn klein
Bavarois van kwark met mandarijn kleine vorm

Tip: Spoel je bord of schaal af met koud water, laat uitdruppen maar droog niet af. Doordat het bord vochtig is kun je de bavarois eventueel nog verschuiven als deze niet goed op het bord staat.

mandarijn

Mandarijn; niet alleen lekker als tussendoortje

Ze staan erom bekend dat ze zo lekker uit het vuistje te eten zijn, maar met mandarijn kan nog verrassend veel meer.

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.

Bavarois van kwark met mandarijn

Porties: 6 - 8 personen
Bereidingstijd: 390 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram kwark
  • 2 eidooiers
  • 50 gram melk
  • 100 gram suiker
  • 10 gram gelatine ( 6 kleine blaadjes )
  • sap en rasp van 1 mandarijn
  • 2 mandarijnen in partjes
  • 200 gram slagroom
  • 150 gram slagroom
  • 15 gram suiker
  • 2 mandarijnen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bavarois van kwark met mandarijn:

Leg de gelatine in koud water om te wellen. Ontvlies de 2 mandarijntjes en vang het sap op. Was een mandarijn en maak droog. Rasp de schil bij het opgevangen sap en pers de mandarijn uit.

Klop de slagroom op tot lobbig en zet deze koud weg. Klop de dooiers met de suiker en de melk in een klein pannetje schuimig. Zet op het vuur en verwarm onder voortdurend roeren tot de eieren beginnen te binden. Let op! Het mag niet koken want dan krijg je klontjes. Haal de pan gelijk van het vuur als de eieren gebonden zijn en los hier dan de uitgeknepen gelatine in op. Zorg dat deze geheel opgelost is.

Voeg er het sap, de rasp en de kwark aan toe. Roer goed door en zet opzij. Laat de massa enigszins geleren. Roer tussen door om te checken. Hoe snel de gelatine geleert, ligt aan de temperatuur van je ingrediënten en aan de omgevingstemperatuur. Je moet er een streep door kunnen trekken zonder dat deze gelijk dicht loopt.

Voeg er nu 1/3 van de lobbige slagroom aan toe en roer met een spatel door. Dit heet familie maken. Spatel er dan de rest van de slagroom voorzichtig doorheen om er zo veel mogelijk lucht in te houden. Schep er de uitgelekte mandarijntjes doorheen. Als het goed is zakken deze nu niet direct naar de bodem. Anders de bavarois nog even staan laten.

Spray een tulbandvorm in met bakspray of spoel een glazenschaal of siliconen vorm om met koud water. Verdeel de bavarois in de vormen en zet deze een nachtje koud weg. Gebruik je een siliconenvorm met veel reliëf zoals de kleine variant van de foto? Vries de bavarois dan in anders krijg je deze niet mooi gelost. Laat deze als ze eenmaal gelost zijn minimaal 4-6 uur ontdooien in de koelkast.

Snij de mandarijntjes in partjes of plakjes naar wens. Klop de slagroom op met de suiker. Zet de vorm zeer kort in een bak met heet water. Leg je bord erop en draai snel om. Geef eventueel een tik en de bavarois komt uit de vorm.

Decoreer de bavarois van kwark met slagroom en fruit en eventueel een beetje chocolade naar wens.

Tafel lekker !!

Tags: ZuivelZuivel - Slagroom
DeelPin51Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Tarte tatin met ananas
Nagerecht

Tarte tatin met ananas

Gekarameliseerde ananas met ijs
Nagerecht

Gekarameliseerde ananas met ijs

Oma's appeltjespudding
Nagerecht

Oma’s appeltjespudding; Maar dan op jouw manier

nockerln
Nagerecht

Salzburger nockerln

Koffie-karamel pudding
Nagerecht

Koffie-karamel pudding met amandelkrokant; Verslavend lekker!

Sinaasappelsoufflé
Nagerecht

Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan
Nagerecht

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan

Meringue rol met pecannoten
Gebak

Meringue rol met pecannoten | Slechts 5 ingrediënten!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Gefrituurde oesterzwammen
Hapjes

Gefrituurde oesterzwammen

Een lekkere snack uit de frituur? Maak eens gefrituurde oesterzwammen. Deze paddenstoelen geef je een heerlijk knapperig jasje! Proeven!

Check het recept of lees de info
Rösti

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen