• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, december 9, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Citroen tiramisu met limoncello; een heerlijk dessert!

door Elise de Haan
in Nagerecht
2
0
Citroen tiramisu met Luxardo limoncello

Citroen tiramisu met limoncello – De bekendste tiramisu is natuurlijk de klassieke versie, gemaakt met koffie of amandellikeur en cacao. Wij gaven er eens een heel andere twist aan en maakten een frisse versie met citroen. De lekkere citroensmaak komt van de lemoncurd en van de heerlijke limoncello van Luxardo. Zo wordt tiramisu een fantastisch, zomers en fris toetje. Dit nagerecht is een fijne afsluiter van een barbecue of een zomerse maaltijd.

Vier de zomer met een glas limoncello en verwerk diezelfde limoncello in deze heerlijke citroen tiramisu

Limoncello

Limoncello is een Italiaanse likeur die wordt gemaakt van citroenen. Deze likeur heeft een alcoholpercentage van tussen de 25 en 30%. Limoncello kan puur, ijskoud gedronken worden. Lekker om te mixen met tonic en ijsblokjes, of met prosecco. Maar dus ook heerlijk om in desserts of gebak te verwerken.

tiramisu

Tiramisu; fantastische variaties vanuit één basisrecept

De bekende klassieker tiramisu in vele variaties. Mascarpone, lange vingers en nog veel meer lekkers met steeds een ander resultaat.

Citroen

Citroen; een veelzijdige supervrucht

De citroen is een echte supervrucht; maar wat kun je er dan precies mee en waar let je op als je ze aanschaft ?? Wij vertellen het je allemaal.

Eieren

Eieren

Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.

Citroen tiramisu met limoncello

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 265 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 100 ml citroensap
  • 100 ml limoncello (Luxardo, fles 700 ml)
  • 3 eieren
  • ongeveer 30 lange vingers
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 4 eetlepels lemoncurd
  • scheutje limoncello

Bereidingswijze van dit recept

Verder nodig: een rechthoekige schaal van ongeveer 20 bij 16 cm.

Zo maak je citroen tiramisu met limoncello:

Splits de eieren. Zorg er voor dat er beslist geen spoortje eigeel in het eiwit terecht komt en dat de kom waarin je het eiwit doet vetvrij is. Anders is het eiwit niet stijf te kloppen. De mengkom eventueel nareinigen met citroensap.

Klop de eiwitten stijf met een mixer.

Klop in een andere kom de eierdooiers, suiker en citroensap met een garde schuimig. Roer hier lepel voor lepel de mascarpone doorheen. Als alle mascarpone is opgenomen spatel je voorzichtig het stijfgeklopte eiwit hier doorheen. Het moet een luchtig geheel blijven.

Doe het citroensap met de limoncello in een laag schaaltje.

Roer in een kommetje de lemoncurd los met een scheut limoncello.

Nu gaan we de citroen tiramisu met limoncello opbouwen.

Doop de lange vingers een voor een in het limoncello mengsel en leg ze in de rechthoekige schaal. Let er op dat ze niet te vochtig worden. Dus er in dopen en er gelijk weer uit. Je moet dus snel werken. Leg de helft van de lange vingers op de bodem van de schaal. Verdeel daar over de helft van het mascarponemengsel, en strijk glad met de achterkant van een lepel. Verdeel hier overheen de losgeroerde lemoncurd.

Dan leg je er een tweede laag lange vingers op. Vervolgens de andere helft van het mascarponemengsel. Strijk ook deze laag glad met de achterkant van een lepel. Nu is de citroen tiramisu klaar om op te stijven.

Dek de schaal af met aluminiumfolie of plastic huishoudfolie.

Zet de schaal minimaal voor 4 uur in de koelkast. Langer kan ook.

Als je de citroen tiramisu met limoncello gaat serveren kun je eventueel als garnering wat geraspte limoen- of citroenschil en overgebleven lange vingers gebruiken.

Tafel lekker !!

DeelPin124TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Desserts van schuimpjes
Nagerecht

Drie desserts van schuimpjes; gooi overtollige eiwitten niet weg!

Chipolatapudding
Nagerecht

Chipolatapudding; een heerlijke klassieker uit de Nederlandse keuken

Bavarois van kwark met mandarijn
Nagerecht

Bavarois van kwark met mandarijn

Trifle met chocolade en hazelnoten
Nagerecht

Trifle met chocolade en hazelnoten

Laagjesdessert met cranberrycompote
Nagerecht

Laagjesdessert met cranberrycompote

Romig dessert met peer en mascarpone
Nagerecht

Romig dessert met peer en mascarpone

Kerst kaasplank
Nagerecht

Kerst Kaasplank

Charlotte met stoofperen
Nagerecht

Charlotte met stoofperen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

kipfilet recepten
Specials

Kipfilet recepten en inspiratie

Heel veel kipfilet recepten ter inspiratie. Maar mensen, neem dan alsjeblieft wel een (H)eerlijk stukje kipfilet dan eet je echt lekkerder.

Check het recept of lees de info
Desserts van schuimpjes

Drie desserts van schuimpjes; gooi overtollige eiwitten niet weg!

loaded fries

Loaded fries; de patat met extra’s

Doe maar gewoon kerst - kerstrecepten

Doe maar gewoon KERST

Recept in de picture

Aardappelgratin met Romero
Bijgerecht

Aardappelgratin met Romero

Ben je een kaas- en een aardappelliefhebber? Dan moet je echt de aardappelgratin met Romero en knoflook eens proeven. Té lekker!

Check het recept of lees de info
Pannenkoek met ham en kaas

Pannenkoek met ham en kaas; op z’n Italiaans

Hollands stoofpotje

Hollands stoofpotje; van runderlappen

Handige kooktips

Mini pavlova schuimnestje om te vullen
Kookschool

Mini pavlova; schuimnestje om te vullen

Met wat eiwit en suiker maak je deze mini pavlova. Gebruik als nagerecht met ijs of gevuld met slagroom, bavaroise of vers fruit.

Check het recept of lees de info
Decoreren met zoetzure groenten

Decoreren met zoetzure groenten

Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Ester op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Connie Derks op Rode bietjes-haring salade
  • Connie Derks op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • Floor op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • V.Fikkert op Rode bietjes-haring salade
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!
  • Elise de Haan op Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven
  • Elise de Haan op Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen