Bosvruchten bavarois – Zin in een zomers toetje? Er zijn weer volop aardbeien en ander zacht fruit. Behalve om zo te eten zijn die ook heel geschikt om te gebruiken in gebak en toetjes. Dus je kunt er ook een heerlijke bosvruchten bavarois mee maken. Heel erg lekker en zeker niet moeilijk. Het enige waar je even rekening mee moet houden is dat de bavarois een aantal uren in de koelkast moet om op te stijven.
Gelatine en fruit
In deze bosvruchten bavarois werd alleen zacht fruit gebruikt. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor bijvoorbeeld alleen aardbeien of frambozen. Of een hele andere fruitsoort. Je kunt alle fruitsoorten gebruiken, behalve kiwi, verse ananas en papaja. Die vruchten bevatten namelijk het enzym protease. Dit breekt eiwitrijke geleermiddelen, in dit recept is dat de gelatine, af. Dat betekent dat de bavarois niet opstijft. Ananas uit blik kan wel, na verhitting is de protease afgebroken.
Zacht fruit; de lekkerste recepten voor een feestelijke zomer
Het lekkerste zacht fruit koop je in het seizoen. Aardbeien, bramen, frambozen en bessen zijn zomer, geniet van hun smaken en kleuren.
Bosvruchten bavarois
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 ml slagroom
- 300 gram Griekse yoghurt
- 8 blaadjes gelatine
- 5 eetlepel suiker
- 400 gram bosvruchten, gepureerd
- 350 gram bosvruchten, gepureerd
- Wat extra fruit om te garneren
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de bosvruchten bavarois:
Week de gelatine in wat koud water.
Klop de slagroom met de suiker stijf.
Verwarm 4 eetlepels bosvruchtenpuree van de 400 gram bosvruchtenpuree in een klein steelpannetje. Haal de gelatine uit het water en schud deze uit. Los de gelatine op in de warme bosvruchtenpuree. Let er op dat het niet gaat koken.
Spatel de yoghurt door de slagroom.
Meng de opgeloste gelatine met de rest van de bosvruchtenpuree en spatel dit door het yoghurt-slagroommengsel. Meng alles goed door elkaar. Stort de bavarois in een puddingvorm of een passende schaal. Zet minimaal 5 uur in de koelkast om op te stijven.
Als je de bavarois in een puddingvorm hebt gemaakt, dan kun je hem na het opstijven op een platte schaal of een bord storten.
Zoet de 350 gram gepureerde bosvruchten voor de saus eventueel met wat suiker. Ik heb het niet gedaan, maar als je fruit wat zurig is, is het misschien wel lekkerder. Schenk de saus over de bosvruchten bavarois.
Garneer eventueel met wat extra fruit.
Tafel lekker !!
Copy / Paste??
Wat is het verschil??:
400 gram bosvruchten, gepureerd
350 gram gepureerde bosvruchten
Je hebt gelijk Rik, staat er een beetje raar. Gaan we naar kijken. Maar misschien zelf ook even kijken hoe je dingen formuleert. Want hoezo copy / paste?