• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juli 4, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Gebakken rijstepap met lekker veel fruit

door Connie Derks
in Nagerecht
0
0
Gebakken rijstepap

Gebakken rijstepap met lekker veel fruit – Een warm rijstdessert uit de oven, gevuld met cranberry’s en/of ander fruit naar wens, een heerlijke afsluiting van een winters diner.

Er pap van lusten

Pap, de ene vindt het heerlijk de ander vindt het maar niets. Je hebt griesmeel, havermout, gortepap maar ook rijstepap. Over die laatste gaan we het hier hebben. Je kunt natuurlijk een beker rijstepap in de winkel kopen, maar die smaken naar niets. Dan heb je nog de blikjes en de eenpersoons bakjes die zijn al wel weer een beetje beter. Maar er kan niets op tegen zelf gekookte rijstepap. Warm of koud met een beetje bruine basterdsuiker en kaneel heerlijk! Dat is dus rijstepap. Maar heb je ook al eens gebakken rijstepap gemaakt?

Rijstepap uit de oven

Tijdens het maken van rijstevlaai kun je, al dan niet expres, een restje rijstepap overhouden. Deze meng je dan met wat fruit zoals cranberry’s, appel, pruim, framboos net wat in het seizoen is en wat je in huis hebt. Strooi er wat amandelschaafsel over of meng er wat noten, rozijnen of kaneel doorheen. Bak dat samen met de vlaai in de oven. Zo heb je maar één keer werk en twee heerlijke rijstgerechten. Je kunt natuurlijk ook alleen de gebakken rijstepap maken.

Cranberry's

Cranberry’s; van zuur naar zoet!

Cranberry's', de mooie donkerrode bes. Je kunt ze rauw niet eten. Maar wat doe je er dan wel mee? Lekker Tafelen legt het je uit!

Gebakken rijstepap

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram melk
  • 60 gram paprijst
  • 80 gram suiker
  • 2 eieren
  • zakje vanillesuiker
  • 150 gram cranberry’s
  • suiker voor erover

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gebakken rijstepap:

Kook de paprijst met de melk in ongeveer 45 minuten gaar en zacht. Laat afkoelen tot lauw. Scheidt de eieren en klop de dooiers los met de vanillesuiker. Klop de eiwitten stijf en voeg er tijdens het kloppen de suiker aan toe. Roer de dooiers door het afgekoelde rijstmengsel. Let op want wanneer dit te heet is zal het ei stollen en het dessert niet meer luchtig worden. Schep er het eiwit doorheen zodat er geen vlokken meer te zien zijn. Schep er de cranberry’s doorheen en schep alles in een met boter ingesmeerde ovenschaal en strooi er een beetje suiker over. Bak het rijstdessert in ongeveer 20-30 minuten goudbruin en gaar en serveer de gebakken rijstepap warm.

Tafel lekker !!

Tags: FruitZuivel - Melk
DeelPin5Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

romig dessert met frambozen
Nagerecht

Romig dessert met frambozen en rabarber

bavarois van kwark
Nagerecht

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

panna cotta met abrikozen
Nagerecht

Panna cotta met abrikozen en een vleugje rozemarijn

Rabarbertaart upside down
Nagerecht

Upside down rabarbertaart

Nectarine ijstaart
Nagerecht

Nectarine ijstaart of toch liever een cheesecake?

Trifle met nectarine
Nagerecht

Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht

panna cotta van yoghurt
Nagerecht

Panna cotta van yoghurt

aardbeiensalade
Nagerecht

Aardbeiensalade met limoncello en munt

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Check het recept of lees de info
Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

Recept in de picture

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Je hebt ongetwijfeld wel een spareribs van de BBQ gegeten. Maar neem eens runderspareribs. De beef back ribs van de BBQ zijn óók lekker!

Check het recept of lees de info
Gefrituurde kippenvleugeltjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Handige kooktips

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Wat zijn de voordelen van marineren in karnemelk? We geven uitleg, tips en een paar lekkere recepten met karnemelk marinade.

Check het recept of lees de info
Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen