• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Drie desserts van schuimpjes; Gooi je overtollige eiwitten niet meer weg!

door Connie Derks
in Nagerecht, Specials
0
0
Desserts van schuimpjes

Drie desserts van schuimpjes – Met schuimpjes en een beetje fantasie maak je de lekkerste desserts.

Verspil niets

Heb je eidooiers nodig voor een recept? Dan houd je de eiwitten over. Die kun je weggooien maar dat is natuurlijk hartstikke zonde. Maak er schuimpjes van of met een luxer woord: Merinque. Lekker bij een kop koffie of thee maar ook om te gebruiken in een heerlijk dessert van schuimpjes. De smaak is zeer neutraal dus je kan er echt heel veel mee.

Bewaar de schuimpjes in een goed afgesloten blik. Zo kun je ze langer bewaren en gebruiken wanneer het uitkomt.

Schuim maken

Welke schuimpjes je gebruikt maakt niet zoveel uit. Onderstaand de basis recepten voor wit schuim en salted karamel schuim.

merinque

Merinque; Alle soorten op een rij

Merinque, Heerlijke luchtige, krokante schuimpjes. Er zijn verschillende soorten zoals b.v. Italiaanse. Wij vertellen je welke en hoe je ze uiteraard maakt.

Mokka salted karamel schuimpjes

Mokka salted karamel schuimpjes; Heerlijke schuimpjes met een licht bittertje

Wat te doen met overgebleven eiwitten? Nou, deze Mokka salted karamel schuimpjes maken bijvoorbeeld. Zo maak je van weinig ingrediënten een lekkernij.

Salted karamel

Bij 2 van de 3 desserts maakte ik een salted karamel, deze kun je ook vooraf maken en is houdbaar in de koelkast. Doe je deze in kleine potjes en sluit je deze heet af dan is de karamel maanden houdbaar.

Karamel maken recept

Karamel eenvoudig zelf maken. Inclusief variatie tips

Er wordt vaak heel ingewikkeld gedaan over karamel maken. Met deze tips gaat het jou ook lukken! Bovendien geven we nog wat creatieve variatietips.

Drie desserts van schuimpjes

Koffieroom met salted karamelschuim, karamel en macadamia noten

  • 200 gram koude slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 3-5 gram koffiepoeder naar smaak
  • schuimpjes
  • handje gezouten macadamia noten
  • 4 eetlepels salted karamel

Klop de slagroom met de koffiepoeder en de suiker stevig. Schep 2 royale lepels van de koffiemousse op ieder bord. Verkruimel per bord een schuimpje en hak een paar macadamia noten klein en strooi deze erbij. Roer de koude karamel goed door en verdeel per bord 1 lepel over de mousse en de kruimels. Zet er 3 schuimpjes bij ter decoratie

Dessert met banaan en pinda’s

  • 200 ml koude slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 3-5 gram koffiepoeder [optioneel]
  • schuimpjes
  • 1 banaan
  • salted karamel [optioneel]
  • handje pinda’s naar smaak

Verkruimel wat schuimpjes en verdeel deze over 4 glaasjes. Klop de slagroom met de suiker en eventueel de koffiepoeder.  Schil de banaan en snij deze in plakjes, hou 4 plakjes apart voor de afwerking. Snij de pinda’s kleiner en strooi er een paar over de banaan. Verdeel een beetje karamel over de banaan en de pinda’s. Verdeel de geslagen room over de glaasjes en decoreer met wat schuimpjes, een plakje banaan en eventueel een beetje koffiepoeder.

Mokka semi freddo

  • 200 gram koude slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 3-5 gram koffiepoeder naar smaak
  • 100 gram schuimpjes

Klop de slagroom met de koffiepoeder en de suiker stevig. Houd een paar schuimpjes achter voor de decoratie en breek de rest van de schuimpjes grof. Schep de schuimpjes door de mokkaroom . Verdeel de massa over 4 glazen en decoreer met de achtergehouden schuim. Zet de desserts ongeveer 2 uur in de vriezer. Haal ze een kwartiertje voordat ze gegeten worden uit de vriezer.

De kleine witte schuimpjes zijn gemaakt van Hollands schuim

Tags: EierenEieren Merinque
DeelPin62Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

Shakshuka
Ontbijt en lunch

Shakshuka ( in saus gepocheerde eieren )

Eiersalade met mosterd en crispy bacon
Salade

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Havermout pancakes
Ontbijt en lunch

Havermout pancakes

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Mango mousse
Nagerecht

Mango mousse

Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een...

Lees verder
Pastinaaksalade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen