Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Romig dessert met peer, mascarpone en bastognekoek

Dit dessert met peer, mascarpone en bastognekoek maak je het liefst met zelf geplukte peren, dat maakt het eten van dit dessert nog net iets lekkerder.

1 9.170

Romig dessert met peer, mascarpone en Bastognekoek – De herfst is weer begonnen dat betekent dat er vanaf half september t/m eind oktober bij veel boomgaarden in Nederland weer appels en peren geplukt kunnen worden. Voor veel gezinnen is dit inmiddels een traditie geworden en een gezellig jaarlijks uitstapje. Vaak kun je ook je eigen appel- of perenboom adopteren waar je letterlijk zelf de vruchten van mag plukken. Dat is toch veel leuker dan fruit in de supermarkt kopen? Bovendien is het, mocht je jonge kinderen hebben, voor kinderen heel leerzaam om te zien waar fruit vandaan komt, want die groeien niet in een geplastificeerd doosje.

Mascarpone

Mascarpone is een volle, romige kaas uit Italië en daardoor uitermate geschikt om desserts mee te bereiden. Het meest bekende dessert met mascarpone is de tiramisu. In het dessert met peer is er gebruik gemaakt van een combinatie van mascarpone met kwark zodat de zoete boterachtige smaak van de mascarpone de zachte smaak van de peer niet overheerst.


Romig dessert met peer, mascarpone en bastognekoek

Voor 4 personen

Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes. Zest de sinaasappel en snijd doormidden. Zet een steelpan met dikke bodem op middelhoog vuur en stoof hierin de stukjes peer met de suiker in het sap van een halve sinaasappel tot de peer beetgaar is en het sap wat is ingedikt. Hoe lang dat duurt, is afhankelijk welke peersoort je gebruikt. Laat afkoelen. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje met een scherp mes en meng met de mascarpone, kwark en sinaasappelzest tot je een glad geheel krijgt. Verkruimel de koekjes in een vijzel of in een grote plastic zak met behulp van een (vlees)hamer. Verdeel de peer over 4 kleine dessertglaasjes of kommetjes en schep het mascarpone mengsel erover. Bestrooi als laatste met de koekkruimels.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. MCPA-Huijbregts van stiphout zegt

    hallo !!
    ik had vandaag romig dessert met peer gemaakt ,en dat was me toch lekker !!!

    Mieke,

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer