• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, maart 7, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Romig dessert met peer en mascarpone

door Redactie
in Nagerecht
0
1
Romig dessert met peer, mascarpone en Bastognekoek

Romig dessert met peer en mascarpone – De fruitschaal bewijst vaak dat wij Nederlanders eten als een verplicht onderdeel van ons dagelijkse patroon zien. We eten heel goed dat fruit gezond is maar te vaak liggen de peren met een bruine plek op de fruitschaal en zijn de bananen overrijp. Toegeven, rijp fruit kopen is echt niet zo makkelijk. Steeds vaker zie je onrijp fruit in de winkels. Dit dessert met peer en mascarpone is het prettige gevolg daarvan.

Om rijpe peren te kunnen eten leggen we de fruitschaal vol. We kopen er een paar extra want ze moeten nog zolang rijpen. Het gevolg is dat die peren wel op moeten als ze rijp zijn en dan doen ze dat ineens met z’n allen tegelijk. De peren zijn dan super sappig, maar hallo! Zoveel hoef ik er ook niet ineens. Ken je dat? Precies dat is het moment waarop je kunt besluiten om daar een dessert van te maken. Met een paar simpele handelingen tover je dit dessert met peer en mascarpone op tafel. Natuurlijk is dat minder gezond, maar wel lekker. Je kunt nu het pak vanille- of chocoladevla gewoon overslaan en je krijgt toch weer wat extra fruit binnen.

Mascarpone kennen we allemaal wel van de tiramisu. De zoete, boterachtige smaak van mascarpone leent zich uitstekend voor een dessert. We gebruiken het dus ook in dit dessert met peer. Om de zachte smaak van de peer niet teveel te overrulen mengen we de mascarpone met kwark. Dit dessert met peer wordt hierdoor ook weer net even gezonder.

Romig dessert met peer en mascarpone

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 peren
  • 1 sinaasappel
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram kwark
  • 100 gram Bastognekoekjes
  • 1 vanillestokje
  • 20 gram fijne suiker

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je dit dessert met peer:

Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes. Zest de sinaasappel en snijd doormidden. Zet een steelpan met dikke bodem op middelhoog vuur en stoof hierin de stukjes peer met de suiker in het sap van een halve sinaasappel tot de peer beetgaar is en het sap wat is ingedikt. Hoe lang dat duurt, is afhankelijk welke peer soort je gebruikt. Laat afkoelen. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje met een scherp mes en meng met de mascarpone, kwark en sinaasappel zest tot je een glad geheel krijgt. Verkruimel de koekjes in een vijzel of in een grote plastic zak met behulp van een (vlees)hamer. Verdeel de peer over 4 kleine dessertglaasjes of kommetjes en schep het mascarpone mengsel erover. Bestrooi als laatste met de koekkruimels.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit - Peren
DeelPin337Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Chocolademousse met gepocheerde peren
Nagerecht

Chocolademousse met gepocheerde peren ( in perenlikeur )

Carpaccio van rookvlees
Voorgerecht

Carpaccio van rookvlees, pastinaak, peer en geitenkaas

Cheesecake met gekarameliseerde peren
Taart

Cheesecake met gekarameliseerde peren

Borrelhapje van peer
Hapjes

Borrelhapje van peer, gedroogde ham en walnoten

perenbollen
Gebak

Perenbollen, Vers gebakje van fruit en bladerdeeg

Reacties 1

  1. MCPA-Huijbregts van stiphout says:
    1 jaar geleden

    hallo !!
    ik had vandaag romig dessert met peer gemaakt ,en dat was me toch lekker !!!

    Mieke,

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Mango
Specials

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit...

Lees verder
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Nieuwe recepten

gyros zelf maken 5665
Vleesgerechten

Gyros zelf maken doe je zo

Gyros zelf maken van schouderkarbonade. Hoe leuk is dat? Geef de Gyros lekker je eigen smaken mee. Natuurlijk helpen we...

Lees verder
tzatziki

Tzatziki; Zo maak je gegarandeerd de lekkerste

bloemkool curry

Bloemkool curry met champignons en lente-ui

Handige kooktips

gyroskruiden
Kookschool

Gyroskruiden

Het voordeel van het zelf maken van specerijen mengsels is dat je er je eigen smaak aan mee kunt geven....

Lees verder
Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Ravioli maken benodigheden

Ravioli maken

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Nettie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Redactie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Nettie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Rutger op Pasta Bolognese
  • Connie Derks op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Connie op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Wim Steinbusch op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen