Romig dessert met peer en mascarpone – De fruitschaal bewijst vaak dat wij Nederlanders eten als een verplicht onderdeel van ons dagelijkse patroon zien. We eten heel goed dat fruit gezond is maar te vaak liggen de peren met een bruine plek op de fruitschaal en zijn de bananen overrijp. Toegeven, rijp fruit kopen is echt niet zo makkelijk. Steeds vaker zie je onrijp fruit in de winkels. Dit dessert met peer en mascarpone is het prettige gevolg daarvan.
Om rijpe peren te kunnen eten leggen we de fruitschaal vol. We kopen er een paar extra want ze moeten nog zolang rijpen. Het gevolg is dat die peren wel op moeten als ze rijp zijn en dan doen ze dat ineens met z’n allen tegelijk. De peren zijn dan super sappig, maar hallo! Zoveel hoef ik er ook niet ineens. Ken je dat? Precies dat is het moment waarop je kunt besluiten om daar een dessert van te maken. Met een paar simpele handelingen tover je dit dessert met peer en mascarpone op tafel. Natuurlijk is dat minder gezond, maar wel lekker. Je kunt nu het pak vanille- of chocoladevla gewoon overslaan en je krijgt toch weer wat extra fruit binnen.
Mascarpone kennen we allemaal wel van de tiramisu. De zoete, boterachtige smaak van mascarpone leent zich uitstekend voor een dessert. We gebruiken het dus ook in dit dessert met peer. Om de zachte smaak van de peer niet teveel te overrulen mengen we de mascarpone met kwark. Dit dessert met peer wordt hierdoor ook weer net even gezonder.
Romig dessert met peer en mascarpone
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 peren
- 1 sinaasappel
- 250 gram mascarpone
- 250 gram kwark
- 100 gram Bastognekoekjes
- 1 vanillestokje
- 20 gram fijne suiker
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je dit dessert met peer:
Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes. Zest de sinaasappel en snijd doormidden. Zet een steelpan met dikke bodem op middelhoog vuur en stoof hierin de stukjes peer met de suiker in het sap van een halve sinaasappel tot de peer beetgaar is en het sap wat is ingedikt. Hoe lang dat duurt, is afhankelijk welke peer soort je gebruikt. Laat afkoelen. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje met een scherp mes en meng met de mascarpone, kwark en sinaasappel zest tot je een glad geheel krijgt. Verkruimel de koekjes in een vijzel of in een grote plastic zak met behulp van een (vlees)hamer. Verdeel de peer over 4 kleine dessertglaasjes of kommetjes en schep het mascarpone mengsel erover. Bestrooi als laatste met de koekkruimels.
Tafel lekker !!
hallo !!
ik had vandaag romig dessert met peer gemaakt ,en dat was me toch lekker !!!
Mieke,