• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, januari 19, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Bramen en blauwe bessen verpakt in een strudel van bladerdeeg

door Samantha
in Nagerecht
Bramen en blauwe bessen verpakt in een strudel van bladerdeeg (1)
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Bramen en blauwe bessen verpakt in een strudel van bladerdeeg – Een nieuwe groenteman opende onlangs zijn deuren hier in het dorp, heerlijk om weer een echte groenteman in de buurt te hebben, zo ben ik niet afhankelijk van marktdagen voor mijn verse groente en fruit.

Natuurlijk ben ik gelijk even wezen snuffelen en het eerste wat opviel toen ik binnen kwam was al dat lekkere zomerfruit. Ja daar word ik hebberig van dus mijn mand was al gauw gevuld met frambozen, aardbeien, rode bessen, bramen en blauwe bessen. Thuis hoef je niks anders te doen dan ze te mengen in een schaaltje, toefje slagroom erop en genieten maar.

Voor de bramen en de blauwe bessen koos ik een andere bestemming, ik maakte een strudel van bladerdeeg gevuld met deze heerlijke paars blauwe vruchtjes.

Bramen en blauwe bessen verpakt in een strudel van bladerdeeg

Porties: -
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram bladerdeeg
  • 200 gram roomkaas
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 vanillestokje
  • 75 gram blauwe bessen
  • 125 gram bramen
  • 40 gram gehakte amandelen
  • 1 ei

Bereidingswijze van dit recept

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 25 bij 40 cm. Leg de plak op een stuk bakpapier en leg hem in de lengte voor je op het werkblad. Verdeel de plak nu denkbeeldig in 3 banen en prik in de middelste baan met een vork gaatjes.

Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap met de punt van een scherp mes het merg eruit. Meng de roomkaas met 2 el suiker en het merg uit het vanillestokje. Verdeel de roomkaas nu over de middelste baan. Verdeel hierover de bramen, de blauwe bessen en de amandelen.

Snijd met een scherp mes of een pizzaroller in de linker- en de rechterbaan nu diagonale strepen. Vouw de bovenkant over de bramen en blauwe bessen en vouw vervolgens kruislings de linker- en de rechterbaan over het fruit en de roomkaas. Het laat zich wat moeilijk uitleggen maar wellicht geven de foto’s duidelijkheid.

Kluts het ei en bestrijk de strudel hiermee, schuif de strudel met bakpapier op een bakplaat en strooi er als laatste nog de overgebleven suiker overheen.

Bak de strudel nu in 25 minuten gaar en mooi bruin.

Ik goot er na het bakken nog wat suiker glazuur over welke ik maakte van 4 el poedersuiker en 1 el melk.

Deze strudel is lekker om warm te eten als dessert met een bolletje vanilleijs maar ook heerlijk bij een luxe ontbijt, lunch of brunch maar kan uiteraard ook gewoon als lekkernij bij de koffie of thee gegeten worden.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit - Blauwe bessenFruit - Bramen

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Plaattaart met venkel
Quiche

Plaattaart met venkel, geitenkaas en bramen

bramen
Specials

Bramen plukken en dan de keuken in om ze te verwerken

blauwe bessen pannenkoekjes
Nagerecht

Blauwe bessen pannenkoekjes

Bramen jam.
Ontbijt en lunch

Bramen jam zelf maken

Bosbes nectarine cake
Cake

Bosbes nectarine cake; Voor een fruitige zomer

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Skrei recepten
Specials

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

Skrei is verkrijgbaar van jan. tot en met mrt. en met deze skrei recepten wordt dat een prachtig seizoen. Skrei...

Lees verder
wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Nieuwe recepten

Flammkuchen
Hoofdgerecht

Flammkuchen maken – Niks ingewikkelds aan!

Dit recept voor flammkuchen is er zo één die je je gewoon eigen moet maken. Deze "pizza uit de Elzas"...

Lees verder
Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Handige kooktips

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.

Lees verder
hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Factcheckers op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • sam op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen