• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Cheesecake met frambozen

Friszuur, zacht en romig met stukjes witte chocolade.

door Connie Derks
in Nagerecht
0
0
Cheesecake met frambozen

Cheesecake met frambozen – Zoek je een zomerse taart dan is deze kaastaart met framboos een goede keuze. Friszuur, zacht en romig met stukjes witte chocolade, lekkerder kunnen we het niet maken.

Cheesecake of kaastaart framboos

Dit is een recept van cheesecake met frambozen, maar eigenlijk is het gewoon kaastaart framboos, hij wordt tenslotte gemaakt van roomkaas. Het recept is overgewaaid uit Amerika met de naam cheesecake en deze zijn we blijven gebruiken. Zou het komen omdat cheesecake lekkerder klinkt dan kaastaart dat we deze naam steeds gebruiken? Laat het ons weten we zijn benieuwd.

Frambozen zalig zoet maar ook een beetje zuur

In de zomer heb je volop zacht fruit en een van de favorietste zacht fruitsoorten zijn toch wel frambozen. De combinatie van romige cheesecake met de frisheid van frambozen is bijna onweerstaanbaar. Deze cheesecake is dan ook erg lekker bij de koffie maar ook als nagerecht bij een zomerse maaltijd. Bij frambozen heb je net als bij veel andere soorten fruit verschillende rassen, maar de smaak is altijd zoet met een licht zuurtje. Als je de framboos verwarmt krijgt deze een prachtige rode kleur en de smaak wordt iets intenser. Dat is een van de redenen dat we voor deze taart de frambozen gaan verwarmen. Nu hebben frambozen pitjes die je bijna niet opmerkt als je ze vers eet. Verwarm je ze dan zie je best veel pitjes. Deze kun je er dan ook het beste uit zeven omdat een saus met pitjes niet echt lekker is.

Cheesecake framboos is heerlijk als dessert bij een zomerse maaltijd

Gebakken of ongebakken cheesecake

Cheesecake is er in twee versies gebakken en ongebakken. Bij de ongebakken versie wordt er vaak vers fruit in verwerkt, de gebakken versies zijn vaak met meer winterse smaken als karamel, chocolade maar ook peer en kaneel.

Cheesecake is niet een echt luchtige taart, de gebakken taart is iets steviger dan de ongebakken variant. Bij deze cheesecake met frambozen gaan we voor de ongebakken versie. Dit is behalve minder zwaar ook een stuk frisser van smaak. De frambozen verwerken we zo dat het een mooi marmereffect geeft. Dit is ook met eten prettig, zo heb je in een hap de zachte romigheid van de cheesecake en ook het frisse zuurtje van de framboos.

Cheesecake met frambozen

Porties: 12
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram roomkaas
  • 400+150 ml slagroom
  • 150 + 50 + 15 gram suiker
  • 8 + 5 gram gelatine
  • 2 limoenen
  • 150 gram witte chocolade
  • 250 gram framboos
  • 200 gram marie koekjes
  • 150 gram boter

Bereidingswijze van dit recept

Cheesecake met frambozen:

Week de gelatine in 2 verschillende bakjes in ruim water en zet opzij. Rasp ongeveer 50 gram chocolade met een dunschiller, zet opzij. Snijd de rest van de chocolade in kleine stukjes. Leg ook 6 grote of 12 kleine frambozen opzij.

Bekleed een springvorm van ongeveer 24 cm met bakpapier. Verkruimel de koekjes en meng met de chocolade stukjes. Smelt de boter en meng deze met het koekjesmengsel. Er mogen kleine stukjes chocolade zichtbaar blijven. Bekleed de bodem met het kruimelmengsel en druk het goed aan. Zet koel weg.

Kook de frambozen samen met het sap van een halve limoen en 50 gram suiker. Duw door een zeef, probeer er alle sap uit te krijgen. Dit gaat het beste door met een saus of pollepel te roeren. Gooi de pitjes weg. Verwarm het sap opnieuw en los er de uitgeknepen 5 gram gelatine in op. Zet opzij.

Klop de 400 ml slagroom met de suiker lobbig. Roer de roomkaas glad. Verwarm het sap van 1 1/2 limoen en los hierin de uitgeknepen 8 gram gelatine op. Voeg 1 lepel roomkaas bij het gelatinemengsel en roer goed door, voeg nu het gelatinemengsel bij de rest van de roomkaas en meng tot een glad geheel. Meng 1/3 van de slagroom door de roomkaas tot een glad geheel. Voeg er nu de rest van de slagroom aan toe en spatel luchtig door.

Schep de helft van je roomkaasmengsel in de vorm. Giet er de helft van de frambozensaus in een staaltje bovenop en roer er met een lepel door tot een marmer effect. Herhaal dit met de rest van de roomkaas en de frambozen saus. Zet minimaal 3 uur koel weg om op te stijven.

Haal de taart uit de springvorm door de rand met een scherp mesje los te snijden. Haal de rand van de vorm en schuif de cheesecake framboos op een bord. Klop de 150 ml slagroom met de 15 gram slagroom stevig. Spuit 12 mooie rozetten op de taart en decoreer met frambozen en witte chocolade. Snijd de cheesecake met frambozen met een warm mes in 12 punten.

Tafel lekker !!

Tags: FruitFruit - Frambozen
DeelPin5Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Oma's appeltjespudding
Nagerecht

Oma’s appeltjespudding; Maar dan op jouw manier

nockerln
Nagerecht

Salzburger nockerln

Koffie-karamel pudding
Nagerecht

Koffie-karamel pudding met amandelkrokant; Verslavend lekker!

Sinaasappelsoufflé
Nagerecht

Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan
Nagerecht

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan

Meringue rol met pecannoten
Gebak

Meringue rol met pecannoten | Slechts 5 ingrediënten!

Desserts van schuimpjes
Nagerecht

Drie desserts van schuimpjes; gooi overtollige eiwitten niet weg!

Chipolatapudding
Nagerecht

Chipolatapudding; Een heerlijke klassieker uit de Nederlandse keuken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen