Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bramen en blauwe bessen verpakt in een strudel van bladerdeeg

Zomerfruit seizoen. Laat je verrassen door deze bramen en blauwe bessen verpakt in een strudel van bladerdeeg. Serveer als dessert, of als ontbijt/lunch.

0 1.226

Bramen en blauwe bessen verpakt in een strudel van bladerdeeg – Een nieuwe groenteman opende onlangs zijn deuren hier in het dorp, heerlijk om weer een echte groenteman in de buurt te hebben, zo ben ik niet afhankelijk van marktdagen voor mijn verse groente en fruit.

Natuurlijk ben ik gelijk even wezen snuffelen en het eerste wat opviel toen ik binnen kwam was al dat lekkere zomerfruit. Ja daar word ik hebberig van dus mijn mand was al gauw gevuld met frambozen, aardbeien, rode bessen, bramen en blauwe bessen. Thuis hoef je niks anders te doen dan ze te mengen in een schaaltje, toefje slagroom erop en genieten maar.

Voor de bramen en de blauwe bessen koos ik een andere bestemming, ik maakte een strudel van bladerdeeg gevuld met deze heerlijke paars blauwe vruchtjes.


Bramen en blauwe bessen verpakt in een strudel van bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 25 bij 40 cm. Leg de plak op een stuk bakpapier en leg hem in de lengte voor je op het werkblad. Verdeel de plak nu denkbeeldig in 3 banen en prik in de middelste baan met een vork gaatjes.

Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap met de punt van een scherp mes het merg eruit. Meng de roomkaas met 2 el suiker en het merg uit het vanillestokje. Verdeel de roomkaas nu over de middelste baan. Verdeel hierover de bramen, de blauwe bessen en de amandelen.

Snijd met een scherp mes of een pizzaroller in de linker- en de rechterbaan nu diagonale strepen. Vouw de bovenkant over de bramen en blauwe bessen en vouw vervolgens kruislings de linker- en de rechterbaan over het fruit en de roomkaas. Het laat zich wat moeilijk uitleggen maar wellicht geven de foto’s duidelijkheid.

Kluts het ei en bestrijk de strudel hiermee, schuif de strudel met bakpapier op een bakplaat en strooi er als laatste nog de overgebleven suiker overheen.

Bramen en blauwe bessen verpakt in een strudel van bladerdeeg (2)Bak de strudel nu in 25 minuten gaar en mooi bruin.

Ik goot er na het bakken nog wat suiker glazuur over welke ik maakte van 4 el poedersuiker en 1 el melk.

Deze strudel is lekker om warm te eten als dessert met een bolletje vanilleijs maar ook heerlijk bij een luxe ontbijt, lunch of brunch maar kan uiteraard ook gewoon als lekkernij bij de koffie of thee gegeten worden.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer