• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 8, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Gefrituurde banaan

Banaan in een heerlijk luchtig beslag

door Connie Derks
in Nagerecht
0
0
gefrituurde banaan

Gefrituurde banaan – Zo kan banaan dus ook, lekker warm in een krokant jasje. Lekker als nagerecht samen met walnoten en honing of met een bolletje ijs voor de liefhebber.

Gefrituurde banaan

Nee, niet die banaan die je bij wok restaurants tegen komt maar een heerlijk knapperige en veel lichtere versie.

Een licht en luchtig beslag voor de gefrituurde banaan krijg je door gebruik te maken van koolzuurhoudend mineraalwater en maïzena. Het krokante komt mede door de luchtigheid maar ook door de toevoeging van maizena. Het is een vrij simpel beslag met een groot effect.

Gebruik wel kleine stukjes banaan. Maak je de stukken te groot dan worden deze door het korte bak proces niet helemaal warm. Ook wordt de smaak van banaan intenser als deze warm is. Te grote stukken gefrituurde banaan worden hierdoor al snel te machtig.

Niet alleen banaan is lekker met dit beslag, probeer ook eens perzik, pruim, appel, peer of mango!

De banaan wordt eerst door de bloem gehaald zodat het beslag beter hecht. Daarna gaat de banaan door het beslag. Laat de banaan met beslag voorzichtig in de hete olie zakken en bak een paar minuten tot ze krokant zijn. Maak niet meer dan 6 stukjes gefrituurde banaan per keer anders koelt de olie te veel af en worden ze vet.

Een verrassend nagerecht

Gefrituurde banaan is een echt verrassend nagerecht. Erg lekker met walnoten en honing, maar ook met een bolletje ijs en warme chocoladesaus. Of frituur meerdere soorten fruit en maak er een saus van gepureerd fruit bij om in te dippen.

Het beste is het om ze direct na het bakken te eten, dan zijn ze het lekkerst. Je kunt ze eventueel warm houden in de oven als je grote porties nodig hebt. Leg ze dan op een bord met keukenpapier in een oven van 80 graden.

desserts met banaan

Desserts met banaan; van eenvoudig tot lekker luxe

Warm als loempia, koud of zelfs bevroren, desserts met banaan zijn altijd lekker. Wij hebben de lekkerste recepten met banaan in de hoofdrol.

Gefrituurde banaan

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 rijpe bananen
  • 150 + 50 gram bloem
  • 15 gram maizena
  • zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • ongeveer 100 ml bruisend mineraalwater
  • frituurolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gefrituurde banaan:

Verwarm de olie tot 180 graden Celsius.

Zeef de 150 gram bloem met de maïzena en doe er het zout en de vanillesuiker bij. Voeg nu al roerend het mineraalwater toe tot je een dik vloeibaar beslag hebt wat lijkt op een pannenkoek beslag. Zet opzij. Dit kun je eventueel ook een uurtje vooraf maken.

Pel de bananen en snijd deze midden door. Neem nu een halve banaan en duw net je vinger in het midden waar je de banaan doorgesneden hebt. De banaan zal nu in 3 stukken splijten. Doe dit ook met de rest van de bananen. Haal alle stukken banaan even door de bloem.

Zet een bord met keukenpapier klaar. Doop een stukje banaan in het beslag en laat dit snel maar voorzichtig in de frituurolie zakken. Doe dit met alle stukjes banaan. Bak de stukjes een paar minuten tot deze knapperig zijn. Als het begint te spetteren is dat vaak een teken dat de banaan gaar en hierdoor vochtig is. Meestal is dan je beslag ook gaar. Bak niet meer dan 6 stukken gefrituurde banaan tegelijk bij een gemiddelde frituurpan.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin15Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gekarameliseerde ananas met ijs
Nagerecht

Gekarameliseerde ananas met ijs

Oma's appeltjespudding
Nagerecht

Oma’s appeltjespudding; Maar dan op jouw manier

nockerln
Nagerecht

Salzburger nockerln

Koffie-karamel pudding
Nagerecht

Koffie-karamel pudding met amandelkrokant; Verslavend lekker!

Sinaasappelsoufflé
Nagerecht

Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan
Nagerecht

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan

Meringue rol met pecannoten
Gebak

Meringue rol met pecannoten | Slechts 5 ingrediënten!

Desserts van schuimpjes
Nagerecht

Drie desserts van schuimpjes; gooi overtollige eiwitten niet weg!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Citroenboter met geroosterde knoflook
Bijgerecht

Citroenboter met geroosterde knoflook

Citroenboter met geroosterde knoflook, heerlijk op een stukje stokbrood, maar ook erg lekker om op een stukje vis of kip te doen!

Check het recept of lees de info
Vijfschaft

Vijfschaft; ouderwets lekkere Hollandse pot

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Handige kooktips

Leidse kaas
Kookschool

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Iedereen kent Goudse kaas, en natuurlijk de Edammer. Maar we hebben nóg een beroemde kaas, namelijke Leidse kaas. Vol smaak en lekker mager!

Check het recept of lees de info
ei bakken

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op In de pan gebakken banaan met een heerlijke karamel
  • Connie Derks op Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud
  • Esther Di Luca op In de pan gebakken banaan met een heerlijke karamel
  • Petra op Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud
  • Connie Derks op Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
  • Linda op Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen