• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Gevulde appels met vanillesaus

door Connie Derks
in Nagerecht
0
0
Gevulde appels met vanillesaus

Gevulde appels met vanillesaus – Met appels kun je meer dan alleen appelmoes, appeltaart of zo uit de hand eten. Maak ook eens gevulde appels, dit is een heerlijk warm nagerecht van fruit waar je iedereen blij mee maakt. In onderstaand recept heb ik ze in de oven gegaard, maar als je ze inpakt in aluminiumfolie kun je ze ook in de kooltjes laten garen als je de BBQ aan hebt. Ik heb ervoor gekozen om de appels niet te schillen, wil je ze liever zonder schil dan kan dit ook. Deze appels zijn heerlijk met een warme vanillesaus of een heerlijke bol ijs naar keuze.

Kies zelf de lekkerste vulling

Je kunt veel soorten vullingen gebruiken om appels te vullen. In dit recept koos ik voor dadels en noten, maar wat dacht je van bijvoorbeeld een beetje jam met een paar gedroogde cranberry’s of rozijnen erdoor. Of gebruik amandelspijs of kaneelsuiker. Je ziet: keuzes genoeg.

Vanille of vanille-extract of vanille-essence

Er zijn maar weinig sauzen zo simpel, snel en lekker als vanillesaus. Het is een klusje van 5 minuten. En eenmaal geproefd wil je geen andere meer. Vanille is nu bijna onbetaalbaar een goede vanillepeul kost bijna 2 euro. Als deze te lang ligt, wordt deze hard en kun je het binnenste er bijna niet meer uitschrapen. Ik gebruik daarom meestal vanille-extract dit zit in flesjes en is lang houdbaar. Koop vanille uit Madagaskar dan heb je een goede vanille. Koop geen essence dit is kunstmatig en erg chemisch van smaak. Ook kun je zelf vanille-extract maken door de peulen open te snijden en in een flesje te doen met wodka. Dit laat je dan een maand of langer op een koele plek staan. Tussendoor af en toe schudden met het flesje en je krijgt een lekker vanille-extract. Tip: Hier kun je ook de peulen voor gebruiken die je al leeg geschraapt hebt.

toetjes met appel

10 keer de allerlekkerste toetjes met appel

Ontdek de meest verrassende toetjes met appel in de hoofdrol. Van super simpel tot echte klassiekers en frisse combinaties.

Gevulde appels met vanille saus

Porties: 4 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 appels bv.. Jonagold of Elstar
  • 10 dadels
  • een handje rozijnen
  • een handje walnoten
  • 1 theelepel kaneel
  • roomboter
  • 200 gram slagroom
  • 250 gram melk
  • 2 theelepels vanille extract
  • 2 eidooiers
  • 60 gram suiker

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gevulde appels met vanillesaus:

Was de appels en haal er met een appelboor de pit uit. Ontpit de dadels en snij deze klein. Hak de walnoten grof, maar hou er 4 achter. Voeg er de rozijnen en de kaneel aan toe en meng door elkaar. Neem 4 kleine of 1 grote ovenschaal en smeer hiervan de bodem licht in met wat roomboter. Zet de appels erin en vul de holte op met het dadelmengsel. Druk goed aan, verdeel het eventuele overgebleven mengsel over de vormpjes. Smeer de appels licht in met boter en leg de overgebleven noten bovenop. Bak ze ongeveer 30 minuten op 180 graden.

Maak ondertussen de vanillesaus. Meng hiervoor de eidooiers met de vanille en de suiker in een klein kommetje en klop goed los. Voeg er 2 eetlepels melk bij en breng de rest van de melk samen met de room aan de kook. Voeg een beetje kokende melk aan het papje toe en roer goed door. Voeg er nog wat aan toe, roer door en giet alles terug in de pan. Blijf roeren met een spatel tot de saus dikker wordt en blijft hangen aan de spatel. Giet over in een kannetje of kommetje en serveer. Je kunt de saus ook eerder maken, verwarm deze dan al roerende kort door, maar laat ze niet koken.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin23Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Oma's appeltjespudding
Nagerecht

Oma’s appeltjespudding; Maar dan op jouw manier

nockerln
Nagerecht

Salzburger nockerln

Koffie-karamel pudding
Nagerecht

Koffie-karamel pudding met amandelkrokant; Verslavend lekker!

Sinaasappelsoufflé
Nagerecht

Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan
Nagerecht

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan

Meringue rol met pecannoten
Gebak

Meringue rol met pecannoten | Slechts 5 ingrediënten!

Desserts van schuimpjes
Nagerecht

Drie desserts van schuimpjes; gooi overtollige eiwitten niet weg!

Chipolatapudding
Nagerecht

Chipolatapudding; Een heerlijke klassieker uit de Nederlandse keuken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen