• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Bitterkoekjespudding, een gegarandeerd succes na de maaltijd

door Samantha
in Nagerecht
0
0
bitterkoekjespudding

Bitterkoekjespudding; een gegarandeerd succes na de maaltijd – Als je een toetje voor na het eten zoekt waarmee je al je tafelgenoten blij maakt dan hoef je helemaal niet lang na te denken welke dat zal gaan worden. Eigenlijk is er maar een toetje waarvan ze allemaal blij worden. De een vindt vanille vla lekker, de ander heeft liever een bakje yoghurt en vindt vla maar niets. Voor griesmeelpudding vind je ook nog wel een of zelfs wel twee liefhebbers, maar de rest bedankt ook daarvoor.

Wil je echt meerdere blije gezichten aan tafel als je het toetje serveert dan zul je toch echt bitterkoekjespudding moeten maken voor na de maaltijd.

Dat is ook echt wel smullen hoor, lekker met flinke stukken koek erin die eerst hebben liggen weken in een likeur. Standaard wordt eigenlijk altijd een amandellikeur gebruikt, maar de koekjes weken in advocaat met cognac kan ook. Wil je de amandellikeur niet helemaal los laten in de bitterkoekjespudding kies dan voor een mix. Het resultaat is overheerlijk, dit is smullen met een hoofdletter S.

Bitterkoekjespudding

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 1000 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram bitterkoekjes
  • 40 ml amandellikeur
  • 35 ml advocaat
  • 500 ml amandelmelk
  • 80 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 5 eidooiers
  • 12 gram gelatine
  • 500 ml slagroom

Bereidingswijze van dit recept

Zelf bitterkoekjespudding maken doe je zo:

Met de genoemde hoeveelheden maak je 1 liter bitterkoekjespudding, deze kun je maken in glazen, maar je kunt ook een puddingvorm of cakeblik gebruiken. Als je de bitterkoekjespudding wil storten spoel de vorm dan eerst met koud water en gebruik voor een cakeblik huishoudfolie in de vorm.

Snijd de bitterkoekjes in 4 stukken (houd er 6 apart voor de decoratie), doe ze in een kom. Schenk hierbij de likeur en de advocaat, mix even om en laat de koekjes nu zeker 12 uur weken. Splits de eieren, leg de blaadjes gelatine in een bakje koud water en laat dit minimaal 5 minuten wellen. Snijd het vanillestokje overlangs doormidden en schraap met de punt van een scherp mes  het merg uit het stokje.

Doe de amandelmelk met 60 gram suiker, het merg van het vanillestokje en het uitgeschraapte vanillestokje in een pan en breng zachtjes aan de kook. Roer de overige suiker samen met de eidooiers tot een romige massa. Zet het vuur van de melk laag en haal het vanillestokje uit de melk. Schenk een klein beetje van de hete melk bij de eieren en roer dit even flink om, schenk vervolgens het eimengsel bij de melk. De melk nu niet meer laten koken, maar blijven roeren tot het indikt. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en roer door de warme pudding. Laat de pudding nu verder afkoelen. De pudding kun je sneller laten afkoelen door in de gootsteen wat koud water te laten lopen en de pan hierin te zetten.

Klop ondertussen de slagroom voor 3/4 stijf (yoghurtdikte). Zodra de pudding voldoende is afgekoeld schep je de bitterkoekjes erdoor en vervolgens de slagroom. Verdeel de bitterkoekjespudding over 6 glazen of schenk in een andere vorm en laat in de koelkast minimaal 4 uur opstijven. Decoreer vlak voor opdienen met de achtergehouden bitterkoekjes en eventueel wat geklopte slagroom.

Doordat in deze bitterkoekjespudding enkel eidooiers worden gebruikt houd je eiwitten over, gooi deze niet weg kijk hier eens voor leuke, lekkere ideeën met eiwit.

Tafel lekker !!

Tags: EierenpuddingZuivelZuivel - Slagroom
DeelPin90Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Oma's appeltjespudding
Nagerecht

Oma’s appeltjespudding; Maar dan op jouw manier

nockerln
Nagerecht

Salzburger nockerln

Koffie-karamel pudding
Nagerecht

Koffie-karamel pudding met amandelkrokant; Verslavend lekker!

Sinaasappelsoufflé
Nagerecht

Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan
Nagerecht

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan

Meringue rol met pecannoten
Gebak

Meringue rol met pecannoten | Slechts 5 ingrediënten!

Desserts van schuimpjes
Nagerecht

Drie desserts van schuimpjes; gooi overtollige eiwitten niet weg!

Chipolatapudding
Nagerecht

Chipolatapudding; Een heerlijke klassieker uit de Nederlandse keuken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen